30 Μαΐ 2006

702 τι;;

Μα 702 ψήφοι φυσικά!


Ένα γεγονός σαν αυτό δεν θα μπορούσα, ούτε θα ήθελα να το αφήσω ασχολίαστο. Μπορεί τα ΜΜΕ να μας αγνοούν, αλλά το φοιτητικό κίνημα επανασυσπειρώθηκε με αφορμή το νόμο -εχμ, συγγνώμη, το "πλαίσιο" ήθελα να πω- που επίκειται να κατατεθεί από την κυβέρνηση και αφορά ποικίλες αλλαγές στον χώρο του πανεπιστημίου. Αλλαγές που βρίσκουν αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών και καθηγητών.

Στη συνέλευση λοιπόν που έγινε χτες (29 Μαΐου) στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων του ΑΠΘ,
701 φοιτητές και 1 βοσκός, αποφάσισαν την κατάληψη της σχολής!

Άλλες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται. Το google είναι οδηγός και όποιος θέλει να μάθει τι συμβαίνει στην ελληνική παιδεία μπορεί να το κάνει με λίγα κλικ του ποντικιού.

Παραθέτω μόνο κάποια λινκς!

Έτσι, για να δείτε τη μαζικότητα της συνέλευσης &
για το πάθος των φοιτητών που θέλουν να αγωνιστούν για το μέλλον τους!

Υ.Γ.: Το 2ο βίντεο είναι από το www.THMMY.gr

23 Μαΐ 2006

Ουφ!

Επειδή ο εγκέφαλός μου πιέστηκε αρκετά απόψε -αυτή η Java...- είπα να δω κάτι πιο ενδιαφέρον, όπως το πρόγραμμα των αγώνων του Μουντιάλ!!! :-)

Ανυπομονώ να ξεκινήσει! Πότε ξεκινάει;;; Δείτε!




22 Μαΐ 2006

Καλλιτέχνης θα πει...

Είχα υποσχεθεί ότι σύντομα θα ακολουθήσει κάτι κουλτουριάρικο! Επειδή όμως δεν βρήκα κάποιον πίνακα διάσημου ζωγράφου, αυτή τη φορά με χαρά και συγκίνηση σας παρουσιάζω ένα αληθινό αριστούργημα! Την καλύτερη ζωγραφιά μου από τα χρόνια της νεανικής μου δημιουργίας!


C'est magnific!

16 Μαΐ 2006

Αφιέρωμα στη φοιτητική ζωή

Σκέφτομαι ώρες ώρες ότι το χάσμα των γενεών δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλο!
Να, η φοιτητική ζωή, ας πούμε, έχει τις παραδοσιακές χαρές της!

Αν γυρίσουμε κάμποσα χρόνια (25;;) πίσω στο Λονδίνο θα δούμε τον μικρό Δημητράκη να απολαμβάνει τον καφέ του με τον φίλο του παίζοντας τάβλι...


Έχουμε 2006 πια και βλέπουμε τον μικρό Στρατούλη να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα μαζί με τον φίλο -Αλεξανδρουπολίτη!!- Παναγιώτη!


Όλα αυτά εννοείται ότι συμβαίνουν στον ελεύθερο χρόνο μας, αφού προηγηθούν αρκετές ώρες εξαντλητικού διαβάσματος :-D

Φοιτητική ζωή forever!

14 Μαΐ 2006

Google goes trendy

Ο τίτλος αυτού του άρθρου υποδηλώνει προφανώς τη νέα υπηρεσία Google Trends που άρχισε να λειτουργεί πριν από λίγο καιρό. Θα αναρωτηθεί κάποιος τώρα "τι κάνει αυτό";

Το Google Trends αναλαμβάνει να αναλύσει ένα δείγμα από τις λέξεις/φράσεις, που χρησιμοποιούν οι ανά τον κόσμο χρήστες του ίντερνετ, κατά την αναζήτησή τους στο Google και να βγάλει κάποια στατιστικά στοιχεία, οργανώνοντάς τα γεωγραφικά!

Ιδού ένα παράδειγμα.
Στην αναζήτηση της λέξης "σεξ" το Google Trends απαντάει:




Δηλαδή οι Αλεξανδρουπολίτες (!) χρησιμοποιούν στις αναζητήσεις τους στο Google τη λέξη "σεξ" πιο συχνά απ' όλους!!!

Αντίθετα, αν δοκιμάσει κανείς να ψάξει για τις λέξεις "αγάπη" ή "έρωτας" το Google Trends θα απαντήσει, απογοητευτικά:

"Your terms do not have enough search volume to show graphs."

Τα σχόλια δικά σας...

11 Μαΐ 2006

Να κι ο Μάης

...ο Μάης συννεφούλα μου! Μα τι καιρός είναι αυτός. Μια κρύο, μια ζέστη. Μια ήλιος, μια βροχή! Δεν είν' άνοιξη φέτος αυτή!

Βέβαια, θα μου πείτε, ο Μάης έχει έρθει εδώ και -μισό λεπτό να κοιτάξω- 11 μέρες! Δεν βαριέσαι όμως! Όπως λέει και ο Χατζηγιάννης "υποχρεώσεις και δουλειά, μου κλέβουν κάτι από..." τον χρόνο που θέλω για να γράψω στο μπλογκ μου. (Αυτό το λέω για να γελάσουν μερικοί)

Έκανα, που λέτε, σήμερα μια ωραία τσάρκα στην παραλία κάτω από το σπίτι μου και έβγαλα μια ωραία φωτογραφία το συννεφιασμένο ηλιοβασίλεμα με το καινούριο μου άπαιχτο κινητό, που μόνο καφέ δεν φτιάχνει! (Ίσως αργότερα με μια αναβάθμιση του software!!)


Καλούτσικια δεν είναι; :-) Μετά από αυτό θέλω κάτι κουλτουριάρικο....