24 Σεπ 2006

Να μας ζήσουν!

Αποφάσισαν λοιπόν τα ξαδερφάκια να έρθουν εις γάμου κοινωνία! Να 'ναι ευτυχισμένα τα παιδιά και με καλούς απογόνους! Δεν χρειάζονται σχόλια! Ήταν ένα πανέμορφο βράδυ με πολύ χορό! Αφιερωμένο στο σόι μου:

Η περιγραφή των προσώπων κρίνεται μη αναγκαία. Οι λίγοι, πλην όμως εκλεκτοί, αναγνώστες θα τους αναγνωρίσουν στην πλειοψηφία τους!

Ήταν η πρώτη φορά που ένα τόσο κοντινό συγγενικό πρόσωπο παντρεύεται. Πλάκα είχε! Ας το ξανακάνουμε βρε! :-Ρ

Ανυπομονώ για τον επόμενο γάμο! Who's next???


13 Σεπ 2006

Ο καθημερινός θάνατος του ελληνικού ονείρου

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το αρθράκι πριν από μισή ώρα. Άλλαξα τίτλο 3 φορές. Τον σβήνω ξανά και γράφω από την αρχή, χωρίς τίτλο αυτή τη φορά. Δεν είναι ότι δεν έχω κάτι να πω. Αντιθέτως, θέλω να πω πολλά. Δυστυχία για σας! Απλά αυτός ο καταιγισμός πληροφορίας και ο γοργός ρυθμός που συμβαίνουν όλα γύρω μας με καθιστά ανήμπορο να ακολουθώ τις εξελίξεις blog-ικά!

Πραγματικά θέλω κάποιος να μου πει αν κατάλαβε πότε πέρασε ο απόηχος των επεισοδίων της ΔΕΘ, οι αποκαλύψεις για το "σκάνδαλο ΜΕΒΓΑΛ" και το μόνο που άκουγα απόψε ήταν η σύλληψη του Παλαιοκώστα. Έχω και εξεταστική και δεν τα προλαβαίνω!! Κι αυτό το Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο ΙΙΙ μου σκοτώνει χιλιάδες εγκεφαλικά κύτταρα σε κάθε σελίδα που διαβάζω! Ουφ! Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζω με τα μπαγιάτικα "νέα" μου!

Αυτήν την εικόνα βλέπω κάθε φορά που πηγαίνω στη βιβλιοθήκη τις τελευταίες μέρες:


Τις φωτογραφίες τις τράβηξα σήμερα το μεσημέρι. Δεν ξέρω γιατί δεν τα μάζεψαν ακόμα. Ίσως σκέφτονται ότι έτσι κανένας δεν θα ενδιαφερθεί να τα ξαναπειράξει! Ένα το κρατούμενο.

Ας μην ξεχνάμε και όσα όμορφα έγιναν το Σάββατο. "Φωτιά στα Σαββατόβραδα" θα τραγουδούσαν κάποιοι μετά από αυτά:

Τα πράγματα, από μαρτυρίες φοιτητών που άκουσα, ήταν τόσο τραγικά όσο τα βλέπαμε όλοι στις ειδήσεις. Ο αυτόπτης μάρτυρας Χ.Κ. θα μπορούσε να μας κάνει τη χάρη και να σχολιάσει! Δεύτερο κρατούμενο.

Και τώρα κάτι πιο ανησυχητικό.

(Γιατί μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά τα επεισόδια, αλλά όσο να 'ναι τα ΜΑΤ δεν τα πονάμε τόσο όσο τους συνανθρώπους μας. Δεν μου αρέσει η προηγούμενη πρότασή μου, αλλά δεν τη σβήνω! Φυσικά και πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ κρύβονται συνάνθρωποί μας, αλλά δεν τους λυπάμαι γιατί ...τα θέλει ο κώλος τους! Όταν τα όργανα της τάξης φωνάζουν τους ΠΑΟΚτζήδες "Βούλγαρους" τι άλλο να πεις;)

Το ανησυχητικό λοιπόν είναι η αυξημένη εγκληματικότητα και δη των ανηλίκων. Διαπιστώνω, πάλι από μαρτυρίες (συμ)φοιτητών (όπως εδώ) ή άλλες έρευνες (όπως εδώ), ότι τα κρούσματα επιθέσεων έχουν αυξηθεί αρκετά τελευταία. Και όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Αυτές τις μέρες σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης βλέπεις και 3-4 αστυνομικούς, οι οποίοι ...τα ξύνουν. Είναι εξοργιστικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που όλα τα γυφτάκια (ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο είναι) παίρνουν ένα μαχαίρι και βγαίνουν για κυνήγι τα βράδια. Κάθημερινά ακούς ιστορίες για μαχαιρώματα και δε συμμαζεύεται. Τρίτο κρατούμενο.

Για το τέλος κράτησα κάτι που προσωπικά με εξοργίζει. Το πανεπιστημιακό άσυλο όλοι το γνωρίζετε. Ε; Τι; Έχετε ακούσει γι' αυτό αλλά δεν ξέρετε ποιο ακριβώς καθεστώς το διέπει; Ούτε εγώ ήξερα. Εδώ θα βρείτε το άρθρο του σχετικού νόμου. Αναφέρει ρητά στην παράγραφο 7:

"Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής."

Εύλογες ερωτήσεις:

Αν δεν είναι έγκλημα κατά της ζωής η επίθεση κατά φοιτητών από ανήλικους μαχαιροβγάλτες μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, τι είναι;

Αν δεν είναι κακούργημα η παραβίαση του "ιερού" χώρου του πανεπιστημίου και η χρήση του από τους πασίγνωστους μασκοφόρους, μολότοφ ρίπτοντες και αεί "άγνωστους", τότε τι είναι;

Και οι αστυνομικοί ...παντρεύονται!!! :-Ρ "Α, δεν μπορούμε να τους πιάσουμε. Είναι το άσυλο βλέπετε και δεν μπορούμε να μπούμε".

Αυτά είχα να πω. This is Greece. Over!

Υ.Γ.: Μιάμιση ώρα αφού το ξεκίνησα, βρίσκω και τον τίτλο. Καλή μας νύχτα και ο θεός (ποιος;;;) να μας προσέχει!