22 Φεβ 2007

To Lost, ο οδοντίατρος & το Visual Studio!

Κατέβηκα, που λέτε, στην Καλαμπάκα με αφορμή μια επίσκεψη στον οδοντίατρο. Ναι, ναι, αυτόν τον υπέροχο γιατρό που δεν μας πονάει καθόλου! Και μη νομίζετε ότι το λέω ειρωνικά! Είναι πρώτη φορά που πάω σε οδοντίατρο και δεν πονάω (πολύ...).

Παλιότερα (θα 'χουν περάσει 10-12 χρόνια) σε έναν ακατονόμαστο που πήγαινα πονούσα πολύ. Μάλιστα μια φορά, όταν ακόμα ήμουν φοβιτσιάρικο παιδάκι, σηκώθηκα κι έφυγα από το οδοντιατρείο την κρίσιμη ώρα, όταν αντίκρισα τον τροχό (όχι της τύχης, αλλά της γκαντεμιάς) και το πεινασμένο για αίμα βλέμμα του! Καταλαβαίνετε τί παιδικά τραύματα έχω! Πάντως ο νέος οδοντίατρος είναι πολύ καλός (δεν λέω όνομα, για να μην τον διαφημίσω), αν και στα πανεπιστημιακοαγωνιστικά θέματα μάλλον διαφωνούμε!

Σε αναμονή του σημερινού ραντεβού (αύριο έχουμε και 2ο, για να με αποτελειώσει) και αφού χθες "κάποιος" βαριόταν να πάμε για καφέ, είπα να στήσω το περιβάλλον εργασίας της διπλωματικής μου και στον superfast υπολογιστή που έχω στην Καλαμπάκα. Και όταν λέω "περιβάλλον εργασίας" ένας γνώστης του χώρου θα υποψιαστεί ότι μιλάω για το τρισκατάρατο Visual Studio! Καλό πρόγραμμα (όοοταν καταφέρεις να το στήσεις σωστά), αλλά... Αφού εγκατέστησα το VS 2005 και τη μηχανή γραφικών Ogre πάνω στην οποία δουλεύω, πήγα να βάλω και το Service Pack 1 του VS 2005, το οποίο είναι απαραίτητο για τη νέα έκδοση της Ogre.

Είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια ότι κάθε τί που σχετίζεται με το όνομα Microsoft χρειάζεται κάμποσα Service Packs για να στρώσει! Για να μην πολυλογώ, η εγκατάσταση του Visual Studio κράτησε περίπου 12 λεπτά, ενώ η εγκατάσταση του SP1 περίπου 2 ώρες!!! #!$@^&ΡΤ%^#* Microsoft!!

Ευτυχώς είχα πάρει μαζί μου ένα DVD με "εργασίες" από το ΙΠΤΗΛ, όπου κάνω τη διπλωματική, το οποίο εντελώς τυχαία περιείχε και ...12 επεισόδια της σειράς "Οι Αγνοούμενοι" ή στα Ελληνικά "Lost"! Αυτές οι 2 ώρες αναμονής πέρασαν έτσι πολύ ευχάριστα. Είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές που έχω δει τα τελευταία χρόνια, δηλαδή στην περίοδο της ζωής μου μετά τους Δυο Ξένους και τους Ψίθυρους Καρδιάς! :-ΡΡ Τώρα που τελείωσαν και τα Φιλαράκια, μόνο το Lost και το Heroes με συγκίνησαν!

Έτσι, τέλος καλό, όλα καλά! Είδα 3 επεισόδια Lost (x40 λεπτά το καθένα) και επειδή ούτε το βράδυ βγήκα, είδα άλλα 3 επεισόδια!!! Μεγάλο κόλλημα δηλαδή! Πρέπει τώρα επειγόντως να πάω πίσω στο ΙΠΤΗΛ για να πάρω κι άλλα επεισόδια... ε, και να κάνω διπλωματική φυσικά..!! ;-)

15 Φεβ 2007

Το πείραμα



Με αφορμή το κάψιμο μπροστά σε μια άψυχη οθόνη πολλών κομπιουτεράκηδων ηλεκτρολόγων (καμιά φορά και δικό μου), σε μία πρόσφατη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου μας, σηκώθηκε ένας φοιτητής και κατηγόρησε το forum των Ηλεκτρολόγων για τη μεγάλη αποχή από τη συνέλευση. Δεν είχε άδικό, αφού σχεδόν σε μόνιμη βάση υπάρχουν 50-100 άτομα online από τα συνολικά 2000+ εγγεγραμμένα μέλη του forum.

Κάποιοι δε, καίγονται τόσο πολύ (γράφουν πάνω από 12-13 post την ημέρα!) που απαντάνε σε όποιον γράφει κάτι, ό,τι κι αν γράψει!! Η κατάσταση προχώρησε τόσο πολύ που μια φορά κάποιος απάντησε στην ερώτηση ενός μέλους με ένα κενό μήνυμα! Δεν είχε κάτι να πει, κι όμως απάντησε...

Περίεργα πράγματα δηλαδή! Σκεφτήκαμε, λοιπόν, μαζί με τον φίλο Fouster να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το κάψιμο! Ωσάν επιστήμονες, σχεδιάσαμε το εξής πείραμα:

Θα έφτιαχνα εγώ ένα κενό topic, χωρίς κανένα απολύτως θέμα, θα έγραφα ένα κενό μήνυμα και ο Fouster θα απαντούσε με ένα επίσης κενό μήνυμα! Θέλαμε να δούμε πόσοι θα ακολουθήσουν! Το πείραμα ξεκίνησε χτες το απόγευμα εδώ, και μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο υπάρχουν 24 απαντήσεις!!!

Τα σχόλια δικά σας!

8 Φεβ 2007

Editorial

Τέλος εποχής για το βοσκο-blog! O Rambo μπήκε μέσα και τα διέλυσε όλα! Μπορεί να άργησε, αλλά -επιτέλους!- επέστρεψε δυναμικά! Με αφορμή τα γενέθλια του blog πριν από μία εβδομάδα, ο βοσκός ξεκίνησε ένα λίφτινγκ του, που τελικά κατέληξε σε ολοκληρωτική ανακατασκευή! Ελπίζω να σας αρέσει! :-)

Οι αλλαγές πολλές, με κυριότερη τη -συμβολική;;- μεταφορά της sidebar από τη δεξιά πλευρά στην αριστερή!! Ξεσκόνισα τις γνώσεις μου σε html και java και πρόσθεσα μικρές στυλιστικές λεπτομέρειες που περιμένουν να ανακαλυφθούν! Ελπίζω το αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολικά βαρύ. Ξέρετε πόσο τελειομανής είμαι... Το blog βέβαια είναι ακόμα σε beta έκδοση :-Ρ Περιμένω σχόλια για ...bugs και πιθανές βελτιώσεις!

Κατά τα άλλα, σκέφτομαι επιπλέον να ενισχύσω τη διαδικτυακή παρουσία του βοσκού με περισσότερα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος -ε;; τι;;- ενώ ο father επιμένει να γράψω ένα άρθρο και για το αμάξι που ΜΟΥ ΠΗΡΕ! Εν καιρώ...!

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους τους αναγνώστες! Πάω να φορέσω την προβιά, να πάρω την γκλίτσα και να βγω έξω!