21 Απρ 2007

Sony Ericsson: "We're simply the best!"

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, τα κινητά της Sony Ericsson τα τελευταία χρόνια είναι κλάσεις ανώτερα του ανταγωνισμού, τουλάχιστον όσον αφορά τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. Ανώτερα αισθητικά, λειτουργικά και οικονομικά. Αυτό την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή, αν και άλλο τόσο χάνει από την καλή της φήμη για το απαράδεκτο service της.

Σερφάριζα προχτές, λοιπόν, σε διάφορα fora ψάχνοντας για πληροφορίες χρηστών σχετικά με το W810 μου, το οποίο τελευταία παρουσιάζει ...σημάδια κόπωσης. Χωρίς λόγο βαριέται να μου μιλήσει! Κοινώς, το ηχείο του μάλλον άρχισε να τα παίζει. Κι επειδή το service της SE είναι πάντα η τελευταία επιλογή, είπα να δω αν υπάρχει κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα που να το έχει λύσει software-ικά, δηλαδή π.χ. με κάποια αναβάθμιση του λειτουργικού.

Ένα από τα link που βρήκα με πήγαινε στην σελίδα της SE, η οποία όμως εκείνη τη στιγμή είχε πέσει (στον γκρεμό) και εμφανίστηκε αντ' αυτής το ακόλουθο error message:


Φαντάζομαι ότι Αγγλικά ξέρετε, οπότε δεν μεταφράζω! Δείτε τα υπογραμμισμένα! Λίγη μετροφροσύνη δεν θα έβλαπτε σε τέτοιες περιπτώσεις... Δεν φτάνει που ο server τους έπεσε, αυτοί για τα κινητά τους κοκκορεύονται!

Mobile THMMY Organizer



Κάπως έτσι θα ξεκινάει η πρώτη εφαρμογή για κινητό διά χειρός βοσκού λίαν συντόμως και πιθανώς πριν τελειώσουν οι διακοπές του Πάσχα (δηλαδή η προέκταση των διακοπών των Χριστουγέννων). Ο τίτλος μαρτυράει περί τίνος πρόκειται, ή τουλάχιστον σας δίνει μια ιδέα! Δεν θα πω όμως τίποτα ακόμα. Είναι ...TOP SECRET!!! Ας μιλήσουν τα έργα! Επιστροφή στο NetBeans λοιπόν...!

Edit 1:
Ετοιμάζεται οσονούπω η πρώτη μη λειτουργική beta! Αναμείνατε!

9 Απρ 2007

Τα όμορφα αρνιά...

...όμορφα ψήνονται, εννοείται! Ψήνονται και τρώγονται δηλαδή ακόμα πιο ωραία! Γιατί αν μιλήσουμε για όσα προηγούνται του ψησίματος, τότε μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα, ειδικά για το αρνί!

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι κι εγώ φυσικά του 'δωσα και κατάλαβε του αρνιού (και του κοκορετσιού και του τζατζικιού, κλπ.) και οι εικόνες που ακολουθούν δεν με αγγίζουν παρά μόνο από άποψης συναισθηματικού δεσίματος μεταξύ βοσκού και προβάτων (και άλλων "ζώντανών")!

Στο θέμα μας λοιπόν. Έψαχνα μέσα στη βδομάδα στο flickr (όπως πάντα) να βρω καμιά φωτογραφία που να δείχνει "τα πάθη των αμνών" και βρήκα αυτή:


Εντάξει, θα πει κάποιος ότι το κομμένο -in the end, there can be only one- κεφάλι δεν έχει τόση σχέση με το Πάσχα, αφού το αρνί της σούβλας έχει ακόμα ολόκληρο το κεφάλι του! Η πράξη της σφαγής όμως που κρατάει χιλιάδες χρόνια είναι η ίδια. Πάντα ο ισχυρός άνθρωπος επιβάλλεται άγρια πάνω στα υπόλοιπα πλάσματα της φύσης (ή άλλοτε και πάνω στους συνανθρώπους του). Και η εικόνα θα επαναλαμβάνεται μέχρι να έρθει η αποφράδα ημέρα που ένα πιο ισχυρό ον αποφασίσει να κάνει το ίδιο με μας!

Ξεφεύγω όμως! Ψάχνοντας λοιπόν στο flickr για φωτογραφίες βασανισμένων αρνιών έπεσα πάνω σε αφίσες διαφόρων οργανισμών που προωθούν τα δικαιώματα των ζώων. Οι περισσότερες ήταν μάλλον κλασικές -ξέρετε, με γυμνά μοντέλα να διαδηλώνουν κατά της γούνας- αλλά υπήρξε μία που με συγκλόνισε. Με αφορμή την ανελέητη σφαγή μωρών φώκιας (σύμφωνα με κάποια άρθρα που βρήκα συμβαίνει κυρίως σε τεράστια κλίμακα στον Καναδά) για το δέρμα τους, βγάλανε μια αφίσα που δείχνει την αντίστροφη εικόνα, δηλαδή μια φώκια να σκοτώνει ένα μωρό ανθρώπου. Πανέξυπνο, κατά την ταπεινή μου άποψη, και ικανό να ευαισθητοποιήσει έστω και λίγο την κοινή γνώμη. Για περισσότερο σασπένς, δεν έβαλα την εικόνα φάτσα-κάρτα στο blog, αλλά υπάρχει εδώ. Τα σχόλια δικά σας!

Υ.Γ.: Επειδή ξέχασα να ευχηθώ "Καλό Πάσχα"... Χρόνια Πολλά σε όλους!