31 Μαΐ 2007

Η μεγαλύτερη εφεύρεση του αιώνα...

...θα είναι να καταφέρει κάποιος να κάνει το Google να βγάζει έστω κι ένα αποτέλεσμα στην αποκάτω αναζήτηση:

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! Τα νεύρα μου!!! (και τα αυτιά μου!!!)

25 Μαΐ 2007

Dinosau

Εν μέσω εξεταστικών περιόδων -προσέξτε τον πληθυντικό που χρησιμοποιώ- βρήκα λίγο, ελάχιστο χρόνο να σας πω ένα γεια μέσα από το blog μου! Αλλά η ζωή δεν είναι μόνο διάβασμα -για την ακρίβεια, μόνο διάβασμα δεν είναι η ζωή ;-)

Έτσι, στην αέναη αναζήτηση πληροφορίας στο ίντερνετ, κάπου ανάμεσα στις ανακοινώσεις των μαθημάτων στο forum της σχολής, πέτυχα ένα άρθρο που με εντυπωσίασε! Ο λόγος για το παρακάτω τετράποδο... ρομπότ!

Το όνομά του είναι Pleo και οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι είναι η πρώτη μορφή ρομποτικής ζωής. Εγώ λέω ότι μάλλον έχουν δρόμο μπροστά τους, αν κρίνω και από το βίντεο της πρώτης παρουσίασής του. Πάντως, αν μη τι άλλο, είναι άκρως πιο ενδιαφέρον, τόσο στις αντιδράσεις του όσο και στην εμφάνιση, σε σχέση με τον πρώτο ρομποτικό σκύλο της Sony.

Όσο για τον τίτλο που προφέρεται "Ντάινοσοοα" (όπως ο δεινόσαυρός στα Αγγλικά τελοσπάντων), απλά μου τον θύμισε το γνωστό τραγούδι! (βλ. Dinosau - Parris)!

Caramelaaaaa!!! (Μιλάμε για κουλτούρα τώρα...)

15 Μαΐ 2007

Animator vs Animation

Για όσους δεν γνωρίζουν, όπως κι εγώ μέχρι πριν από μερικά λεπτά, η Deviantart είναι μια μεγάλη διαδικτυακή καλλιτεχνική κοινότητα. Τυχαία έχω επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν την ιστοσελίδα τους, συνήθως αναζητώντας κάποιο αρτιστικό wallpaper. Μα η φωτογραφία, η ζωγραφική και η λογοτεχνία δεν είναι οι μοναδικές μορφές τέχνης που θα συναντήσει κάποιος εκεί.

Μου έκαναν εντύπωση τα υπέροχα animations που βρήκα! Ένα από αυτά, interactive μάλιστα, είχα φιλοξενήσει και στο βοσκοblog παλιότερα με το όνομα Line Rider.

Το επόμενο δεν είναι interactive, αλλά είναι εξίσου απολαυστικό!


10 Μαΐ 2007

Προσωποβιβλίο

...ή στα αγγλικά Facebook! Είπα, που λέτε, στα πλαίσια της μελέτης για τις επιδράσεις της κοινωνικής δικτύωσης στον μέσο άνθρωπο-χρήστη του ίντερνετ, να γραφτώ κι εγώ σ' αυτό το τόσο διάσημο site για social networking. Η εμπειρία είναι, εν ολίγοις, θετική! Ίσως και κάτι παραπάνω!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και πολλές απαιτήσεις από ένα website. Δηλαδή, σκεφτόμουν, "τι παραπάνω μπορεί να έχει που δεν έχουμε ήδη δει";; Κι έτσι το δοκίμασα. Το interface του είναι λιτό και λειτουργικό, αν και πολλές από τις επιλογές πρέπει να ψάξεις λιγο παραπάνω για να τις βρεις. Μπορείς να γράψεις άπειρες πληροφορίες για τον εαυτό σου, να βρεις φίλους και γνωστούς που "κυκλοφορούν" στο facebook, ενώ μία από τις σημαντικότερες επιλογές είναι αυτή του "δικτύου" στο οποίο ανήκεις. Εκεί παρατήρησα μια αδυναμία του: δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο για την κατοχύρωση συγκεκριμένων ομάδων/groups που έχουν φυσική υπόσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν π.χ. 5 διαφορετικά group για το ΑΠΘ αντί για ένα με όλους τους φοιτητές του. Εξάλλου, το facebook αρχικά δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την επικοινωνία των φοιτητών ενός πανεπιστημίου.

Πάντως οι Έλληνες εν Ελλάδι χρήστες του facebook δεν είναι πολλοί. Είναι ευρύτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ και οι Έλληνες χρήστες του είναι κυρίως αυτοί που φοιτούν σε ξένα πανεπιστήμια. Όπως και να 'χει, είναι μια καλή προσπάθεια, αν και όχι κάτι πρωτοποριακό. Η αίθουσα του πανεπιστημίου, ή ακόμα περισσότερο το κυλικείο του, είναι που φέρνουν κοντά τους φοιτητές ;-) Πάντως αν σας φέρει ο δρόμος από το facebook, αναζητήστε με...

Υ.Γ.: Η βοσκοφωτογραφία είναι από το βοσκοprofile μου στο facebook και είναι άλλη μια βοσκοκαλλιτεχνική βοσκοδημιουργία!

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!

Επιτέλους χτες τελειώσαμε μαζί με τον Χ.Κ. την τελευταία (πιθανώς) εργασία της σχολής -τουλάχιστον για μένα! Μόνο η διπλωματική μένει, αυτό όμως είναι άλλο κεφάλαιο. Είχαμε ένα μάθημα με τον ευφυέστατο -κυριολεκτικά!- τίτλο: Ευφυή Συστήματα Ρομπότ...

ΟΚ... Ωραίος τίτλος... Αλλά σαν μάθημα... το απόλυτο τίποτα. Δεν μου έμεινε κάτι, πέρα από την ανικανότητα των σύγχρονων υπολογιστών να ανταποκριθούν με ταχύτητα στις απαιτήσεις προβλημάτων πιο δύσκολων από το να μπαίνεις στο ίντερνετ ή να γράφεις στο Word! Εντάξει, ίσως φταίει το ότι ξημερώσαμε μπροστά από την οθόνη και τα παραλέω. Τα Νευρωνικά Δίκτυα (γιατί περί αυτού πρόκειται) είναι μια "δυνατή" επιστήμη με πολλές εφαρμογές, όπως π.χ. η πρόβλεψη του καιρού ή ...του δείκτη του Χρηματιστηρίου!! $$$ Για πολλοστή φορά όμως, στα 7 (αισίως) χρόνια φοιτητικής ζωής επιβεβαιώνεται η αδυναμία του Πανεπιστημίου να εμβαθύνει στην επιστήμη, παραμένοντας στην επιφάνεια της ...μπακαλικής.

Ας μην μιλάω γι' αυτά όμως. Χτες ήταν η μέρα των Φοιτητικών Εκλογών! Για άλλη μια φορά νίκησαν όλοι! Ξέρετε, η ΔΑΠ λέει "πάλι εμείς κερδίσαμε", η ΠΚΣ λέει "πάλι εμείς κερδίσαμε", αλλά μάλλον οι φοιτητές λένε "πάλι εμείς χάσαμε". Η ιστορία πάντως έγραψε, για το τμήμα μου, ότι η ΔΑΠ πλειοψήφισε, με την ΠΚΣ δεύτερη και την ΠΑΣΠ τρίτη. Το θέμα δεν θα ήταν άξιο αναφοράς για μένα, αν δεν έκρυβε μια μεγάλη αλήθεια. Εξάλλου, αν και μου αρέσουν -που και που, όχι να μας γίνει συνήθεια- συζητήσεις πολιτικού χαρακτήρα, το βοσκοblog δεν είναι το ιδανικό πεδίο γι' αυτές. Για άλλη μια φορά λοιπόν, ήταν παραπάνω από αισθητή η αποχή των φοιτητών από τις εκλογές. Αιτία φυσικά ήταν η δυσαρέσκεια των φοιτητών για τα γεγονότα των περασμένων μηνών (καταλήψεις, χάσιμο εξεταστικής, κλπ.) και γι' αυτό οι "αριστερές" παρατάξεις δεν τα πήγαν τόσο καλά, όσο στις συνελεύσεις που επικρατούσαν όντας συσπειρωμένες. Αντίθετα, τα πρόβατα που θα ψήφιζαν τις παρτάξεις του δικομματισμού, έκαναν όπως πάντα τη δουλειά τους...

Α, τώρα που το θυμήθηκα: Έφερε στο σπίτι η Ναταλία, αδερφή μου και γνωστή πολυγραφότατη blogger, ένα έγγραφο που μοιράστηκε χτες σε κάθε άκρη του κυλικείου του Πολυτεχνείου. Τίτλος του εγγράφου "Οργανωτική Οδηγία - Ημέρα Εκλογών" και φερόμενος ως συντάκτης η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αξίζει να διαβάσετε κάποιες γελοιότητες που γράφονται μέσα. Προσωπικά, μόνο ως χρονογράφημα μπορώ να το εκλάβω! Το κείμενο αυτό το μοίρασε η ΠΑΣΠ, ενώ είχε επισυνάψει κι ένα δικό της κείμενο που σχολίαζε το παραπάνω έγγραφο. Έκρινα άσκοπη τη δημοσίευσή του. Υποθέτω πως σκοπό είχε μάλλον να αποτρέψει τους φοιτητές να ψηφίσουν ΔΑΠ, αν και, μετά από λίγη αναζήτηση στο Google, κατέληξα ότι το έγγραφο-οδηγία είναι αυθεντικό!

Αυτά τα ολίγα νέα από μένα. Ελπίζω από δω και πέρα να τα λέμε πιο συχνά δικτυακά!

4 Μαΐ 2007

No subject (ο τίτλος μας μάρανε τώρα)

Ωχ, τι είναι αυτό;!
ΑΑΑ, με αρέσει!
Μα τι είναι;
Τι ωραία χρώματα... Τι ωραίες φωτογραφίες...
Καλέ, ένα blog είναι!
Το blog του βοσκού είναι;
Ναι, το blog μου είναι!!!
Και είδα φως και μπήκα!
Πώπω, το ξέχασα και μαράζωσε το καημένο...

Θυμίστε μου να γράψω κάποια στιγμή...