16 Ιουλ 2007

Δεν είναι ότι σας γράφω...


και για να κάνει ομοιοκαταληξία:


Για όσους δεν το ξέρουν, είναι το άσμα του καλοκαιριού!!

2 Ιουλ 2007

Το μάθημα της εβδομάδας

Αγαπητό μου ιστολόγιο...

Σιωπηλή συνομιλία με τον εαυτό μου με τη φραπεδιά στο χέρι, κόκκινα μάτια, μπροστά στο πισί προσπαθώντας να χαλαρώσω λίγο σε ένα διάλειμμα από το διάβασμα:

"Άσχετο, μα είναι μετάφραση αυτή;; Ιστολόγιο...
Μα πως τους ήρθε; Ιστός+ημερολόγιο...
Γιατί όχι Ιστερολόγιο;; Άσε, οι καφέδες (2 ή 3 είναι, δεν θυμάμαι) θα φταίνε που 'χω νεύρα."


...Οι καφέδες και το μάθημα της εβδομάδας: Κυκλώματα! Και μιλάμε για πολλά κυκλώματα! Γιατί δεν είναι ΤΟ μάθημα της εβδομάδας. Είναι τα μαθήματα της εβδομάδας: Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ και ΙΙΙ. Τι με νοιάζουν εμένα οι μαγνητικές συζεύξεις, οι 753 διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης τετραπόλων και τα καπρίτσια της ομοπολικής συνιστώσας; Θα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο; Μήπως θα μου βρουν δουλειά; Χα! Ας γελάσουμε όλοι δυνατά! Τίποτα από αυτά. Το σίγουρο είναι ότι θα ικανοποιήσουν τα βίτσια του εξετασεοκρατικού συστήματος που τρέφεται με τον ιδρώτα μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, υποψηφίων οδηγών (ξέχασα κάποιον;;) και θα τρέφεται στον αιώνα τον άπαντα. Αμήν.

Αγαπητό μου ιστολόγιο, είναι ένα όμορφο σχετικά ζεστό απόγευμα, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα. Ο φραπές έφτασε στη μέση. Το Visual Studio απεγκαθίσταται ήδη εδώ και 15 λεπτά. Περιμένω να τελειώσει για να κλείσω το πισί και να συνεχίσω τα κυκλώματα. Όχι τίποτα άλλο, απλά κάνει και ζέστα. Ναι, ζέστα με "α". Έτσι το λέμε στο χωριό μ'. Το αρκουδίσιον είναι κλειστό. Όχι για να κάνω οικονομία για χάρη της ανεπρόκοπης ΔΕΗ που μας ζητάει τώρα στον καύσωνα να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος. Η ομοπολική συνιστώσα του κορμιού μου ζητάει απεγνωσμένα Watt! (Χμ, μήπως τα κυκλώματα χρησιμεύουν σε κάτι;;!!!) Τα Watt του αρκουδίσιον. Το έκλεισα όμως για να αναπνεύσω λίγο αεράκι. Συγγνώμη, γκουχ-γκουχ, λίγο νέφος από το μπαλκόνι εννοούσα :-(

Αγαπητό μου ιστολόγιο, ο φραπές σχεδόν τελειώνει. Τώρα μπορώ και να τον ανακατέψω. Γιατί με τα νέα καλαμάκια που πήρε η Ναταλία (η οποία παρεμπιπτόντως έχει βάλει σκούπα και μου πήρε τ' αυτιά) είναι άθλια. Ούτε τον αφρό δεν μπορείς να ανακατέψεις. Λυγίζουν! Μα ήμαρτον! Φτιάχνουν καλαμάκια που δεν μπορούν να ανακατέψουν τον φραπέ. Φτιάχνουν οδοντογλυφίδες που σπάνε στα δόντια. Το έχω ξαναπεί: σε αυτόν τον κόσμο η αξιοπιστία πλέον τείνει στο μηδέν. Χα! Το Visual Studio απεγκαταστάθηκε! Και τα 10 gigabyte του!!

Αγαπητό μου ιστολόγιο. Φλυάρισα πάλι. Το κεφάλι-καζάνι άδειασε έστω και λίγο από τη βλακεία. Τώρα μπορώ να το γεμίσω (ΚΙ ΑΛΛΟ) με κυκλώματα.

Υ.Γ.: Κάτσε να βρω και μια ωραία εικονίτσα να βάλω. Μια ...δροσιστική ;-)