31 Οκτ 2007

Μηδέν!

0...
μαθήματα για πτυχίο!!!


για του λόγου το αληθές, να το τελευταίο μάθημα, περασμένο με την παγκόσμια φοιτητική σταθερά του 5!

22 Οκτ 2007

Μόλις το συνειδητοποίησα...

Ο Παναγιώτης είναι στην Καλιφόρνια (L.A.)
Ο Γιάννης είναι στη Σουηδία (Στοκχόλμη)
Ο Στέφανος είναι στην Αγγλία (Μπρίστολ)
Ο Νίκος είναι στη Ρουμανία

...κι εγώ...

Καλησπέρα από Καλαμπάκα :-(

Υ.Γ.: Τουλάχιστον να βγει και το τελευταίο μου μάθημα για να πάω στ' αστέρια!!

17 Οκτ 2007

Το (κρύο) ανέκδοτο της ημέρας

Από πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή:

- Πάλι ακρίβυνε το πετρέλαιο. Ξεπέρασε τα 88 δολάρια το βαρέλι.
- Να τα εκατοστήσει!

Δεν σας τη δίνει ώρες ώρες που απλά μένουμε αμέτοχοι και ανήμποροι(;) μπροστά σε γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή μας;

Κατά τ' άλλα, καλή μας μέρα!

14 Οκτ 2007

Όταν κοιτάς από ψηλά

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό! Το Google Earth, δεν μπορεί, θα το γνωρίζετε. Έχω γράψει γι' αυτό και στο παρελθόν. H επίσης γνωστή Microsoft εδώ και χρόνια ανταγωνίζεται τις καινοτομίες της Google, την οποία θεωρεί κύριο "αντίπαλό" της. Στα πλαίσια αυτού του καθ' όλα υγιούς ανταγωνισμού, ανακοίνωσε πρόσφατα την on line υπηρεσία Local Live, η οποία κάνει ό,τι και το Google Earth (ή η αντίστοιχη web έκδοσή του, το Google Maps) με κάποιες άκρως ...ενδιαφέρουσες επιπλέον ικανότητες!

Εδώ και έναν περίπου χρόνο (αν δεν κάνω λάθος) η Google μας έδωσε τη δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερο ζουμ πάνω από τα κεφάλια μας, μέσω δορυφόρου πάντα. Μάλιστα επέκτεινε τη δυνατότητα αυτή σε περιοχές της Ελλάδας που άλλοτε έβλεπες "καθαρά" μόνο από ύψος 20 χιλιομέτρων. Σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, τα Τρίκαλα, κ.ά. μπορείς να διακρίνεις ακόμα και αυτοκίνητα στους δρόμους!

Μέχρι τώρα δεν είπα κάτι καινούριο, έτσι; Προχθές, σε μια σύντομη περιήγηση στο Local Live, λίγο πριν απογοητευτώ αφού το ζουμ ήταν απογοητευτικό, είδα ένα κουμπάκι που έγραφε "Bird's Eye View". Μανιακός κλίκερ καθώς είμαι, το πάτησα! Και ξαφνικά...

...Χαμός! Έπαθα πλάκα! Πήγα πάνω από το σπίτι που μένω στη Θεσσαλονίκη και σχεδόν με αντίκρισα από τη βεράντα! Δεν κάνω πλάκα. Μπορείς να φτάσεις σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι σου! Τρομακτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα δωρεάν site στο οποίο μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Φανταστείτε τώρα τι εικόνες μπορεί να έχει από το σπίτι σας κάποιος που έχει πρόσβαση σε στρατιωτικούς δορυφόρους. Θεωρίες συνωμοσίας... ;-)

Ιδού μερικές φωτογραφίες για σύγκριση των 2 εφαρμογών:


το σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη


το σπίτι του Fouster


το σπίτι του Χρήστου

Τουλάχιστον μπορούμε πια να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως μας παρακολουθούν. Είναι πλέον σίγουρο ότι το κάνουν.

8 Οκτ 2007

Καλημέρα!

Έτσι απλά, χωρίς λόγο, είπα να κάνω ένα (ακόμα) μικρό face lifting στο blog-άκι μου! Ευχαριστώ τον αξάδερφο Cybergoulion για την ευγενική χορηγία του νέου λογοτύπου του βοσκολογίου! Σας αφήνω όμως. Πάω να δω αν βγήκε κανένα μάθημα. Και μετά διάβασμα... Έχομεν και μιαν διπλωματικήν βλέπετε. Θα σας πω γι' αυτήν άλλη φορά όμως!

Υ.Γ.1: Διάβασα το πρωί ένα άρθρο που μέσες-άκρες λέει ότι, μετά από τελευταία πειράματα, η θεωρία της σταθερής ταχύτητας του φωτός (c=3x108m/s) αμφισβητείται. Στην επιστήμη υπάρχουν άπειρες ανατροπές θεωριών. Αλλά αυτή, αν μιλάμε όντως για ανατροπή, είναι υψίστης σημασίας!! Δείτε εδώ το άρθρο.

Υ.Γ.2: Έξω βρέχει και μου τη δίνει!

Υ.Γ.3: Το πρασινάκι στη μπάρα αριστερά δεν είναι πάααρα πολύ έντονο, ε;

7 Οκτ 2007

Της εξεταστικής και της σιωπής μου τέλος

Το κείμενο που ακολουθεί το μεταφέρω αυτούσιο από ένα σκισμένο φύλλο χαρτιού στο οποίο κατέθεσα τις σκέψεις μου μια μουντή μέρα εξεταστικής που καθόμουν στη βιβλιοθήκη πάνω από τα βιβλία μου, αλλά το μυαλό αρνούνταν να δεχτεί άλλη γνώση... Δεν βρήκε όμως ποτέ τον δρόμο προς το ...τυπογραφείο! Καλή ανάγνωση (προσοχή, είχα πολλά να πω!!):


Κεφάλαιο 19

Κυκλώματα Δεύτερης Τάξης

Μερικές φορές θεωρώ καλό να σπας τη σιωπή σου, ακόμα κι αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις. Έστω σαν μια ανάγκη εξωτερίκευσης συναισθημάτων και σκέψεων, ένα "σκέφτομαι και γράφω" χωρίς ανόητα θέματα όπως το βιβλίο της Γλώσσας του Δημοτικού, μια προσπάθεια εναλλακτικής επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Έστω σαν ένα "Ευχαριστώ" στον αναγνώστη που θα επισκεφτεί αυτό το blog και θα πει ..."ας το διαβάσω"!

Εξεταστική είναι η μαγική λέξη που ψάχνετε, όσοι με ψάχνετε! Δέκα μέρες από σήμερα έμειναν για να τελειώσει η τελευταία (θέλω να ελπίζω) εξεταστική ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, τουλάχιστον σε προπτυχιακό επίπεδο. Αρκετές μέρες για να μου βγει το λάδι διαβάζοντας Κυκλώματα.

Αφού λοιπόν είχα λίγο χρόνο, κάπου ανάμεσα στο πρωινό και στο απογευματινό 3ωρο διαβάσματος (6 ώρες δεν είναι πολλές, αλλά αν διαβάζεις Κυκλώματα ΙΙΙ προλαβαίνεις να κάψεις "φλάντζα" στο μισάωρο) έκανα διάφορα άκρως ενδιαφέροντα(;) και μη δημιουργικά, αλλά πάντα ευχάριστα πράγματα!

South Park

Είδα ένα επεισόδιο South Park με τίτλο "2 days before the day after tomorrow". Πολύ γέλιο και προβληματισμός ταυτόχρονα.

Το SP έχει φτάσει αισίως στην 11η σαιζόν του και είναι καλύτερο από ποτέ! Ακόμα πιο καυστικό χιούμορ με κριτική σε όλα τα κακώς κείμενα σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, επιστημονικό, θρησκευτικό, κλπ, ενώ λείπουν πια οι ακρότητες που το έκαναν κάποτε χυδαίο.


Αυτό το επεισόδιο αφορά ένα "ατύχημα" που κάνουν τα πιτσιρίκια και οδηγεί στην πλημμύρα ενός χωριού. Οι επιστήμονες, μετά από ενδελεχή έρευνα, κατηγορούν για την πλημμύρα το... global warming! Πολλά ευτράπελα συμβαίνουν, πηγή γέλιου και τροφή για σκέψη.

Trailers

Σε μια από τις καθημερινές αναζητήσεις στο Google, ψάχνοντας κάτι σχετικό με το Vietnam που είδα στην TV, έπεσα πάνω σε ένα trailer του ...John Rambo! Έλεος!! OMG, have mercy on our poor souls! Μετά το Rocky Balboa (=Rocky Νο. 125) ο παππούς του Stalone αποφάσισε να γυρίσει ΚΙ ΑΛΛΟ Rambo! Όχι ότι δε μου άρεσαν τα 3 πρώτα, αλλά έχω κουραστεί να βλέπω 20 χρόνια μετά μια άμορφη μάζα μυών (και ρυτίδων) να προσπαθεί να το παίξει ζόρικος όπως στο "πρώτο αίμα". Στο ίδιο μήκος κύματος και το "Live free or die hard" (ή αλλιώς Πολύ σκληρός για να πεθάνει 4). To Hollywood ξέμεινε από ιδέες (προ πολλού) και το 'ριξε ξανά στα remakes. Έρχονται ακόμα νέος Indiana Jones (το περιμένω πως και πως), κι άλλο Jurassic Park, κι άλλος Εξολοθρευτής, κι άλλο X-Files, κι άλλο......

Τουλάχιστον υπάρχουν τα κόμικ για κάτι διαφορετικό. Εν αναμονή του Ironman, του νέου Batman, του νέου X-Men (δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως), κλπ. Πολλά από αυτά υπάρχουν σε trailer στο Movies For The Masses, ένα πολύ ωραίο blog-άκι, ελληνικό παρακαλώ, ενημερωμένο με ταινίες για όλα τα γούστα.

To Google τελευταία με απογοητεύει όλο και περισσότερο, όχι μόνο λόγω εσφαλμένων αποτελεσμάτων, αλλά επειδή έχει αποκτήσει κάποια χούγια που δεν είχε. "Έξυπνη" αυτόματη συμπλήρωση αναζήτησης το λένε αυτοί, παρακολούθηση προτιμήσεων το λέω εγώ. Προσπάθεια για ορθότερα αποτελέσματα το λένε αυτοί, προσπάθεια για καλύτερα στοχευμένες διαφημίσεις λέω εγώ. Οπότε ξαφνικά ανάβει πάνω από το κεφάλι μου ένα λαμπάκι!

Κάπου είχα ακούσει για ένα web browser ονόματι Torpak (πλέον λέγεται xB Browser), βασισμένο στον Firefox 1.5 με δυνατότητες ανωνυμοποίησης. Έψαξα γι' αυτόν και βρήκα την τελευταία του έκδοση που βασίζεται αισίως στον Firefox 2.0.0.6. Μετά από μια δοκιμή μισής ώρας ...τον απεγκατέστησα! Ο λόγος; Είναι εκνευριστικά αργός. Σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται τόσο γρήγορα, που ο χρήστης είναι απίθανο να καθήσει και να διαβάσει ένα κείμενο μεγάλο σαν αυτό, που αν ένα βιντεάκι στο YouTube είναι μεγαλύτερο από 30" ψάχνεις για το fast forward, ε, θες τουλάχιστον το σερφάρισμα να μην αργεί. Αυτό όμως έιναι το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσεις για όλα τα καλούδια που προσφέρει: αλλάζει την IP με την οποία φαίνεσαι στο ίντερνετ, εξομοιώνει όποιον browser θέλεις, ενώ δεν λερώνει (δεν αφήνει ίχνη στα site που επισκέπτεσαι)! Καλό λοιπόν, αλλά μόνο για όσους τον χρειάζονται.

Sam & Max

Οι παλιοί (Σταύρεεε) θα θυμούνται το Sam & Max Hit The Road, ένα κλασικό παιχνίδι adventure του 1993 που κυκλοφόρησε για DOS και MAC (από τότε έχει να βγει παιχνίδι για Mac :-Ρ). ΕΥΤΥΧΩΣ ο δημιουργός του, Steve Purcell, σε αντίθεση με την επικρατούσα τάση ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ τα δικαιώματα του παιχνιδιού και έφτιαξε μια νέα σειρά 6 επεισοδίων. Πανέξυπνο χιούμορ, απίθανοι χαρακτήρες (πρέπει να δείτε τον τρελάρα Max) που πετάνε τη μια ατάκα μετά την άλλη με σχόλια που αγγίζουν κάθε θέμα.

Έπαιξα τα 2 πρώτα επεισόδια που αφορούν την ύπνωση (το 1ο μέσω της πλύσης εγκεφάλου από τον "κακό" της υπόθεσης και το 2ο μέσω της αποβλάκωσης της τηλεόρασης). Λίγο μικρά σε μέγεθος (το 2ο μου πήρε λιγότερο από 3 ώρες) οπότε είναι βολικά και για περίοδο εξεταστικής ή εντατικής δουλειάς! ;-) Επίσης είναι πολύ φτηνά, μόνο 8,95€ το καθένα. Δείτε τα!

Αυτά είχα να πω. Μάλλον κατέληξα άθελά μου στο πιο μακροσκελές post που έχω κάνει. Ας είναι. Μικρός δεν μπορούσα με τίποτα να γράψω πάνω από μισή σελίδα έκθεσης, οπότε μου 'ρχονται όλα μαζεμένα! Καλό βράδυ σε όποιον διαβάσει όλα αυτά!