26 Μαΐ 2008

Ο Ατάλαντος

Σπάνια αποφασίζω πια να γράψω σ' αυτό το εγκαταλειμμένο blog. Μερικές φορές όμως βρίσκω πράγματα που είναι τουλάχιστον άξια αναφοράς.

Πήγαμε το Σαββατόβραδο σε μια καταπληκτική παράσταση στην Πύλη Αξιού όπου για πάνω από 4 ώρες μας κράτησαν συντροφιά ο Ζουγανέλης, ο Μπουλάς, ο Σταρόβας, ο Μαχαιρίτσας, ο Παπακωνσταντίνου και το επιτελείο τους. Φτασμένοι καλλιτέχνες όλοι τους, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ειδικά δε το αχτύπητο τρίο Σταρόβα-Ζουγανέλη-Μπουλά βγάζει απίστευτο γέλιο.

Την παράσταση όμως κλέβει κι ένας άλλος νέος καλλιτέχνης, ονόματι Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, που είδα για πρώτη φορά στην εκπομπή "Στην υγειά σας", αφιερωμένη στον Λ. Μαχαιρίτσα. Μου έκανε τόση εντύπωση που βρήκα την εκπομπή και έφτιαξα ένα βιντεάκι με αποσπάσματα, για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Δεν είναι πολύ μεγάλο. Ούτε 9 λεπτά (από μια τρίωρη εκπομπή)! Το "τράβηξα" λίγο παραπάνω ώστε να κάνετε ένα μικρό μουσικό διάλειμμα από τη δουλειά σας.



Είναι η πρώτη μου απόπειρα στην επεξεργασία βίντεο. Ελπίζω να σας ικανοποιήσει.

Υ.Γ.1: Το βίντεο το έφτιαξα με το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για Windows: το Microsoft Movie Maker!!! (Adobe & Nero suck!)

Υ.Γ.2: Ο τίτλος είναι προφανώς ειρωνικός...

5 Μαΐ 2008

Μαθήματα χρήσης φλας

Σε όλους τους τσομπάνηδες που θέλουν να λέγονται οδηγοί, στους βοσκούς (με την κακή έννοια της λέξης!) που ποτέ δεν ανάβουν φλας, που δεν προσέχουν τους πεζούς, που διπλοτριπλοπαρκάρουν όπου να 'ναι κάνοντας τις 4 λωρίδες 2, που περνάνε τα stop και τα κόκκινα φανάρια σαν να μην υπάρχουν, που χώνονται κουτοπόνηρα δεξιά σου στο φανάρι για να μην περιμένουν στην ουρά, που μου γρατσουνάνε το αμαξάκι μου γιατί οδηγούν πιωμένοι με το κινητό στο χέρι πηγαίνοντας με 100 σε ένα στενό που το όριο είναι 10...

Σε όλους αυτούς, και σε μένα μαζί γιατί ενίοτε δεν οδηγώ τέλεια άθελά μου :-Ρ, αφιερωμένο το παρακάτω βίντεο!

Είναι μια σκηνή από την ταινία Shoot 'Em Up με πρωταγωνιστές τον Clive Owen και την Monica Bellucci. Στην σκηνή ο πρωταγωνιστής "τα παίρνει" με έναν οδηγό που κάνει σφήνες χωρίς να ανάβει φλας και του δίνει αυτό που του αξίζει!!



Τη σκηνή αυτή δεν τη βρήκα online, οπότε την έκοψα από την ταινία και την ανέβασα στο YouTube, με ελληνικούς υπότιτλους για όσους δεν ακούνε καθαρά τους διαλόγους. Μέχρι τη στιγμή που γράφω αυτό το post, το βίντεο έχει κολλήσει στο processing. Ελπίζω ως το πρωί να μπορείτε να το δείτε.