14 Οκτ 2009

11 Οκτ 2009

246 Willesden Lane

Ή αλλιώς, το σπίτι όπου πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια ο φάδερ. Πήγα σήμερα να βρω τη σπιτονοικοκυρά του για να θυμηθούμε μαζί τα παλιά(!), αλλά δυστυχώς έλειπε. Better luck next time father. Προς το παρόν, απόλαυσε μερικές φωτογραφίες και βίντεο από την παλιά γειτονιά σου!


9 Οκτ 2009

On top of the world... almost!


Τέταρτοι στον κόσμο! Αυτή ήταν η ετυμηγορία του Times Higher Education, περιοδικού αφιερωμένου στην ανώτατη εκπαίδευση. Η λίστα με τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια δημοσιεύτηκε χτες τα ξημερώματα και έκανε ακόμα και τον dj του Ministry of Sound να εκστασιαστεί!! Το UCL άγγιξε την κορυφή! Το Ιmperial College, παραδοσιακός αντίπαλος (κάτι σαν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός φανταστείτε), είναι ακριβώς από κάτω! Ακούς Father?!


Και τι σημαίνει αυτό θα μου πείτε; Όπως και στο ποδόσφαιρο, καλύτερη θέση σημαίνει more money! Σημαίνει περισσότεροι χορηγοί, καλύτερες υποδομές και -φαντάζομαι- καλύτερες παροχές και για τους φοιτητές. Η αλήθεια είναι ότι τις 2μισι βδομάδες που βρίσκομαι εδώ έχω κατενθουσιαστεί με το πανεπιστήμιο. Οργάνωση ΑΨΟΓΗ. Από άποψη εγκαταστάσεων, εκπαιδευτικού προσωπικού, συνέπειας, καθοδήγησης των φοιτητών, δραστηριοτήτων ...τα πάντα!

Τελικά, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Θα ακουστεί σαν ιεροσυλία, αλλά ίσως θα έπρεπε και στην Ελλάδα να πληρώνουμε, αν υπήρχε περίπτωση να φτάσουμε έστω και λίγο τους Άγγλους στην οργάνωση. Και το λέω χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το Ελληνικό πανεπιστήμιο. Για τα λεφτά που δίνουμε, είναι αξεπέραστο! ;-)

Να είχανε και καλύτερο φαΐ οι Άγγλοι... αλλά αυτά θα τα πω άλλη φορά! Ούτε μήνα δεν έκλεισα ακόμα! Το τραγουδάκι που ακολουθεί δεν έχει καμία σχέση το θέμα, αλλά μου αρέσει κι έχει σχετικό τίτλο!


Υ.Γ.: Επειδή δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω την κατάταξη των πανεπιστημίων ή την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία της έρευνας στο site της QS (η εταιρία που κάνει τη μελέτη). 

posted from London, for the first time!