Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και πολλές απαιτήσεις από ένα website. Δηλαδή, σκεφτόμουν, "τι παραπάνω μπορεί να έχει που δεν έχουμε ήδη δει";; Κι έτσι το δοκίμασα. Το interface του είναι λιτό και λειτουργικό, αν και πολλές από τις επιλογές πρέπει να ψάξεις λιγο παραπάνω για να τις βρεις. Μπορείς να γράψεις άπειρες πληροφορίες για τον εαυτό σου, να βρεις φίλους και γνωστούς που "κυκλοφορούν" στο facebook, ενώ μία από τις σημαντικότερες επιλογές είναι αυτή του "δικτύου" στο οποίο ανήκεις. Εκεί παρατήρησα μια αδυναμία του: δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο για την κατοχύρωση συγκεκριμένων ομάδων/groups που έχουν φυσική υπόσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν π.χ. 5 διαφορετικά group για το ΑΠΘ αντί για ένα με όλους τους φοιτητές του. Εξάλλου, το facebook αρχικά δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την επικοινωνία των φοιτητών ενός πανεπιστημίου.
Πάντως οι Έλληνες εν Ελλάδι χρήστες του facebook δεν είναι πολλοί. Είναι ευρύτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ και οι Έλληνες χρήστες του είναι κυρίως αυτοί που φοιτούν σε ξένα πανεπιστήμια. Όπως και να 'χει, είναι μια καλή προσπάθεια, αν και όχι κάτι πρωτοποριακό. Η αίθουσα του πανεπιστημίου, ή ακόμα περισσότερο το κυλικείο του, είναι που φέρνουν κοντά τους φοιτητές ;-) Πάντως αν σας φέρει ο δρόμος από το facebook, αναζητήστε με...
Υ.Γ.: Η βοσκοφωτογραφία είναι από το βοσκοprofile μου στο facebook και είναι άλλη μια βοσκοκαλλιτεχνική βοσκοδημιουργία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου