1 Σεπ 2007

Σήμερα φθινοπώριασε

Φθινόπωρο θα πει μελαγχολία, λέει ο Μητροπάνος...

Σιγά! Δε λέω, όταν κάθεσαι πίσω από το τζάμι και χαζεύεις μια μικρή μπόρα που σβήνει τις αναμνήσεις του καλοκαιριού ίσως σε πάρει λίγο το παράπονο για τις μέρες που πέρασαν. Αλλά η αλήθεια δεν παύει να είναι μία: το Φθινόπωρο είναι από τις πιο όμορφες και ερωτικές εποχές!

Τι πιο ωραίο από μια βόλτα στη βροχούλα, αγκαλιά με τον άνθρωπο που αγαπάς, στα στενά της πόλης που καθαρίζει από τη βρωμιά του κόσμου, υπό τον μελωδικό χτύπο των σταγόνων που σκάνε πάνω στα πορτοκαλί φύλλα; Φανταστείτε τώρα από την άλλη να είναι κατακαλόκαιρο, να σκάει ο τζίτζικας με 40 βαθμούς Κελσίου κι εσύ να είσαι στη θάλασσα (πφφφ!) κάτω από τον ήλιο, να γεμίζεις αλάτια και άμμο ΠΑΝΤΟΥ και να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που δεν έμεινες στο σπιτάκι σου, στη φθινοπωρινή δροσούλα σου...

Τι πιο ωραίο (για τους πολύ μοναχικούς) από το να μένεις πίσω από το παράθυρο μια κρύα φθινοπωρινή μέρα χαζεύοντας τις ωραίες δημιουργίες της φύσης, με καμβά το άδειο τζάμι και μπογιές τις σταγόνες; Τι πιο ωραίο από ένα παιχνίδι με τους φίλους σου με ανοιχτούς τους ουρανούς να σου κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη... αλλά πόση χαρά έχει να σου δώσει μια ζωή μέσα στην ευκολία; Τι πιο ωραίο από ένα ουράνιο τόξο μετά από την ξαφνική μπόρα; Και στο κάτω-κάτω, τι πιο ωραίο από μια πολύχρωμη άνοιξη, μετά από λίγους μήνες φθινοπωρινής και χειμωνιάτικης συννεφιάς; Το χρώμα είναι κι αυτό μουντό χωρίς το γκρίζο. Δεν έχει αξία.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή για να έχουν αξία πρέπει να υπάρχει και το αντίθετό τους. Μια ισορροπία βρε αδερφέ! Καλό και Κακό. Ύλη και αντιύλη. Μέρα και νύχτα. Light Side & Dark Side of the Force!!

Ε, τελοσπάντων, αν δεν σας έπεισα ακόμα, ή αν δεν είστε πρόβατα(!) υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας λόγος για να σας αρέσει το Φθινόπωρο: η βροχή σου καθαρίζει το αμάξι!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Αν αρχισουμε να απανταμε καθενας απο το blog του εεε τοτε να κανω και εγω ενα για να μοιραζω απαντησεις αβερτα...στο κατω-κατω της γραφης που το ειδατε το φθινοπωρο δε μπορω να καταλαβω.Εξω ακομη σκαει ο τζιτζικας,το κλιματιστικο ειναι στους 17 βαθμους,ολοι τρωνε εξω και εγω γινομαι καθε βραδυ μουσκεμα στον ιδρωτα.ΑΑΑ και προπαντως μπορει να μου αρεσει και μενα το φθινοπωρο αλλα οχι για τους λογους που προαναφερατε εσεις...Παντως η βροχή που καθαρίζει το αμάξι υσχιει μονο για εναν...για το ritmoPilot,αυτος το εχει πει.
Ωρα για νανι...καληνυχτα...καλημερα!!!

eeVoskos είπε...

1ον) Αυτό είναι το blog ΜΟΥ και γράφω ότι ΕΓΩ θέλω!

2ον) Απαντάω ΦΥΣΙΚΑ όπου θέλω κι εσύ ΑΝ θες τα διαβάζεις. Μη διαμαρτύρεσαι λοιπόν γι' αυτά!

3ον) ΕΙΝΑΙ Φθινόπωρο. Εδώ βρέχει!!

Καληνύχτα... και Καλημέρα!

Υ.Γ.: Αν έχω έντονο ύφος, η ιδέα σου είναι!! Μόλις γύρισα από τον Πλούταρχο! θα γράψω και γι' αυτό!

Ναταλία είπε...

Αδερφούλη, αν είσαι αγκαλιά με τον άνθρωπο που αγαπάς, ότι εποχή και να είναι, όσους βαθμούς κελσίου και να έχει, όπου και αν είσαι, ότι και να γίνεται γύρω σου, εσύ ζεις στο (ροζ και όχι γκρί) συννεφάκι σου!

Τώρα πάλι αν είσαι από τους μοναχικούς, νομίζω ότι το σκηνικό που περιγράφεις θα σε κάνει να ανοίξεις το παράθυρο, να βγάλεις πρώτα το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα, να βγάλεις μετά και το άλλο και...(η συνέχεια δικιά σου!)

Αnyway...το ουράνιο τόξο έχει όντως μεγάλη αξία, αρκεί η μπόρα να μην κρατήσει πολύ γιατί αν βραχείς και δεν στεγνώσεις σύντομα, μουχλιάζεις!!!!!! ;-)

Υ.Γ.: Τι θέλει να πει ο ποιητής με το "αν δεν είστε πρόβατα" ;;;; Ξεκαθάρισε το λιγάκι!
Υ.Γ.2: Τι προτιμάς; Να μην γράφω σχόλια στο blog σου ή να μην σου κάνω κατάληψη στο δωμάτιο;;; Εσύ αποφασίζεις!

eeVoskos είπε...

Χα, αδερφούλα εδώ κάνεις λάθος:

1) Αν είσαι αγκαλιά με τον άνθρωπο που αγαπάς και ανήκεις στο Καζερέικο (...) απαιτείς να είναι τουλάχιστον φθινόπωρο, για να μην πω χειμώνας!

2) Άλλο μοναχικός, άλλο αυτοκτονιακός.

"Αν δεν είστε πρόβατα"... Μερικές φορές παρασύρομαι και νομίζω ότι όλοι κάνουν τους ίδιους συνειρμούς με μένα, κάτι που φυσικά δεν είναι δυνατό να ισχύει.
Στο ποστ μιλάω για τον "μοναχικό" πίσω από το τζάμι κι έχω τη φωτογραφία ενός προβάτου πίσω από το τζάμι. Μετά μιλάω για το παιχνίδι στη βροχή με τους φίλους σου και έχω μια φωτογραφία μιας παρέας προβάτων στη βροχή.
Το μυαλό μου, καθώς έγραφα, σκέφτηκε: "Τώρα αυτός εδώ μιλάει για πρόβατα ή για ανθρώπους;"
Ε, στο τέλος, ως ένδειξη αυτοσαρκασμού, ενισχύω την άποψη "μήπως όντως δεν μιλάει για ανθρώπους;;;"!!!

Anyway, απλά να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε!

Υ.Γ.: ΣΙΓΟΥΡΑ προτιμάω να έχω τον χώρο μου. Πάρε λάπτοπ! Κι απ' αυτό μπορείς να σχολιάζεις!