26 Σεπ 2007

Αιώνιο... έλεος!

Μεταφέρω (μην παραπονιέστε, απλά δεν έχω χρόνο να γράψω τα δικά μου!) από το in.gr.

Ιδιαιτέρως «θερμή» διαφαίνεται και η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς οι πρώτες... παρενέργειες από την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Σε πρώτη φάση, πολλές αντιδράσεις εγείρει η εφαρμογή σε διάφορα τμήματα της διάταξης με την οποία μπαίνει «φρένο» στο καθεστώς των «αιώνιων» φοιτητών.

Όπως σημειώνει την Τετάρτη η εφημερίδα Έθνος, πολλά τμήματα ενημέρωσαν ήδη με προσωπικές επιστολές φοιτητές και σπουδαστές που έχουν ξεπεράσει το όριο σπουδών και τους ζητούν να δηλώσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν ή όχι τις σπουδές τους.

Όσοι δεν απαντούν, διαγράφονται από τα μητρώα των τμημάτων, ενώ όσοι δηλώσουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν, προβλέπεται από το νέο νόμο ότι θα έχουν στη διάθεσή τους άλλα πέντε ακαδημαϊκά έτη.

Τέτοιες επιστολές έχουν σταλεί ήδη από το Πολυτεχνείο της Κρήτης, το ΤΕΙ Λάρισας (οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης) και από ένα τμήμα του ΑΠΘ. Σε ανάλογες κινήσεις προσανατολίζονται δεκάδες ακόμη τμήματα.

Η εκκαθάριση αυτή υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200-250.000 «αιώνιους» φοιτητές, αφού περίπου τόσοι υπολογίζονται ότι είναι εκείνοι που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο σπουδών τους.


Μαμά, μπαμπά, αν έρθει κανένα χαρτί με αποστολέα το ΥΠ.Ε.Π.Θ. απλά σκίστε το!!

Υ.Γ.: Αναρωτιέμαι αν μπορούν οι "αιώνιοι" να κινηθούν δικαστικά εναντίον του υπουργείου: Ψυχική οδύνη, ηθική αυτουργία σε πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας, εκφοβισμός και απειλή κατά της (φοιτητικής) ζωής... Δεν είναι και λίγα για να καταδικαστούν μερικοί μερικοί ...στην πυρά!!!

7 σχόλια:

Ναταλία είπε...

Σταμάτα να αναρωτιέσαι και στρώσου στο διάβασμα, πριν έρθουν τα χειρότερα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κάποιος ετοιμάζεται να κατεβεί στους δρόμους ή μου φαίνεται; μην ξεχάσεις όμως αυτή τη φορά να δημοσιεύσεις πλήρες οπτικόακουστικό υλικό.
και μια μικρή διευκρίνιση: αιώνιοι θεωρούνται αυτοί που ξεπέρασαν TO 2πλάσιο της κανονικής διαρκείας σπουδών τους. πχ AN η σχολή σου είναι 6 χρόνια και δέν τελειώσεις στα 12 σου στέλνουν γράμμα να σε ρωτήσουν ανσκοπεύεις να την τελειώσεις. τότε σου δίνουν αλλά 5 αν απαντήσεις καταφατικά.
άντε καλό αγώνα...

eeVoskos είπε...

Μπα, τώρα έχουν σειρά οι νεώτερες γενιές "επαναστατών"! (ειρωνικά το λέω)

Απ' ότι άκουσα αιώνιοι θεωρούνται όσοι πέρασαν τα n+n/2 έτη σπουδών, όπου n η κανονική διάρκειά τους. Δεν παίρνω κι όρκο.

Πάντως δεν βλέπω λόγο γιατί να "κόψουν" τους αιώνιους. Δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος. Πάσο, στέγαση, φοίτηση, κλπ έτσι κι αλλιώς δεν δικαιούνται...

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια σου είναι πάρα πολύ εύστοχα... χι χι....
Αχ τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα!!!!
Άσχετο αλλά μου ήρθε....

eeVoskos είπε...

Thanx PoP!
Τελευταίο μάθημα αύριο.
Θα γράψω επιτέλους και στο blog-άκι μου που το πεθύμησα!

Ναταλία είπε...

Έλεος! Γράψε κάτι και ας είναι ψέμα!Έχεις χάσει όλους τους αναγνώστες σου :-P

eeVoskos είπε...

Πήρα πτυχίο!!!!



...ψέμματα!


(Μετά από ΑΛΛΗ ΜΙΑ εξεταστική προτιμώ να ξεκουραστώ λίγο. Και το να γράφω στο blog, επειδή προσπαθώ να μην γράφω ό,τι να 'ναι, με κουράζει λίγο!)