9 Οκτ 2009

On top of the world... almost!


Τέταρτοι στον κόσμο! Αυτή ήταν η ετυμηγορία του Times Higher Education, περιοδικού αφιερωμένου στην ανώτατη εκπαίδευση. Η λίστα με τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια δημοσιεύτηκε χτες τα ξημερώματα και έκανε ακόμα και τον dj του Ministry of Sound να εκστασιαστεί!! Το UCL άγγιξε την κορυφή! Το Ιmperial College, παραδοσιακός αντίπαλος (κάτι σαν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός φανταστείτε), είναι ακριβώς από κάτω! Ακούς Father?!


Και τι σημαίνει αυτό θα μου πείτε; Όπως και στο ποδόσφαιρο, καλύτερη θέση σημαίνει more money! Σημαίνει περισσότεροι χορηγοί, καλύτερες υποδομές και -φαντάζομαι- καλύτερες παροχές και για τους φοιτητές. Η αλήθεια είναι ότι τις 2μισι βδομάδες που βρίσκομαι εδώ έχω κατενθουσιαστεί με το πανεπιστήμιο. Οργάνωση ΑΨΟΓΗ. Από άποψη εγκαταστάσεων, εκπαιδευτικού προσωπικού, συνέπειας, καθοδήγησης των φοιτητών, δραστηριοτήτων ...τα πάντα!

Τελικά, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Θα ακουστεί σαν ιεροσυλία, αλλά ίσως θα έπρεπε και στην Ελλάδα να πληρώνουμε, αν υπήρχε περίπτωση να φτάσουμε έστω και λίγο τους Άγγλους στην οργάνωση. Και το λέω χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το Ελληνικό πανεπιστήμιο. Για τα λεφτά που δίνουμε, είναι αξεπέραστο! ;-)

Να είχανε και καλύτερο φαΐ οι Άγγλοι... αλλά αυτά θα τα πω άλλη φορά! Ούτε μήνα δεν έκλεισα ακόμα! Το τραγουδάκι που ακολουθεί δεν έχει καμία σχέση το θέμα, αλλά μου αρέσει κι έχει σχετικό τίτλο!


Υ.Γ.: Επειδή δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω την κατάταξη των πανεπιστημίων ή την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία της έρευνας στο site της QS (η εταιρία που κάνει τη μελέτη). 

posted from London, for the first time!

4 σχόλια:

Fouster είπε...

ΕΤΣΙ BRO!!! ΕΤΣΙ!! SO CLOSE TO THE TOP!!!

Cybergoulion είπε...

Αυτό ήταν πριν σε πάρουν μεταγραφή φαντάζομαι...

Cybergoulion είπε...

Έλα Βοσκέ, σου παρήγγειλα ανταπόκριση από πιο έμπειρους, αν και δε νομίζω να σου αρέσει...

Μάλλον εδώ θα φανεί ένα από τα μειονεκτήματα του να έχεις την αδερφή σου μαζί τόσα χρόνια φοιτητής: Δεν έκανες όσα πειράματα στην κουζίνα κάναμε οι υπόλοιποι!

:-P

eeVoskos είπε...

Απ' όσο διαβάζω στον τοπικό τύπο, ήμασταν στην 5η θέση, μέχρι που έσκασε σαν βόμβα η είδηση της διπλής μεταγραφής Θεοδώρου & Ασκητή, οπότε εκτοξευτήκαμε στην 4η!!!

Εντυπωσιάστηκα από την ταχύτατη ανταπόκριση! Θα σχολιάσω στο μπλογκ του!

Όσον αφορά το μαγείρεμα, είναι γνωστό το ταλέντο μου: -P Το πρόβλημα είναι ότι μοιράζομαι την κουζίνα με 50 άτομα. Και μάλιστα χωρίς η αδερφή μου να είναι ένα από αυτά!

This comment was sent from my Hero, on my way to Willesden Lane