20 Μαΐ 2010

New blog post from Android: Fail!



Όταν η τάση για procrastination (η in λέξη στους κύκλους των χαμένων Άγγλων φοιτητών) βαράει κόκκινο δεν θα δοκιμάσεις να γράψεις στο blog σου από το κινητό; Θα δοκιμάσεις. Και σκέφτεσαι "Google Blogger" η υπηρεσία του blog, "Google Android" το κινητό, ε δε μπορεί να μη δουλεύει. Μπαίνεις στο www.blogger.com από τον browser της Google στο HTC Hero -αφού σχετική εφαρμογή στο Google Android Market δεν υπάρχει- και τι να δεις; Σελίδα mobile δεν έχει. Ας το προσπεράσουμε, λες. Έτσι κι αλλιώς καμία -σχεδόν- σελίδα δεν έχει πρόβλημα. Ακόμα και flash παίζει :-Ρ In your face Steve. Πατάς "new post", γράφεις και τον τίτλο και κάνεις κλικ στον τεράστιο άδειο χώρο για να γράψεις. Σωστά; Όχι! Δεν δουλεύει. Γιατί; Δεν ξέρω, ρωτήστε τη Google. Και η διαπίστωση έρχεται φυσιολογικά. Γιατί τόσο παρατημένο το blogger; Από τότε που το εξαγόρασε η Google βλέποντας τη δυναμική που αποκτούσαν οι ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου είναι ίσως η μόνη της υπηρεσία που δεν ανανεώνεται. Το UI όσο κι αν βελτιώθηκε -τώρα τελευταία δηλαδή, με μικρά βήματα προόδου- είναι τραγικό μπροστά στο Wordpress. Για να πω την αλήθεια, προσπάθησα κάποτε να μετακομίσω το blog μου εκεί, αλλά δεν γινόταν να μεταφέρω όλα τα post μαζί με τα σχόλια, οπότε τα παράτησα. Α, και μη μου μιλήσει κανείς για post μέσω e-mail...

Σημ.: Η φωτογράφηση του μοντέλου έγινε με τη "νέα" Casio Exilim στα Lillian Penson Hall studios!

3 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Η μετακόμιση που λες, γίνεται και είναι ευκολότατη θυμάμαι. Το είχα κάνει, αλλά δεν έκανα την αλλαγή τότε, αν και το wordpress είναι όντως πιο παραμετροποιήσιμο. Μήπως να το έψαχνες καλύτερα; Όσο για το παράπονο σου, το είχα κι εγώ. Φταίει το ότι ο μεγάλος άδειος χώρος δεν είναι απλό text αντικείμενο για να το καταλάβει ο browser. Αν το κάνεις όμως edit in html θα δείς ότι δουλεύει. Χάνεις βέβαια τις πολλές μορφοποιήσεις, αλλά αν είναι να κάθεσαι να τα μορφοποιείς στην οθόνη του κινητού με τα δάχτυλα, τα γράφεις και σε html απευθείας. Μη σου πω είναι και πιο γρήγορο! Τελος πάντων για procrastination καλά είναι. Και μπορείς να κάνεις procrastination και τη μορφοποίηση - διπλό κέρδος!

P.S. Τη "νέα" πότε θα τη βγάλεις καμιά βόλτα πιο έξω να δούμε λίγο London;

eeVoskos είπε...

Για κάποιο λόγο όταν είχα δοκιμάσει να μετακομίσω, το Wordpress κολλούσε στη μεταφορά των άρθρων και έβγαζε error στη μεταφορά των σχολίων. Βέβαια, το εργαλείο που μετέφερε τα δεδομένα ήταν σε beta. Μιλάμε για την πρώτη χρονιά του blog. Τώρα μάλλον θα βελτιώθηκε.

Όσον αφορά το post μέσω κινητού, πραγματικά περίμενα να έχει μια εφαρμογή της Google το κινητό. Αλλά προφανώς σνομπάρει τους bloggers. Η μόνη εφαρμογή που κυκλοφορεί είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Υ.Γ.: Σε 2 βδομάδες τελειώνω τις εξετάσεις και θα αρχίσω (και) τις φωτογραφήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι άλλοι ιδιοκτήτες ιστοσελίδα θα πρέπει να λάβει αυτή την ιστοσελίδα ως ένα πρότυπο, πολύ καθαρό και εξαιρετική φιλική προς το χρήστη ύφος και το σχέδιο, πόσο μάλλον το περιεχόμενο. Είστε ένας εμπειρογνώμονας σε αυτό το θέμα!