13 Μαΐ 2010

Street Fighter


Πως να αναστήσεις ένα blog από καιρό ξεχασμένο; Ακόμα κι αν θέματα άξια αναφοράς εμφανίζονται καθημερινά, χάνονται κάπου μεταξύ πρωινού διαβάσματος, μεσημεριανής βαρεμάρας, απογευματινού καφέ. Ε, το βράδυ το θέλουμε ελεύθερο!

Ίσως τελικά αρκεί η εμψύχωση από έναν φίλο "πάλιουρα" blogger και δυο-τρεις τυχαίους πρώην-αναγνώστες που συνάντησα τον τελευταίο καιρό, αν συνδυαστούν με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού. Ενός παιδιού που στις καλοκαιρινές διακοπές ξεπαράδιαζε τους γονείς στα καθημερινά Μίκυ Μάους και στα ηλεκτρονικά στους Νέους Πόρους όπου κάπου κάποτε ανακάλυψε το Street Fighter.


Μεγάλο fanboy λοιπόν ο υποφαινόμενος (αφανής) blogger. Και πού να δείτε χαρά όταν βγήκε το Street Fighter IV, η πλέον πρόσφατη συνέχεια - sequel όπως λέμε στο χωριό μου - του παιχνιδιού που μεγάλωσε πολλές γενιές από gamers. Αλλά δεν ξεκίνησα να γράφω για να πω για το παιχνίδι.

Ένα άλλο μεγάλο πάθος μου είναι το σινεμά και κυρίως οι ταινίες δράσης. Θα θυμάστε το βίντεο από το Shoot 'em 'up. Απίστευτη ταινία. Ξύλο, πιστολίδι και ξέφρενοι ρυθμοί. Όλα τα άλλα τα βρίσκεις στην αληθινή ζωή (όχι, δε μιλάω για το Second life). Όταν όμως το πράγμα έρχεται στη μεταφορά των video games στη μεγάλη οθόνη, η κατάσταση είναι απογοητευτική. Τι να πρωτοθυμηθώ. Το Mortal Kombat; Το Doom; Το Hitman; Το Super Mario (ναι κι αυτό βγήκε σε ταινία); Μόνο τα Resident Evil και Tomb Raider βρήκα συμπαθητικά, ίσως ένεκα των πρωταγωνιστριών. Μια από τις κορυφαίες πατάτες όμως που ποτέ δεν ξεπέρασα ήταν το Street Fighter movie.

Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ίσως οι σκηνοθέτες θεωρούν τους gamers εύκολο κοινό για να κάνουν αρπαχτές. Ίσως απλά κανένας σοβαρός σκηνοθέτης/παραγωγός δεν θεωρεί τα παιχνίδια άξια για να προσφέρουν σενάριο για ταινία.

Όπως και να 'χει, τελικά κάποιοι το κατάφεραν. Και ναι, η καλύτερη ταινία βασισμένη στο Street Fighter έχει διάρκεια μόλις 3 λεπτά! Με πολύ μεράκι και αρκετή δουλειά, το αποτέλεσμα με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, όπως και άλλους 14.300+ χρήστες του YouTube που λένε "I like"!


Α, να ομολογήσω ότι αρχικά την είδηση για αυτή τη μίνι-ταινία την βρήκα στο Movies for the Masses που παρακολουθώ φανατικά. Διαβάστε και τα σχόλιά τους.

3 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Περί ορέξεως... Πολύ καλό το βιντεάκι, καμία σχέση με το έκτρωμα που ήταν η ταινία. Το Mortal Kombat όμως; Μιλάω για την πρώτη ταινία, γιατί δε σου άρεσε;

eeVoskos είπε...

Στο ΜΚ αυτό που με χάλασε είναι κυρίως οι ηθοποιοί. Με εξαίρεση τον Λαμπερτ (που κατά τη γνώμη μου πήγε ανεκμετάλλευτος) οι άλλοι δεν ήταν αντάξιοι. Σε μια τέτοια ταινία, το μόνο που περιμένεις είναι να ταυτιστείς με τους ήρωες. Και οι 2 πρωταγωνιστές Liu Kang και Shao Khan ήταν πολύ μέτριοι. Πάντως ήταν καλύτερη από το MK: Annihilation που έχω δει.

eeVoskos είπε...

Και να που αυτό το post ξαναγίνεται επίκαιρο. Γιατί; 8λεπτο επικότατο φιλμάκι Mortal Kombat!!! Σε full HD εδώ. Ο δημιουργός ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με την παρουσίαση του νέου MK παιχνιδιού που έγινε χτες στην Ε3. Πάντως η ποιότητα είναι τρομερή και υπάρχουν φήμες για νέα ταινία. Εδώ είναι το trailer του νέου παιχνιδιού. Με fatality αλά Kung Lao στο τέλος!