18 Δεκ 2010

Blogger ή Wordpress (ή ένα απόγευμα με πολλή καφεΐνη)

Προσπαθώντας να δώσω ζωή στο ημιθανές -όπως προείπαμε- blog, είπα να του αλλάξω εμφάνιση. Όπως οι γυναίκες στήνονται μπροστά στον καθρέφτη και δοκιμάζουν το ένα ρούχο μετά το άλλο, έτσι κι εγώ άλλαζα κουστούμια στο site. Και ήταν άσχημα. Όλα τους! Αναρρωτιέμαι τι κάνουν αυτοί οι τύποι της Google τόσα χρόνια. Εντάξει ρε παιδί μου, δε λέω ότι κάθονται. Έχουν τον Chrome (και το Chrome OS), έχουν τη μηχανή αναζήτησης, έχουν το Android, έχουν και τα πλάνα για παγκόσμια κυριαρχία, έχουν και υπό κατασκευή το Death Star (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αυτού του blog)... ε, πού να βρουν χρόνο για το Blogger.

Αυτά σκεφτόμουν και λέω: "δεν δοκιμάζω το Wordpress"; Είχα δοκιμάσει και πριν από καναδυό χρόνια να μεταφέρω το blog στην πλατφόρμα του Wordpress, με άκρως αποθαρρυντικά αποτελέσματα. Τα μισά post αρνούνταν να μεταφερθούν και τα μισά σχόλια επίσης. Εν έτη 2010 τα αποτελέσματα ήταν ...τα ίδια. Από το απόγευμα, και μετά από κάμποσα refreshes, retries και refills (της κούπας του καφέ), ακόμα έχει κολλήσει στη μεταφορά κάποιων αναρτήσεων. Κρίμα, σκέφτηκα, μιας που το wordpress ως γνωστόν έχει εξαιρετικά mobile templates για να βλέπεις το blog σου από το κινητό. Και με την τόσο έντονη συγγραφική δραστηριότητα σε αυτό το blog καταλαβαίνετε ότι όλοι θέλουν να μπαίνουν να το διαβάζουν και από το κινητό τους! Τέλοσπάντων, ας πούμε ότι ήταν κίνηση "τύπου-καμπούρη". Έτσι έχει ονομαστεί επισήμως η ενέργεια αυτού του τύπου που χαρακτηρίζει έργα υποδομής που γίνονται πριν χρειαστείς κάτι που μάλλον δεν θα χρειαστείς ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι όταν το χρειαστείς, δηλαδή ποτέ. Ήμουν ξεκάθαρος νομίζω. Μπορεί και όχι.

Κι εκεί που έλεγα κακά λόγια για το blogger, ωσάν από μηχανής θεός, ή Deus Ex Machina στα λατινικά -α, το μάθατε; οι βλάκες της Square Enix, λέει, θα καθυστερήσουν τελικά να βγάλουν το sequel του Deus Ex... - μπαίνω στο dashboard του blog και βλέπω ότι πλέον διατίθεται mobile view και για το blogger! Γιούπι. Οπότε μάλλον εδώ θα μείνω, στο blogger. Εκτός κι αν βελτιωθεί -δραματικά- η χρηστικότητα του wordpress. Λίγο usability testing ρε παιδιάααα!!

Μην ξεχάσετε να μπείτε να διαβάσετε αυτό το post από το κινητό σας :-P


6 Δεκ 2010

ΟΑΕΔ

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για προγράμματα χρηματοδότησης νέων επιχειρηματιών -και γενικότερα σε μια αναζήτηση για το τί θα κάνω στη ζωή μου- κατέληξα στη σελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr). Είναι η δεύτερη φορά που καταλήγω εκεί. Η πρώτη ήταν μετά από προτροπή των υπαλλήλων του τοπικού καταστήματος του ΟΑΕΔ που, στην ερώτησή μου "Θέλω μερικές πληροφορίες για το τάδε πρόγραμμα", μου απάντησαν "μπες στο site, τα έχει όλα εκεί"... Ας μην το σχολιάσω αυτό...

Μπαίνοντας λοιπόν σε αυτό το site και παραβλέποντας τα προβλήματα χρηστικότητας που έχει, για να θυμηθούμε λίγο και το usability testing του μεταπτυχιακού παρελθόντος, κατευθύνθηκα προς αυτό που με ενδιέφερε: στις online υπηρεσίες που παρέχει. Η εικόνα που αντίκρισα; Απλά μια παραπομπή προς το νέο portal του ΟΑΕΔ (http://portal.oaed.gr).
 


Την ακολούθησα, σκεπτόμενος "Εντάξει, τόσες χιλιάδες άτομα ψάχνουν δουλειά μέσω ΟΑΕΔ κάθε μέρα, έφτιαξαν καινούριο site για να τους εξυπηρετήσουν". Το αστείο είναι η σημαντική ανακοίνωση που ήταν αναρτημένη στο μέσο της σελίδας του νέου portal με νέα παραπομπή προς ...την παλιά σελίδα του ΟΑΕΔ!!
 


Τώρα αυτό είναι αέναο loop ή είναι η ιδέα μου;

Υ.Γ.: Ε, ναι, κάπως έτσι αποφάσισα να γράψω πάλι σε ένα blog που αρνείται να πεθάνει, όπως αρνείται και να ζήσει! Χμ, σαν την καθημερινότητά μου από τότε που έφυγα από το Λονδίνο δηλαδή...