13 Σεπ 2006

Ο καθημερινός θάνατος του ελληνικού ονείρου

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το αρθράκι πριν από μισή ώρα. Άλλαξα τίτλο 3 φορές. Τον σβήνω ξανά και γράφω από την αρχή, χωρίς τίτλο αυτή τη φορά. Δεν είναι ότι δεν έχω κάτι να πω. Αντιθέτως, θέλω να πω πολλά. Δυστυχία για σας! Απλά αυτός ο καταιγισμός πληροφορίας και ο γοργός ρυθμός που συμβαίνουν όλα γύρω μας με καθιστά ανήμπορο να ακολουθώ τις εξελίξεις blog-ικά!

Πραγματικά θέλω κάποιος να μου πει αν κατάλαβε πότε πέρασε ο απόηχος των επεισοδίων της ΔΕΘ, οι αποκαλύψεις για το "σκάνδαλο ΜΕΒΓΑΛ" και το μόνο που άκουγα απόψε ήταν η σύλληψη του Παλαιοκώστα. Έχω και εξεταστική και δεν τα προλαβαίνω!! Κι αυτό το Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο ΙΙΙ μου σκοτώνει χιλιάδες εγκεφαλικά κύτταρα σε κάθε σελίδα που διαβάζω! Ουφ! Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζω με τα μπαγιάτικα "νέα" μου!

Αυτήν την εικόνα βλέπω κάθε φορά που πηγαίνω στη βιβλιοθήκη τις τελευταίες μέρες:


Τις φωτογραφίες τις τράβηξα σήμερα το μεσημέρι. Δεν ξέρω γιατί δεν τα μάζεψαν ακόμα. Ίσως σκέφτονται ότι έτσι κανένας δεν θα ενδιαφερθεί να τα ξαναπειράξει! Ένα το κρατούμενο.

Ας μην ξεχνάμε και όσα όμορφα έγιναν το Σάββατο. "Φωτιά στα Σαββατόβραδα" θα τραγουδούσαν κάποιοι μετά από αυτά:

Τα πράγματα, από μαρτυρίες φοιτητών που άκουσα, ήταν τόσο τραγικά όσο τα βλέπαμε όλοι στις ειδήσεις. Ο αυτόπτης μάρτυρας Χ.Κ. θα μπορούσε να μας κάνει τη χάρη και να σχολιάσει! Δεύτερο κρατούμενο.

Και τώρα κάτι πιο ανησυχητικό.

(Γιατί μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά τα επεισόδια, αλλά όσο να 'ναι τα ΜΑΤ δεν τα πονάμε τόσο όσο τους συνανθρώπους μας. Δεν μου αρέσει η προηγούμενη πρότασή μου, αλλά δεν τη σβήνω! Φυσικά και πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ κρύβονται συνάνθρωποί μας, αλλά δεν τους λυπάμαι γιατί ...τα θέλει ο κώλος τους! Όταν τα όργανα της τάξης φωνάζουν τους ΠΑΟΚτζήδες "Βούλγαρους" τι άλλο να πεις;)

Το ανησυχητικό λοιπόν είναι η αυξημένη εγκληματικότητα και δη των ανηλίκων. Διαπιστώνω, πάλι από μαρτυρίες (συμ)φοιτητών (όπως εδώ) ή άλλες έρευνες (όπως εδώ), ότι τα κρούσματα επιθέσεων έχουν αυξηθεί αρκετά τελευταία. Και όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Αυτές τις μέρες σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης βλέπεις και 3-4 αστυνομικούς, οι οποίοι ...τα ξύνουν. Είναι εξοργιστικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που όλα τα γυφτάκια (ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο είναι) παίρνουν ένα μαχαίρι και βγαίνουν για κυνήγι τα βράδια. Κάθημερινά ακούς ιστορίες για μαχαιρώματα και δε συμμαζεύεται. Τρίτο κρατούμενο.

Για το τέλος κράτησα κάτι που προσωπικά με εξοργίζει. Το πανεπιστημιακό άσυλο όλοι το γνωρίζετε. Ε; Τι; Έχετε ακούσει γι' αυτό αλλά δεν ξέρετε ποιο ακριβώς καθεστώς το διέπει; Ούτε εγώ ήξερα. Εδώ θα βρείτε το άρθρο του σχετικού νόμου. Αναφέρει ρητά στην παράγραφο 7:

"Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής."

Εύλογες ερωτήσεις:

Αν δεν είναι έγκλημα κατά της ζωής η επίθεση κατά φοιτητών από ανήλικους μαχαιροβγάλτες μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, τι είναι;

Αν δεν είναι κακούργημα η παραβίαση του "ιερού" χώρου του πανεπιστημίου και η χρήση του από τους πασίγνωστους μασκοφόρους, μολότοφ ρίπτοντες και αεί "άγνωστους", τότε τι είναι;

Και οι αστυνομικοί ...παντρεύονται!!! :-Ρ "Α, δεν μπορούμε να τους πιάσουμε. Είναι το άσυλο βλέπετε και δεν μπορούμε να μπούμε".

Αυτά είχα να πω. This is Greece. Over!

Υ.Γ.: Μιάμιση ώρα αφού το ξεκίνησα, βρίσκω και τον τίτλο. Καλή μας νύχτα και ο θεός (ποιος;;;) να μας προσέχει!

18 σχόλια:

Ritmo.Pilot είπε...

Φυσικά πάλι εγώ πρώτος...
Πάλι να διαφωνώ μαζί σου...
Θα συμφωνήσω μόνο ότι το Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο σου έκαψε τα εγκεφαλικά σου κύτταρα.
Θα αρχίσω να διαφωνώ μαζί σου με τη φράση που τελείωσες το άρθρο σου: "This is Greece". Το σωστό είναι: "I am Greece, you are Greece, WE ARE GREECE"
Και το λέω αυτό γιατί σε όλο το άρθρο κατηγορείς την αστυνομία αλλά δεν βλέπω να αναγνωρίζεις πουθενά το φταίξιμο κάποιου άλλου από το σύνολο"WE ARE GREECE"
Νομίζω ότι και τα ΜΜΕ συνεχίζουν το έργο του Ηλεκτρομαγνητικού...
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που έλεγα σε έναν Βάζελο(ναι ΒΑΖΕΛΟ κι όχι οπαδό του Παναθηναϊκού). Τα ΜΑΤ είναι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Δηλαδή περισσότερο κοντά στο στρατό παρά στους απλούς αστυνομικούς. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο νιόπαντρος(να ζήσεις και κάθε ευτυχία). Η εκπαίδευσή τους είναι βασικά προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση καταστάσεων που δεν μπορεί ο απλός αστυνομικός να αντιμετωπίσει. Εφ' όσον αυτός ο άνθρωπος έχει εκπαιδευτεί να δέρνει και να είναι άγριος και να χρησιμοποιείται σαν τελευταία λύση δεν μπορεί και να είναι ευγενικός όπως ο κάποιος της τροχαίας που θα σου πει:" Χαίρεται Κύριε πηγαίνατε με 200". Ο άλλος των Ματ είπε στο Βάζελο ενώ πήγαιναν κι οι 2 με το τρένο στο Καραϊσκάκη "Πού πας ρε Αλήτη;"!!!!!!!!!
Κι αυτό τον πείραξε!!!!
Και να φανταστείς ότι ο Ματ-αντζής είχε δίκιο... Πλακωθήκαν άσχημα τότε. Με πρόεδρο τον Φιλιππίδη ήταν, τότε που τα κάψανε όλα.
Οι Βούλγαροι λοιπόν που πήγαν εκεί να κάψουν τα πάντα μου λες ότι δεν θα τα έκαιγαν αν τους έλεγαν: " Σας παρακαλώ κύριε έχουμε εδώ μια διεθνή έκθεση και χαλάτε την εικόνα της χώρας μας, αν γίνεται αποχωρήστε ειρηνικά" θα έφευγαν;;;
Δεν νομίζω...
Το πολύ πολύ να στέλνανε τον αστυνομικό στο νοσοκομείο.
Αυτοί λοιπόν και για μένα είναι, αν όχι Βούλγαροι, Τούρκοι, Αλβανοί, πάντως όχι Έλληνες. Αφού πάνε και καταστρέφουν χωρίς να διεκδικούν κάτι ουσιαστικό. Το να βελτιώσεις το ποδόσφαιρο δεν βελτιώνει την ποιότητα ζωής μου ή οποιουδήποτε πολίτη. Και μάλιστα το διεκδικούν τη χειρότερη περίοδο που θα μπορούσαν αφού η διεθνής έκθεση είναι το καμάρι της πόλης και μια ευκαιρία προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό.
Τα αυτοκίνητα δεν τα μαζέψανε γιατί δεν πήγαν οι ιδιοκτήτες τους να τα πάρουν. Το ότι σου κάψανε τη σόμπα (για παράδειγμα) δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα δική σου...
Αν η αστυνομία έμπαινε μέσα στο πανεπιστήμιο για περιπολίες,για προστασία των φοιτητών, συνιστά καταπάτηση του ασύλου. Αν έμπαινε ενώ γίνονταν επεισόδια χωρίς την έγκριση του πανεπιστημίου θα τους σταυρώνανε στα κανάλια... Και ίσως κι εσύ θα έγραφες για τη "νέα Χούντα". Παράδειγμα
το 99 που κάηκε το ΕΜΠ και δεν έδινε έγκριση ο πρύτανης για επέμβαση των ΜΑΤ.
Επίσης αν ο πρόεδρός σας που σας υποκινεί σε διαδηλώσεις γιατί δεν έχετε λεφτά για βιβλιοθήκη και συντήρηση του κτηρίου και που τα βρίσκει ξαφνικά τα λεφτά την περίοδο των καταλήψεων (Τρομερός μάγος αυτός ο πρόεδρος...) εκεί που καθόταν σπιτάκι του και απολάμβανε τον παρουσιαστή - δικαστή των ειδήσεων να καταδικάζει την αστυνομία, έπαιρνε από το κινητό του (μην τον κουράσουμε και σηκωθεί από τον καναπέ), ένα τηλέφωνο το διοικητή να μπούνε μέσα, πιστεύω ότι δεν θα έγραφες τώρα γι αυτό................
Και φυσικά ο αστυνομικός είναι δουλειά του που επέλεξε να κάνει. Όμως ζητάμε από έναν άνθρωπο που παίρνει 800€ να δουλεύει για 2. Περίπου τόσες έχουν υπολογιστεί οι ελλείψεις που έχουμε σε αστυνομικούς.
Και φυσικά μην ξεχνάς ότι αν ο Στράτος σκέφτεται Α, ο Βασίλης σκέφτεται Α, όλοι σκέφτονται Α, γιατί ο αστυνομικός που μεγάλωσε σε μια κοινωνία που σκέφτεται Α να σκέφτεται Ω και να έχεις την απαίτηση να είναι Θεός ή ήρωας...
Αυτά γιατί όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο κάποιοι πολύ κακοί υπάρχουν και φαίνονται. Και αυτός που θα θυμάσαι θα είναι ο πολύ κακός που θα σου έκανε κάτι. Τώρα αν δεν φοράς ζώνη στο δρόμο και σε γράψουν εσύ θα πεις: Το μ....α με έγραψε, ενώ θα έπρεπε να πεις καλά μου έκανε. Υπερβολικό και εξωπραγματικό θα μου πεις, αλλά αν δεν ξεκινήσουμε κι εμείς λίγο να φερόμαστε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι η αστυνόμευση θα μας σώσει;;
Άσε που αν αυξηθεί πολύ η αστυνόμευση καταπατάται η ελευθερία μας.
Τώρα αν ο Βασίλης είναι υποχείριο κάποιων και βγαίνει στο δρόμο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους τί να σου κάνει η αστυνομία;;; Αν τα ΜΜΕ και μετά η κοινή γνώμη δίνει δίκιο στον Βούλγαρο που μου έκαψε το αυτοκίνητο επειδή κάποιος τον είπε Βούλγαρο εγώ από ποιόν θα βρω δίκιο;;;
Φυσικά λοιπόν αυτό που προτείνω εγώ είναι να σταματήσουμε να κάνουμε όλοι τα στραβά μάτια σε ότι συμβαίνει γύρω μας και να φερθούμε επιτέλους σαν σύνολο με κοινά συμφέροντα... Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο.
Αρκεί να προσπαθείς εσύ να είσαι όσο καλύτερος μπορείς για τον εαυτό σου.
Ο πολεμιστής του φωτός ίσως;;;(όπως θα έλεγες κι εσύ)
Αυτά τα λίγα...
Το θέμα θα συνεχιστεί από κοντά με καφέ στα πάτρια εδάφη.

eeVoskos είπε...

...και φυσικά θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου! Για πάμε από την αρχή:

This is Greece, για όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν και μας πληγώνουν. Όχι το image μας στο εξωτερικό. Στα παπάκια μου το image! Μας πληγώνουν την "τιμημένη" εθνική υπερηφάνια (μη με κατηγορήσεις και για εθνικισμό όμως - ήμαρτον!). Το ήθος, η αρετή και [μπλα, μπλα, μπλα] που υποτίθεται ότι πρεσβεύουμε σαν έθνος έχουν προ πολλού καταρρεύσει από εικόνες σαν κι αυτή. Μαζί σου είμαι λοιπόν.

Για την πορεία των ΠΑΟΚτζήδων, που κακώς αποκαλείς Βούλγαρους γιατί είναι προσβλητικό για τους κατοίκους της γείτονος χώρας, πρέπει να ξέρεις ότι δεν είχε δημιουργηθεί επεισόδιο πριν την επέμβαση των ΜΑΤ. Επίσης, τα ίδια άτομα είχαν κάνει πορεία πριν από κανά μήνα, χωρίς ΜΑΤ και χωρίς επεισόδια. Τυχαίο; Δεν ξέρω, εγώ τα γεγονότα αναφέρω. Κλασικά, 2-3 από το πλήθος τους (γνωστοί-άγνωστοι και όχι ΠΑΟΚτζήδες) επιτέθηκαν και άρχισε ο χαμός. Κακώς φωνάξαν τα ΜΑΤ "Βούλγαροι", καλώς προσπάθησαν να τους διαλύσουν. Α, και σε κάθε περίπτωση, δημοκρατία έχουμε και ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει, ακόμα και την 25η Μαρτίου. ΟΚ; Αν έχεις πρόβλημα με αυτό κατέβα στους δρόμους και ζήτα να έρθει η χούντα. :-Ρ

Και τώρα να σου πω και τα υπόλοιπα γιατί τα ακούς μόνο από τα κανάλια και δεν τα είδες με τα μάτια σου. Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Η πορεία των ΠΑΟΚτζήδων με τις μολότοφ στο Βελλίδειο κέντρο ήταν την Παρασκευή. Η πορεία με τα καμμένα αμάξια και το κλειδαμπάρωμα στο πανεπιστήμιο μερικών "Α" ήταν την επομένη. Κατηγορώ την αστυνομία λοιπόν (στο μισό άρθρο) γιατί για άλλη μία φορά ΑΠΕΤΥΧΕ να προστετέψει την ειρηνική πορεία φοιτητών , εκπαιδευτικών και εργατών. Γιατί και πάλι μπήκαν οι "Α" στην πορεία. Βέβαια δεν φταίνε οι (ειρηνικοί) διαδηλωτές ούτε τα ΜΑΤ γι' αυτό.
Άκου όμως. Όλες τις μέρες έβλεπα σε κάθε γωνιά, όπως γράφω στο άρθρο, 3-4 αστυνομικούς. Εκείνο δε το απόγευμα πήρα το αστικό για να πάω στη βιβλιοθήκη. Από το σπίτι μου ως τη βιβλιοθήκη (ο δρόμος περνάει μπροστά από τη ΔΕΘ) μέτρησα 23 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς. Αυτά γύρω στις 3! Μέχρι το βράδυ είχαν μαζευτεί πολλοί περισσότεροι, κυρίως λόγω των επεισοδίων τις προηγούμενης μέρας.

Ρωτάω λοιπόν, πως είναι δυνατόν τόσες εκατοντάδες αστυνομικοί (τα -πάντα υπερβολικά- κανάλια λέγανε για 3500 αστυνομικούς!!!) δεν μπόρεσαν να διαλύσουν 30-40 "Α" και να τους πάνε προς την παραλία, ενώ είχαν τη δυνατότητα;;; Ήταν 100 φορές περισσότεροι!! Μα όχι, αντί γι' αυτό προτίμησαν (επειδή έτσι τους είπαν "κάποιοι" από τους WE ARE GREECE) να τους οδηγήσουν στα πανεπιστήμια, όπως κάθε φορά, ώστε να έχουν το άλλοθι του ασύλου.

...το οποίο άλλοθι όμως σου το κατέριψα με το νόμο κι εσύ συνεχίζεις να μου λες μ@λ@κίες.

Τώρα για το αν τα ΜΜΕ γυρεύουν είδηση από την είσοδο των ΜΑΤ σε ένα πανεπιστήμιο επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Αν ήταν όντως Μονάδα Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας και θα αντιμετωπίζαν όπως έπρεπε τις καταστάσεις. Ό,τι άλλο κι αν πω είναι φλυαρία. Ίσως περισσότερο πρέπει να κατηγορώ τον υπουργό Δημόσιας Αταξίας, ο οποίος ως γνωστόν δήλωσε πως όλα ήταν ειρηνικά!!!

Υ.Γ.: Το καλοκαίρι που με έγραψε ένας "μπάτσος", αν θυμάσαι, είχα πει "καλός άνθρωπος, με έγραψε μόνο επειδή δεν είχα το δίπλωμα μαζί μου". Για να μην λέμε και ότι θέλουμε.

Στα λόγια πάντως καλός είσαι. Πως θα αλλάξουμε τον κόσμο; Από ένα μπλογκ που διαβάζουν-δεν διαβάζουν 15 άτομα;; :-)

eeVoskos είπε...

Α, μιας που θα απαντήσεις, το ξέρω, δεν γράφεις και για τα ανήλικα τίποτα; Με αυτά που ακούμε εδώ έχουμε απαυδήσει!

Ritmo.Pilot είπε...

Θα σου απαντήσω με 2-3 ερωτήσεις.
Είναι δικαιολογία ότι κάποιος σε είπε Βούλγαρο για να μου κάψεις το αυτοκίνητο;;
Αφού είναι όλοι φιλήσυχοι, μορφωμένοι και λογικοί πολίτες γιατί όταν τους είπαν Βούλγαρους άρχισε το ξύλο;;
Αφού όλοι αυτοί ήταν ειρηνικοί διαδηλωτές γιατί είχαν μαζί τους μολότωφ;;;
Αφού στις 2 διαδηλώσεις που αναφέρεις όλοι ήταν καλοί και μόνο 30-40 Αναρχικοί γιατί δεν τους απομόνωσαν;
Γιατί όλοι περιμένουμε να κάνουν οι άλλοι κάτι για μας;;
Γιατί μου αναφέρεις ένα νόμο όταν εγώ σου αναφέρω πραγματικό γεγονός με ημερομηνία και ώρα εσύ επιμένεις στο νόμο;;
Γιατί σε πειράζει να σου λέω ότι σε επιρεάζουν τα ΜΜΕ;;
Μήπως κρύβει μια δόση αλήθειας;;
Σε διορθώνω γιατί είπες καλό άνθρωπο έναν αστυνομικό που σε έγραψε 17€ ενώ έπρεπε να σου γράψει 200€?? Μήπως δεν έκανε καλά τη δουλειά του;;;
Γιατί όταν δεν συμφωνείς με κάποιον, αυτός ο κάποιος πρέπει να λέει μ@λ@κίες;;;
Μήπως θα πρέπει να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο τι θέλουν να σου πούν;;
Όσο για τον αν τα ΜΜΕ ψάχνουν ευκαιρία για να βγάλουν θέμα και να σταυρώσουν κάποιον θα σου πω το εξής. Το καλοκαίρι βγάλανε στο δελτίο ειδήσεων (του ΑΝΤ1 αν δεν κάνω λάθος) έναν καημένο και φτωχό Έλληνα φορολογούμενο πολίτη που η κακη και άχρηστη αστυνομία τον έγραψε στο δρόμο γιατί πέταξε από το παράθυρο ένα κουκούτσι από ροδάκινο!!!!! Ο δημοσιογράφος ,μαζί με τα προηγούμενα σχόλια που δεν είναι δικά μου αλλά δικά του, συμπαραστεκόταν στον παραβάτη για την κατάφορη αδικία που γινόταν στο πρόσωπό του... Εγώ πάλι σκεφτόμουν καλά να πάθει!!!!
Για την παιδική εγκληματικότητα δεν έχω να πω πολλά. Φταίνε οι γονείς τους σίγουρα! Είναι μια γενική αντίληψη που επικρατεί ότι αν κάνεις κάτι παράνομο, ότι κι αν είναι αυτό, θα τη γλυτώσεις γιατί δεν υπάρχει αστυνομία. Αυτό προβάλλεται καθημερινά από τα ΜΜΕ. Αυτό περνάει και στα παιδιά. Στο θέμα του Άλεξ για παράδειγμα δεν έδειξε κανείς ενδιαφέρον. Κανένας πολίτης φυσικά. Όχι τώρα που γίνονται τόσες εκδηλώσεις αλλά πριν βγει το θέμα στα ΜΜΕ. Γιατί εγώ τη φωτογραφία του Άλεξ την έβλεπα στο Μετρό εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε φτάσει στο σημείο όταν μας ρωτάει κάτι ένας αστυνομικός να μην του λέμε κάτι για να μην μπλέξουμε αλλά όταν έρχεται η Νικολούλη ή ο Εισαγγελάτος να κελαηδάμε...
Ματαιοδοξία και ανάγκη για προβολή;;
Δύσκολο να σου απαντήσω. Πάντως επειδή ξέφυγα να σου πω ότι τα ανήλικα προσπαθούν να μοιάσουν στα ενήλικα.

Και 2 αντίθετα περιστατικά που μου έκαναν εντύπωση:
1) Ζήνωνος, 10 το βράδυ και ακούω από τη γωνία της Πειραιώς έναν παππού να γωνάζει σε βοήθεια.. 2 δεύτερα μετά είδα τον παππού να καταδιώκει ένα τσαντάκια 13-15 σε ηλικία μάλλον Αλβανό που πήρε την τσάντα από τη γυναίκα του. Ο παππούς κράταγε γερά την τσάντα και όποιος περαστικός έβλεπε τον δράστη τον έδερνε. Όσοι βρέθηκαν στο δρόμο του προσπάθησαν να τον πιάσουν, ένα μηχανάκι έπεσε πάνω του, ενώ έρχονταν προς εμένα με τους περαστικούς να προσπαθούν να τον πιάσουν και να τον χτυπάνε... Κάπου τον λυπηθήκανε και τον αφήσανε αφού ο παππούς είχε την τσάντα.
Οι περαστικοί υπερασπίστηκαν τον παππού αλλά τιμωρησαν και λυπήθηκαν τον ανήλικο κλέφτη που έφυγε κυρίως με πληγωμένο εγωισμό.

2} Κάπου στη Λυκόβρυση ο θείος μου μέσα στο αυτοκίνητο, μπλεγμένος στην κίνηση...3-4 αυτοκίνητα μπροστά μια μηχανή αφήνει έναν επιβάτη που μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του οδηγού. Τον αναγκάζει να ανοίξει το χώρο αποσκευών και βγαίνει παίρνει μια βαλίτσα με μερικές χιλιάδες € ανεβαίνει ση μηχανή και φεύγει με το συνεργό του. Γύρω του υπήρχαν τουλάχιστον 10 αυτόκίνητα και δεν αντέδρασε κανείς. Ο θείος μου λέει στον οδηγό του διπλανού αυτοκινήτου τι βλέπει αλλά κανέις από τους 2 δεν αντέδρασε. Αντίθετα όλοι οι οδηγοί άρχισαν να κορνάρουν στον οδηγό του αυτοκινήτου που πάνω στον πανικό του να καταδιώξει τους ληστές του έσβησε η μηχανή και τους έκλεινε το δρόμο...

Και μου έκανε εντύπωση η πρώτη περίπτωση που όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν γιατί αυτό που έχω συνηθίσει να βλέπω είναι η δεύτερη περίπτωση που όλοι αδιαφορούν και τους νοιάζει μόνο ότι τους κλείνουν το δρόμο.
Κανείς δεν αναγνωρίζει ότι πλέον αυτά τα περιστατικά είναι συνηθισμένα. Μόνο σαν σύνολο μπορούμε να τα πατάξουμε. Δεν γίνεται για 10.000.000 κατοίκους να υπάρχουν και 10.000.000 αστυνομικοί. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό που βλέπουμε γύρω μας θα μπορούσε να συμβεί και σε μας και πως θα θέλαμε όταν μας συμβεί οι άλλοι γύρω μας να αντιδράσουν όπως στην πρώτη περίπτωση. Δεν μιλάω για αυτοδικία αλλά για αυτοπροστασία. Δεν λέω να δέρνουμε τους τσαντάκηδες, αλλά θα μπορούσαμε να τους παραδίδουμε στην αστυνομία (αν τους πιάναμε).

Ευχαριστώ πολύ που μου λες ότι τα καταφέρνω στα λόγια...
Αν συμφωνούσα και μαζί σου πιστεύω θα μου έδινες το δικαίωμα και να ποστάρω!!!!
Περιμένω διαφωνίες σου και φυσικά απαντήσεις στις ερωτήσεις μου..

eeVoskos είπε...

Καλησπέρα!
Επιγραμματικά, έχουμε:

Είναι δικαιολογία ότι κάποιος σε είπε Βούλγαρο για να μου κάψεις το αυτοκίνητο;;

Μα είπαμε, οι "Βούλγαροι" παρέλασαν την Παρασκευή. Τα αμάξια κάηκαν την επόμενη από τους "Α"! Με έχασες...

Αφού είναι όλοι φιλήσυχοι, μορφωμένοι και λογικοί πολίτες γιατί όταν τους είπαν Βούλγαρους άρχισε το ξύλο;;

Φιλήσυχοι οι ΠΑΟΚτζήδες;;; Ποιος το είπε αυτό;;!!! Αφορμή για καυγά ήθελαν! Και τα ΜΑΤ απλά τους έδωσαν την αφορμή.

Αφού όλοι αυτοί ήταν ειρηνικοί διαδηλωτές γιατί είχαν μαζί τους μολότωφ;;;

Εδώ δεν έχεις δίκιο. Έχω πληροφορίες από ...insiders ότι για πολλοστή φορά μπήκαν "Α" και πέταξαν μολότοφ. Τα ΠΑΟΚια λίγο ξύλο έριξαν γιατί δεν τους άφησαν να πάνε στην Αθήνα και να βαρέσουν τους γαύρους!! Όσον αφορά το δίκαιο του σκοπού τους δεν σχολιάζω τίποτα. Ξεφεύγει από τα όρια αυτού του ποστ. Θα μιλήσω για τον ποδοσφαιρικό φανατισμό άλλη στιγμή.

Αφού στις 2 διαδηλώσεις που αναφέρεις όλοι ήταν καλοί και μόνο 30-40 Αναρχικοί γιατί δεν τους απομόνωσαν;

Εδώ σε θέλω!! Γιατί δεν τους απομόνωσαν;; Τα ΜΑΤ τι έκαναν; Γι' αυτό τους κατηγορώ. Για κανέναν άλλο λόγο. Επειδή ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ αλλά δεν το ΕΚΑΝΑΝ.

Γιατί όλοι περιμένουμε να κάνουν οι άλλοι κάτι για μας;;

Εγώ δεν περιμένω! Κατεβαίνω κι εγώ σε μερικές πορείες :-))

Γιατί μου αναφέρεις ένα νόμο όταν εγώ σου αναφέρω πραγματικό γεγονός με ημερομηνία και ώρα εσύ επιμένεις στο νόμο;;

Γιατί αυτός είναι ο νόμος που διέπει την έννοια του ασύλου. Γιατί αυτός ο νόμος έπρεπε να ορίζει τα γεγονότα. Γιατί τα ΜΑΤ έχουν το νόμιμο δικαίωμα να μπουν όταν πραγματικά χρειάζεται μέσα στα πανεπιστήμια, χωρίς να αρθεί το άσυλο και χωρίς αυτό να "πειράξει" κανέναν.

Γιατί σε πειράζει να σου λέω ότι σε επιρεάζουν τα ΜΜΕ;; Μήπως κρύβει μια δόση αλήθειας;;

Ποιος είπε ότι με πειράζει; Δυστυχώς, το αναγνωρίζω ως φαινόμενο των καιρών, έχεις δίκιο. Προσωπικά, προσπαθώ να διαβάζω πολλές γνώμες ώστε να διαμορφώνω άποψη από μόνος μου. Πάντως, ας μην ξεχνάμε, άλλο ΜΜΕ και άλλο κανάλια!! Υπάρχουν ακόμα ΜΜΕ που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Σε διορθώνω γιατί είπες καλό άνθρωπο έναν αστυνομικό που σε έγραψε 17€ ενώ έπρεπε να σου γράψει 200€?? Μήπως δεν έκανε καλά τη δουλειά του;;;

Ό,τι και να λες, ήταν καλός άνθρωπος ;-Ρ

Γιατί όταν δεν συμφωνείς με κάποιον, αυτός ο κάποιος πρέπει να λέει μ@λ@κίες;;;
Μήπως θα πρέπει να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο τι θέλουν να σου πούν;;


Δες τι έγραψα:
"...το οποίο άλλοθι όμως σου το κατέριψα με το νόμο κι εσύ συνεχίζεις να μου λες μ@λ@κίες."

Είναι σαφές ότι εφόσον σου μιλάω για νόμο του κράτους, όλα τα άλλα είναι μ@λ@κίες... Κι εσύ μου αναφέρεις ότι τα κανάλια (και άλλοι εύθικτοι) μπορεί να διαμαρτυρηθούν αν τα ΜΑΤ μπουν στα πανεπιστήμια. Μα είναι ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.

Γι΄αυτό χρησιμοποίησα τη λέξη αυτή! Την παίρνω πίσω αν για οποιονδήποτε λόγο νιώθεις ότι σε έθιξα!

Τέλος, για τα 2 περιστατικά που αναφέρεις θα χρησιμοποιήσω τα πάντα επίκαιρα λόγια του Ανδρέα Κάλβου:

"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"

Υ.Γ.1: Πάντως νομίζω ότι τελικά συμφωνούμε, απλά με διαφορετικούς τρόπους!!

Υ.Γ.2: Ζητάς επισήμως το δικαίωμα να ποστάρεις στο μπλογκ του βοσκού;;

Ritmo.Pilot είπε...

Τελικά στο μόνο που κατάλαβα ότι διαφωνούμε είναι ότι θέλεις να εφαρμόζεται ο νόμος όταν σε βολεύει... Δεν θέλεις να φας τα 200€ πρόστημο, γι αυτό και καλός άνθρωπος αλλά όταν αυτός που δεν ήθελε να τον σταυρώσουν στα κανάλια παραβίαζε θεσπισμένο νόμο του κράτους. Δεν βλέπω κάπου τη διαφορά. Και στις 2 περιπτώσεις ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Απλά στην περίπτωση των αναρχικών οι ζημιές νομίζεις ότι είναι μεγαλύτερες. Τουλάχιστον υλικά μεγαλύτερες γιατί αυτός που σου έγραψε μόνο 17€ δεν ήξερε με τι είχε να κάνει... Όπως κι αυτός ο κακούργος με το μηχανάκι που χτύπησε έναν παππού στην είσοδο της Καλαμπάκας και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Αυτοί που του χαρίσανε το δίπλωμα 2-3 ή και παραπάνω φορές και δεν του το πήρανε αλλά του γράφανε 17€(πχ) δεν γνωρίζουν το έγκλημα που κάνανε.
Είναι καθεστώς ο νόμος να μην εφαρμόζεται αν δεν μας βολεύει. Αυτό ξεκινάει από τα απλούστερα μέχρι τα πιο σοβαρά. Οι νόμοι όσο κι αν διαφωνούμε με αυτούς πρέπει να εφαρμόζονται. Τους ψήφισαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας στη βουλή. Δεν πρέπει να διαφωνούμε με τους νόμους αλλά να σκεφτόμαστε ότι αυτό αξίζουμε. Η βουλή αντιπροσωπεύει την ελληνική κοινωνία. Αυτούς ψηφίζουμε, αυτούς αξίζουμε!
Τώρα αν τους αναρχικούς έπρεπε να τους διαλύσουν τα ΜΑΤ...
Η πιο σωστή στάση διαδηλωτών είναι όταν βλέπουν 30-40 αναρχικούς να έρχονται να πηγαίνουν σπιτάκια τους και να φωνάζουν μετά για τα ΜΑΤ που δεν έκαναν κάτι.
Κι όσο για τους ΠΑΟΚτζήδες που έψαχναν αφορμή για ξύλο αν απόφασίσουμε ποτέ να κάνουμε αυτό που προτείνω εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν θα τους ξαναδείς. Τι προτείνω;; Αποκλεισμό από την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Και αυτό να μην το κάνει το κράτος αλλά όλοι εμείς. Φαντάσου μια πτώση 40% των εισητηρίων και της τηλεθέασης στον Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά θα παίζει στην Καλαμπάκα με τον Α.Σ.ΜΕΤΕΩΡΑ!!!!!;-Ρ

Και αφού βλέπω ότι συμφωνούμε με τα περιστατικά πάρε άλλο ένα πιο σοβαρό.

Στενός δρόμος με ανύπαρκτο πεζοδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας. Στο υπόλοιπο πεζοδρόμιο καρέκλες και τραπέζια από καφενείο. Μια 40χρονη γιατρός μάνα 2 παιδιών πηγαίνει σπίτι της μετά από ψώνια. Ένα μηχανάκι την χτυπάει και πέφτει και χτυπάει στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Από το καφενείο κανένας δεν σηκώθηκε. Σηκώθηκε μόνη της μέσα στα αίματα και πήγε με τα πόδια σπίτι της. Από τότε κατά διαστήματα ξεχνάει και χρειάζεται κάποιον άνθρωπο να τη βοηθάει.
Πάλι το ίδιο πράγμα. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε!!!!!

Κι ένα άλλο.

Ασκληπειού στα Τρίκαλα. Πριν από αρκετά χρόνια. Μια τύπησα με μηχανάκι χτυπάει ένα παιδάκι και προσπαθεί να εξαφανιστεί. Ένας Ζητάς που έπινε τον καφέ του κάπου εκεί (άνθρωποι είναι κι αυτοί),εκτός υπηρεσίας, τη βλέπει και πεζός αρχίζει να την καταδιώκει. Φυσικά και την έπιασε! Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θυμάμαι γιατί πάνε πάρα πολλά χρόνια.

Όταν γράψεις για τον αθλητικό φανατισμό θα σου πω και προσωπικά μου βιώματα από έναν αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στη λεωφόρο...

Και φυσικά δεν μπορώ να ζητήσω επίσημα το δικαίωμα να ποστάρω στο μπλόγκ του βοσκού. Μετά θα πάψει να είναι το μπλόγκ του βοσκού!!! Άσε που δεν τα πάω καλά με το γράψιμο... Για κανένα σχολιάκι τα κουτσοκαταφέρνω...

Μου αρέσει πού μου απαντάς τόσο σύντομα! Έβαλες τα 2ΜΒιτ???

eeVoskos είπε...

Κοίτα, η κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου είναι επιτακτική κάποιες φορές. Όταν είναι κάτι σημαντικό. Σε περιπτώσεις παραβάσεων όμως (κάθε είδους) αυτός που διαπιστώνει την παράβαση και εφαρμόζει το νόμο είναι ο αστυνομικός. Αν σε αυτό προσθέσεις τις ληστρικές τακτικές της κυβέρνησης με τα νέα πρόστιμα, τότε ΝΑΙ, πιστεύω ότι έκανε καλά που με έγραψε μόνο 17€ γιατί πέρασα σε διπλή γραμμή ένα φορτηγό που πήγαινε με 40 (ανώτατο όριο 90), ενώ από απέναντι δεν υπήρχε αμάξι για 2χλμ.

Αν όμως μιλούσαμε για επικίνδυνη προσπέραση με 100χλμ/ώρα (στον ίδιο δρόμο) σε διπλή γραμμή με κίνηση από απέναντι θα έπρεπε το πρόστιμο να είναι διαφορετικό. Θέλω να πω ότι ο αστυνομικός έχει κρίση και όπως κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να δει πότε επιβάλλεται η απόλυτη εφαρμογή του νόμου.

Στην περίπτωση των επεισοδίων που γίνονται ενίοτε στις πορείες, θεωρώ απαράδεκτο κατ' επανάληψη να αγνοείται ο νόμος "για να μην κουραστούν τα παιδιά". Εκεί το λογικό είναι να διαλύσουν τους "Α", αλλά δεν το κάνουν τις περισσότερες φορές, ενώ πραγματικά μπορούν να το κάνουν. Το θεωρώ ύποπτο. Και δεν μιλάω για θεωρίες συνωμοσίας. Απλά ίσως οι "Α" χρειάζονται για να έχουν λόγο ύπαρξης και τα ΜΑΤ... Τι λες;

Αυτή είναι τελικά η γνώμη μου. Κάποιες φορές η επιβολή του νόμου είναι επιβεβλημένη. Αλλά και ο νομοθέτης, άνθρωπος ήταν! Ουδείς αλάνθαστος! Μπορεί το λάθος κάποιες φορές να διορθωθεί στην εφαρμογή του.

Υ.Γ.: Θα απαντάω ακόμα πιο γρήγορα όταν έρθουν τα 2Μ, δηλαδή σε 1-2 μέρες (ελπίζω!).

Ritmo.Pilot είπε...

Βλέπεις, κάθεσαι και κρίνεις το νόμο και θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό να μην εφαρμοστεί όταν εσύ τον θεωρείς παράλογο. Κάνεις λάθος όμως. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται πάντα! Και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία λάθος του νομοθέτη για να μην εφαρμόζεις τους νόμους.
Έχεις απόλυτο δίκιο για τον φοροεισπρακτικό χαρακτήρα της τροχαίας, γι αυτό και τα 17€. Την έκανε που την έκανε το όργανο, μπορούσε να σε αφήσει να φύγεις χωρίς να πληρώσεις τπτ. Αλλά αφού σε σταμάτησε ας σε γράψει και για κάτι.
Αλλά με τα περισσότερα πρόστημα συμφωνώ. Τα 200€ για κόκκινο φανάρι και για ζώνη νομίζω είναι καλά.
Όλο αυτό το σκεπτικό ξεκινάει από χαμηλά από σένα και μένα που αντί να εφαρμόσουμε το νόμο τον αγνοούμε κατά βούληση, συνεχίζει στους κυβερνόντες και ξαναγυρνάει σε εμάς με τη μορφή των οργάνων επιβολής του νόμου. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση χωρίς καμία εξαίρεση. Αν διαφωνούμε η λύση είναι καθαίρεση του νομοθέτη. Θα μου πεις δύσκολο σε μια παρατεταμένη περίοδο δικομματισμού που όλοι είναι καλοί μέχρι να βγουν και μετά τπτ. Ο ένας έχει τα μούτρα και μιλαει μετά από τόσα χρόνια και ο άλλος αντι να κοιτάξει τι θα κάνει ασχολείται με το τί έκανε ο προηγούμενος τόσα χρόνια. Μιλάμε για μορφές και οι δύο.
Φυσικά και θα υπάρξει λύση. Στο μέλλον που ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θα είναι σαφώς πιο καταρτισμένο και προβληματισμένο. Όπως είπε και ο Πατσαντζής η δημοκρατία χρειάζεται υψηλό επίπεδο ψηφοφόρων.

Συμφωνώ μαζί σου ότι οι Α είναι οργανομένοι και κάποιος τους χρησιμοποιεί. Δεν νομίζω ότι χρειαζονται τα ΜΑΤ τους Α για να έχουν λόγο ύπαρξης. Θυμάσαι τότε που τα ΜΑΤ δείρανε τους αστυνομικούς όταν έκαναν πορεία και κάποια άλλη φορά που δείρανε τους οπλισμένους με τα μπαστούνια τους συνταξιούχους;; Ίσως ο λόγος ύπαρξης των Α είναι να μπαίνουν στις πορείες και να δημιουργούν εντυπώσεις. Ίσως και όχι. Πάντως χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Επίσης έχουν καταφέρει να τρομοκρατήσουν τους πάντες.
χαρακτηριστικά μου έλεγε κάποιος αστυνομικός ότι έπιασε έναν ύποπτο που τον είχε δει να φοράει την κουκούλα και να πετάει μοότωφ. Τον πήγε στο τμήμα αλλά δεν κατέθεσε ότι είδε κάτι. Κι έτσι ο γνωστός-άγνωστος του είπε μετά "ευχαριστώ" κι έφυγε κύριος. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν έδοσε κατάθεση να τον κλείσουν μέσα μου απάντησε "Έχω οικογένεια. Θές μετά να έρθουν οι άλλοι να μου κάψουν το σπίτι;; Νομίζεις πως αυτοί που τους σπάνε τις βιτρίνες δεν ξέρουν ποιοί είναι;; Γιατί λες να μην κάνουν κάτι αυτοί;;"
Τα σχόλια δικά σου!

eeVoskos είπε...

Καλησπέρα! Γράφω με το κεφάλι ζαλισμένο από τον απογευματινό ύπνο και με αρκετές χιλιάδες λιγότερα εγκεφαλικά κύτταρα!! Είπαμε, έδωσα Πεδίο σήμερα!

Για να τελειώνουμε με τους νόμους, η γνώμη μου είναι -ίδια με τη δική σου, αλλά από άλλη οπτική- ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ εφαρμόζονται οι νόμοι εκεί που πρέπει, ας εφαρμόζονται με σύνεση τουλάχιστον όπου πρέπει ώστε να έχουν χαρακτήρα σοφρωνιστικό (όχι σαν των φυλακών) και όχι φοροεισπρακτικό. Τι εννοώ;;

Εφαρμόστηκε ο νόμος στην υπόθεση Vodafone;;
Εφαρμόστηκε ο νόμος στις (άπειρες) υποθέσεις διαφθοράς;;
Εφαρμόστηκε ο νόμος στην υπόθεση των ..."κουμπάρων", των "γαλάζιων" παιδιών ή παλιότερα στων "πράσινων" παιδιών;

ΟΧΙ, για να μη θυμηθώ και παλιότερα γεγονότα.

Φυσικά και δεν φταίει ο νομοθέτης. Και δεν πρέπει όπως λες να αγνοείται ο νόμος κατά βούληση, αλλά λίγη επιείκια δεν βλάπτει, εξαρτάται όμως από τη σημασία του θέματος.

Για τον δικομματισμό έχω προβληματιστεί πολλάκις. Μου άρεσε που στο τελευταίο επεισόδειο του "Παρά 5" βγήκε πρώτο στις εκλογές το ...3ο κόμμα, κι ας είναι πρωθυπουργός ο κακός!!!

Τον αστυνομικό που περιγράφεις τον καταλαβαίνω, αλλά και πάλι σε παραπέμπω στη ρήση του Κάλβου.

Υ.Γ.: Πάω να φτιάξω καφέ γιατί δεν την παλεύω! Τα 2Μ ακόμα να έρθουν...

Ritmo.Pilot είπε...

Τελικά ένα πράγμα μου αρέσει σε σένα: Αφού κατεβάσουμε μερικές χιλιάδες λέξεις διαφωνόντας καταλήγουμε να συμφωνούμε!!!!!!!!
Προτείνω λοιπόν να σβήσουμε τα πάντα μπας και γράψει και κανένας άλλος κάποιο σχόλιο!!!! Τί λες;;

eeVoskos είπε...

Όχι ρε συ. Έτσι φαίνεται ότι το μπλογκ έχει πολλές επισκέψεις! Θα επανέλθω αύριο με νέο ποστ! Καληνύχτα ...κόσμε!

λοχιας είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ...ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΤΤΟ!!!ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΕΣΕΙΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΕ ΕΣΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΑΠΛΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.ΜΗΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΛΙΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ-ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΤΕ?
ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Ή "ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ.
ΑΥΤΑ...ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...!!!

Υ.Γ.1:ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑς ΑΛΛΟΣ ΚΑΗΜΕΝΟΣ.
Υ.Γ.2:ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΟΥ..."ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ".ΚΑΛΟ ΕΕΕ???
Υ.Γ.3:Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΘΥΜΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΔΕΣΩ ΣΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΧΩΣΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

eeVoskos είπε...

Εντελώς συμπτωματικά έπεσε στα e-χέρια μου ένα άρθρο για το άσυλο από το Βήμα. Επίσης εδώ υπάρχει το ίδιο άρθρο με τις γνώμες κάποιων πρυτάνεων.

Ritmo.Pilot είπε...

Αγαπητέ φίλε Φαντάρε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Είναι αλήθεια ότι τέτοια άτομα σαν κι εμάς, με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμα και των ικανοτέρων ανθρώπων, θα μπορούσαν κάλλιστα από να ασχοληθούν με τα κοινά, να γράφουν δικιά οτυς εφημερίδα, μέχρι να παρουσιάσουν την εκπομπή του εισαγγελάτου!!!! ;-Ρ
Τώρα όσο για τα άρθρα θα σχολιάσω το πρώτο. Με εντυπώσιάζει ο τρόπος που γράφουν ορισμένοι.. Μου έμεινε η παρακάτω πρόταση:
"Πολλά από τα αυτοκίνητα ανήκαν σε φοιτητές που διάβαζαν στη βιβλιοθήκη. Ξέσπασμα πικρίας για την απροσδόκητη απώλεια, στην οποία είδαν να αφανίζεται και ο κόπος των γονιών τους, που με την εμπράγματη αναγνώρισή τους θέλησαν να τους βραβεύσουν για τις επιτυχίες τους".
Είναι μαγικός ο τρόπος που ορισμένοι παίζουν με τις λέξεις. Είναι εκνεριστικό όμως να μην γράφουν τπτ αν και αυτό θεωρείται ταλέντο...(για πολιτικό).
Αυτά τα λίγα από μένα... (μην διαμαρτύρεται κι ο φίλος μας ο φαντάρος...)

eeVoskos είπε...

Μετά τα χθεσινά, τα οποία αμφιβάλλω αν θα ακούσατε εκεί στας Αθήνας, οπωσδήποτε θα γράψω για τον φανατισμό των οπαδών.

Πάλι επεισόδια (μόνο στο Μέγκα το άκουσα στα ψιλά, στα Αθλητικά!!!) έξω από το Παλαί ντε ...Σπορ (ο Θεός να το κάνει!).

Για όσους δεν ξέρουν το Παλαί είναι απέναντι από το Πολυτεχνείο. Εκεί λοιπόν που ΠΑΟΚ-Άρης έπαιζαν φιλικό μπασκετάκι, οι οπαδοί τους ζήλεψαν και είπαν να παίξουν ξύλο. Βγήκαν και στους δρόμους, πέταξαν και μολότοφ και μετά ΦΥΣΙΚΑ, όπως και όλοι οι άλλοι τον τελευταίο καιρό, μπήκαν στο Πολυτεχνείο και έσπασαν αμάξια, μηχανάκια και τζάμια...

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Μόνο: ΕΛΕΟΣ!
Πρέπει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος να αναλάβει την ευθύνη.

Χμ... λέτε να φταίει και γι' αυτό ο Τσιτουρίδης;;; :-))

Ο Πρόεδρος του τμήματός μας δήλωσε ότι προτίθεται να κάνει μήνυση εναντίον του Αρχηγού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προφανώς συμβολικά.
Και καλά θα κάνει λέω εγώ...

Αυτά! Δίνω (ξανά) αύριο μάθημα. Και μετά φύγαμε για τα γλέντια του ξαδέρφου! Το επόμενο ποστ είναι αφιερωμένο στους νεόνυμφους. Στο μεθεπόμενο όμως υπόσχομαι να ξεσπάσω για όλους τους "Α"! Ξανά! Τότε σε θέλω μαζί μου πιλότε! Κι εσένα λοχία! Μαζί με το άρμα σου!!

Ritmo.Pilot είπε...

Αν κάνει μήνυση εναντίον του Αρχηγού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εγώ θα γίνω πιλότος άρματος.
Αλλά τί ξέρω εγώ;;
Αυτός ο πρόεδρος είναι ανταγωνιστής του Κόπερφιλντ. Ο Κόπερφλντ εξαφανίζει πράγματα κι ο πρόεδρος βρίσκει λεφτά που δεν έχει...
Εδώ έχει κάνει ολόκληρο Κόπερφιλντ να σκάσει από τη ζήλεια του, στη μήνυση θα σταματήσει;;
Πάντως αν αυτή η μήνυση φτάσει ποτέ στα δικαστήρια εγώ πάω ιερατική σχολή...
Και παραδέχομαι έναν πανέξυπνο πολιτικό που βγάζει τους άλλους στο δρόμο να φωνάζουν για να πάρει αύξηση και να μην μειωθεί η εξουσία του!!!
Εύγε πρόεδρε!!!

eeVoskos είπε...

Λες πολλά χωρίς να ξέρεις τίποτα όμως...

Για μένα το θέμα δεν είναι να φτάσει στα δικαστήρια, αλλά στη δημοσιότητα! Αφού, είπαμε, τα κανάλια κάνουν κουμάντο!

Τα άλλα τα προσπερνάω...

Ritmo.Pilot είπε...

Κάποια πράγματα όσο γρήγορα φτάνουν στη δημοσιότητα, άλλο τόσο γρήγορα ξεχνιούνται! Φυσικά και το θέμα είναι να φτάσει στη δικαιοσύνη! Να πληρώσει όποιος φταίει. Να μην κάθεται και να λέει σε σας ότι θα του κάνει μήνυση για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Απλά να το κάνει! Να πάει στα δικαστήρια να δούμε πόσο δίκιο έχει και πόσο σωστός είναι. Ή μήπως φοβάται ότι στα δικαστήρια ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα τον σκίσει;; Ή μήπως προτιμάει τα κανάλια γιατί τα καταφέρνει καλύτερα;; Ή γιατί τα κανάλια δεν θα τον κάνουν τίποτα;; Γιατί τα κανάλια δεν μπορούν να επιβάλλουν το νόμο.. Η δίκη στα παράθυρα ελάχιστα ενοχλεί ένα εξασκημένο αυτί που δεν υδρώνει... Και παραδείγματα άπειρα!!
Αλλά είπαμε... Αν είναι να αναλάβουμε ευθύνες για αυτά που λέμε να φεύγουμε... Θα μου πεις εδώ πολλοί δεν αναλαμβάνουν ευθύνες γι' αυτά που κάνουν, θα αναλάβουν γι' αυτά που λένε;;
Δίκιο έχεις ότι δεν ξέρω... Ούτε εσύ ξέρεις όμως... Και δεν γίνεται να ξέρεις... Οπότε ας είμαστε λίγο περισσότερο καχύποπτοι όταν ο Κόπερφιλντ εξαφανίζει το άγαλμα της Ελευθερίας...