27 Μαρ 2006

Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει

Κάτι τέτοιο θα αναφώνησαν όσοι ήταν στα Μετέωρα την επομένη του συμβάντος. Η είδηση δεν είναι νέα. Έχει ένα μήνα περίπου που έγινε. Μόλις τώρα όμως κατάφερα να συγκεντρώσω το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό για να την αναμεταδώσω!



Είναι τρομαχτικό το τί θα γινόταν αν παιρνούσε κάποιος από κάτω την ώρα που αυτό το τεράστιο κομμάτι πέτρας (πάνω από 500 τ.) έλιωνε την άσφαλτο. Τα συντρίμια του ακόμα δεν έχουν μαζευτεί όλα!

Βέβαια, για να λέμε του στραβού το δίκιο (δηλαδή το δικό μου δίκιο, αφού τώρα σας γράφω με ...ένα μάτι!), δεν φταίει ο βράχος που έπεσε! Ο συνήθης ύποπτος, ο άνθρωπος, φρόντισε να παρέμβει αρκετά στο φυσικό τοπίο των Μετεώρων, ώστε με την πρώτη δυνατή βροχή να προκληθούν κι άλλες πολλές κατολισθήσεις. Εδώ και καιρό γίνονται έργα για να φτιαχτεί ...πάρκινγκ για τους τουρίστες και τσιμεντώνουν ανεξέλεγκτα όπου βρουν :-/

Ου να μου χαθούνε! Όλοι τους! Αλλά που θα πάει, εκλογές έρχονται και τότε θα πέσει ο ουρανός να πλακώσει αυτούς...

Λίγη αριθμητική

Πάντα απολάμβανα μικρός να παίρνω το κομπιουτεράτσι και να παίζω με τα νούμερα και τις πράξεις.
Η αγαπημένη μου ήταν η αφαίρεση των άρτιων αριθμών από τους περιττούς (1-9):

13579
- 2468
11111

Αυτό το αποτέλεσμα (11111) πάντα μου άρεσε (ίσως ήμουν χαζό παιδάκι). Βρήκα λοιπόν κι άλλα "περίεργα" των αριθμών:

111.111.111 x 111.111.111 = 12345678987654321

Η πλάκα είναι ότι αν κάνετε ένα search στο Google για το "111,111,111 x 111,111,111" θα έχετε 39.800 αποτελέσματα! Όσοι έχουν άχρηστο -ή, τελοσπάντων, ελεύθερο- χρόνο μπορούν να βρουν αρκετή junk knowlege (όχι με αριθμούς) εδώ.

Δωμάτιο με θέα

Ουφ, πάλι αρρώστησα και έμεινα εκτός blog-όσφαιρας! Όλα εναντίον μου -υπερβάλλω-, αλλά εγώ θα ξαναγράψω! Ξεσκονίζω τις αράχνες της βοσκοσελίδας και επιστρέφω με μια φωτογραφία τραβηγμένη σήμερα το πρωί από το μπαλκονάκι μου στην Καλαμπάκα! Το συνάχι μου με ενημερώνει ότι μπήκε η άνοιξη και μάλλον ήρθε για να μείνει (η άνοιξη και το συνάχι!). Αυτός είναι καιρός! Μπορούμε να πάμε άνετα για ...τέννις! Ή και για μπασκετάκι! Ακούτε, ωρέ, μερικοί;

Πλάκα πλάκα, αυτό το "ωρέ" είναι τρομερή κραυγή και πολύ της μόδας. Σε όλα τα κανάλια την άκουγες προχτές: στον "Παπαφλέσσα", στο "Χώμα βάφτηκε κόκκινο", στο άλλο με τους Σουλιώτες... ;-) Καταλαβαίνετε ότι κλεισμένος μέσα δεν έκανα και τίποτα άλλο από το να βλέπω ΤιΒί.




Καιρός για ταξιδάκια λοιπόν! Α! Τώρα που το θυμήθηκα: Έλιωσαν τα χιόνια και έφτιαξε το καζανάκι! Υπόσχομαι να επανέλθω με λεπτομέρειες γι' αυτό το θέμα. :-)

Υ.Γ.: Χαιρετίσματα στην εκ Θεσσαλονίκης ανώνυμη βοσκοπούλα που στηρίζει το blog με τα σχόλιά της!

16 Μαρ 2006

Ποιος είναι τώρα ο βοσκός;

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τους ανταγωνιστές βοσκούς (Τσέλιγκα και Χοιροβοσκό) στις οποίες προέβη ο φίλτατος αξά Σταύρος "Πουαρό" κυβερνοΓκουλιώνης, οφείλω να καθαρίσω το όνομα μου και να αποκαταστήσω τη φήμη μου!

Ναι, εγώ είμαι ο πρώτος βοσκός!

Για να λάμψει η αλήθεια παραθέτω την παρακάτω φωτογραφία, που τραβήχτηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μαζί με άλλους συναδέλφους βοσκούς!!





Who's the shepherd now, ωρέ;;

11 Μαρ 2006

Ώρα για διάλειμμα

Να κι ένα ενδιαφέρον -τουλάχιστον- πρόγραμμα, που μάλιστα μπορεί μερικές φορές(...) να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο! Τι κάνει;; Απλά σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να ξεκολλήσεις από τον υπολογιστή σου!!!



Το πρόγραμμα είναι της Dejal, λέγεται timeout και θα το βρείτε εδώ.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για Mac OS, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα βγει και για Windows! Μπορεί να γλιτώσει κόσμο από το "κάψιμο"!


7 Μαρ 2006

Είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη!

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Πήρα ένα ωραίο e-mail το πρωί με το παρακάτω εξώφυλλο της Αθλητικής Ηχούς, μετά τον πράσινο θρίαμβο επί του δικεφάλου! Ευχαριστώ τον κυβερνο-Αξά που μου το έστειλε!



Εστιάστε στον τίτλο με τη σαφή αναφορά στην ιδιότητα του βοσκού!!

Βρε λες να με γελούν τα μάτια μου;

Λοιπόν, αν παρατηρήσετε την παρακάτω εικόνα θα δείτε ότι τα τετράγωνα Α και Β είναι του ιδίου χρώματος. Ναι σας λέω! Κι εγώ δεν το πίστευα, αλλά αν ανοίξετε την εικόνα με το υπέρτατο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας MS Paint και σβήσετε τα υπόλοιπα τετράγωνα θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.



Η εικόνα είναι μια ευγενική προσφορά του www.THMMY.gr, αλλά και με ένα απλό search στο Γκουγκλ θα βρείτε πολλές τέτοιες οφθαλμαπάτες. Τώρα θέλω να δω αν θα εμπιστευτεί κανείς ξανά όσα βλέπει. Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι: Αν είναι τόσο απλό να ξεγελάσεις τον ανθρώπινο εγκέφαλο ποιος ξέρει τι κρύβεται πίσω από όσα δεν βλέπουμε... (μα τι είπα πάλι;)

Αχ, παιδάκι μου...

...τι σου έκανα ο άκαρδος! Σε άφησα ορφανό, χωρίς πατέρα! Μα ναι, για το μπλογκάκι μου μιλάω, το πνευματικό παιδί μου. Που το παράτησα, όχι όμως χωρίς λόγο. Εξετάσεις, διπλωματική, Αποκριά και δε συμμαζεύεται με κρατήσαν μακριά. Είμαι πολυάσχολος βλέπετε :-)

Ένιγουέι, επέστρεψα για να μείνω και αυτό είναι απειλή!

Να τονίσω ότι πρέπει, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ δηλαδή, να μου γράφετε και κανένα σχόλιο (πατέρα, ακούς;), ώστε να πάρω κι εγώ τα πάνω μου! Νέος είμαι! Θυμήθηκα τον φίλο μου τον Φώτη τώρα, που κι αυτός νέος είναι -εδώ και 3 βδομάδες μας προστατεύει από τους ..Τούρκους το ψάρι! Λούφα και παραλλαγή, σειρήνες στα χακί!