15 Φεβ 2007

Το πείραμα



Με αφορμή το κάψιμο μπροστά σε μια άψυχη οθόνη πολλών κομπιουτεράκηδων ηλεκτρολόγων (καμιά φορά και δικό μου), σε μία πρόσφατη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου μας, σηκώθηκε ένας φοιτητής και κατηγόρησε το forum των Ηλεκτρολόγων για τη μεγάλη αποχή από τη συνέλευση. Δεν είχε άδικό, αφού σχεδόν σε μόνιμη βάση υπάρχουν 50-100 άτομα online από τα συνολικά 2000+ εγγεγραμμένα μέλη του forum.

Κάποιοι δε, καίγονται τόσο πολύ (γράφουν πάνω από 12-13 post την ημέρα!) που απαντάνε σε όποιον γράφει κάτι, ό,τι κι αν γράψει!! Η κατάσταση προχώρησε τόσο πολύ που μια φορά κάποιος απάντησε στην ερώτηση ενός μέλους με ένα κενό μήνυμα! Δεν είχε κάτι να πει, κι όμως απάντησε...

Περίεργα πράγματα δηλαδή! Σκεφτήκαμε, λοιπόν, μαζί με τον φίλο Fouster να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το κάψιμο! Ωσάν επιστήμονες, σχεδιάσαμε το εξής πείραμα:

Θα έφτιαχνα εγώ ένα κενό topic, χωρίς κανένα απολύτως θέμα, θα έγραφα ένα κενό μήνυμα και ο Fouster θα απαντούσε με ένα επίσης κενό μήνυμα! Θέλαμε να δούμε πόσοι θα ακολουθήσουν! Το πείραμα ξεκίνησε χτες το απόγευμα εδώ, και μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο υπάρχουν 24 απαντήσεις!!!

Τα σχόλια δικά σας!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα απο την ομορφη καλαμπακα.

Φίλτατε βοσκέ απο εδω και περα θα τα λεμε πιο συχνά.Ελπίζω να μη βαρεθείς μονο...ειμαι καλά κ πριν λιγες ωρες επεστρεψα απο Αθηνα,περιττό να σου πω οτι πέρασα φανταστικά.
Συγχαρητήρια για την ανακαινιση του Blog.Ειναι πολυ πιο όμορφο.Ίσως τελικά να σου επιτρέψω να φτιέξεις και για το Σκαρο ενα.ΙΣΩΣ!!!
Όσο για το πείραμά σου............................

eeVoskos είπε...

Σωστά τα λέτε: "..." :-)

Πιλότε τα λεφτά εξακολουθώ να τα βάζω στην "αριστερή" τσέπη! Ή ακόμα και στην κωλοτσέπη καμιά φορά!!

(Πρώην) φαντάρε σου εύχομαι να γίνεις ένας καλός -και νυν ευρυζωνικός- πολίτης!!

Υ.Γ.: Το skaros.blogspot.com έχει ήδη κατοχυρωθεί... από μένα!!!

eeVoskos είπε...

Πρωτού αυτό το post κρυφτεί στα archives του blog, ας αναφέρω ότι "το πείραμα" τελείωσε με 39 απαντήσεις. Αν αφαιρέσουμε την απάντηση του Fouster και ενός φίλου που το είπα να ανεβάσει το thread του πειράματος στα recent (ο νοών νοείτο) έχουμε 37 απαντήσεις. Το forum έχει 2208 εγγεγραμένα μέλη.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό 1,68% είναι καμμένοι!! Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά μάλλον υπήρχαν κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα για να "καεί" κάποιος στο forum αυτήν την περίοδο!

eeVoskos είπε...

(συνέχεια -- αφού το Blogger δεν έχει επιλογή για edit ενός σχολίου)

Μόλις παρατήρησα ότι το εν λόγω thread (του πειράματος) έχει και 469 εμφανίσεις... Όχι άσχημα, για ένα thread που δεν είχε τίποτα να πει!