10 Μαΐ 2007

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!

Επιτέλους χτες τελειώσαμε μαζί με τον Χ.Κ. την τελευταία (πιθανώς) εργασία της σχολής -τουλάχιστον για μένα! Μόνο η διπλωματική μένει, αυτό όμως είναι άλλο κεφάλαιο. Είχαμε ένα μάθημα με τον ευφυέστατο -κυριολεκτικά!- τίτλο: Ευφυή Συστήματα Ρομπότ...

ΟΚ... Ωραίος τίτλος... Αλλά σαν μάθημα... το απόλυτο τίποτα. Δεν μου έμεινε κάτι, πέρα από την ανικανότητα των σύγχρονων υπολογιστών να ανταποκριθούν με ταχύτητα στις απαιτήσεις προβλημάτων πιο δύσκολων από το να μπαίνεις στο ίντερνετ ή να γράφεις στο Word! Εντάξει, ίσως φταίει το ότι ξημερώσαμε μπροστά από την οθόνη και τα παραλέω. Τα Νευρωνικά Δίκτυα (γιατί περί αυτού πρόκειται) είναι μια "δυνατή" επιστήμη με πολλές εφαρμογές, όπως π.χ. η πρόβλεψη του καιρού ή ...του δείκτη του Χρηματιστηρίου!! $$$ Για πολλοστή φορά όμως, στα 7 (αισίως) χρόνια φοιτητικής ζωής επιβεβαιώνεται η αδυναμία του Πανεπιστημίου να εμβαθύνει στην επιστήμη, παραμένοντας στην επιφάνεια της ...μπακαλικής.

Ας μην μιλάω γι' αυτά όμως. Χτες ήταν η μέρα των Φοιτητικών Εκλογών! Για άλλη μια φορά νίκησαν όλοι! Ξέρετε, η ΔΑΠ λέει "πάλι εμείς κερδίσαμε", η ΠΚΣ λέει "πάλι εμείς κερδίσαμε", αλλά μάλλον οι φοιτητές λένε "πάλι εμείς χάσαμε". Η ιστορία πάντως έγραψε, για το τμήμα μου, ότι η ΔΑΠ πλειοψήφισε, με την ΠΚΣ δεύτερη και την ΠΑΣΠ τρίτη. Το θέμα δεν θα ήταν άξιο αναφοράς για μένα, αν δεν έκρυβε μια μεγάλη αλήθεια. Εξάλλου, αν και μου αρέσουν -που και που, όχι να μας γίνει συνήθεια- συζητήσεις πολιτικού χαρακτήρα, το βοσκοblog δεν είναι το ιδανικό πεδίο γι' αυτές. Για άλλη μια φορά λοιπόν, ήταν παραπάνω από αισθητή η αποχή των φοιτητών από τις εκλογές. Αιτία φυσικά ήταν η δυσαρέσκεια των φοιτητών για τα γεγονότα των περασμένων μηνών (καταλήψεις, χάσιμο εξεταστικής, κλπ.) και γι' αυτό οι "αριστερές" παρατάξεις δεν τα πήγαν τόσο καλά, όσο στις συνελεύσεις που επικρατούσαν όντας συσπειρωμένες. Αντίθετα, τα πρόβατα που θα ψήφιζαν τις παρτάξεις του δικομματισμού, έκαναν όπως πάντα τη δουλειά τους...

Α, τώρα που το θυμήθηκα: Έφερε στο σπίτι η Ναταλία, αδερφή μου και γνωστή πολυγραφότατη blogger, ένα έγγραφο που μοιράστηκε χτες σε κάθε άκρη του κυλικείου του Πολυτεχνείου. Τίτλος του εγγράφου "Οργανωτική Οδηγία - Ημέρα Εκλογών" και φερόμενος ως συντάκτης η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αξίζει να διαβάσετε κάποιες γελοιότητες που γράφονται μέσα. Προσωπικά, μόνο ως χρονογράφημα μπορώ να το εκλάβω! Το κείμενο αυτό το μοίρασε η ΠΑΣΠ, ενώ είχε επισυνάψει κι ένα δικό της κείμενο που σχολίαζε το παραπάνω έγγραφο. Έκρινα άσκοπη τη δημοσίευσή του. Υποθέτω πως σκοπό είχε μάλλον να αποτρέψει τους φοιτητές να ψηφίσουν ΔΑΠ, αν και, μετά από λίγη αναζήτηση στο Google, κατέληξα ότι το έγγραφο-οδηγία είναι αυθεντικό!

Αυτά τα ολίγα νέα από μένα. Ελπίζω από δω και πέρα να τα λέμε πιο συχνά δικτυακά!

2 σχόλια:

Lampros είπε...

Α ρε εεβοσκέ,αυτή η ευφυία μας έφαγε!!
Για ακόμα μια φορά, εντρυφήσαμε στα άδυτα της τεχνητής νοημοσύνης!
Μόνο που φοβάμαι μην ανοίξουν οι ρομποτικοί ασκοί του Αιόλου και μας πάρουν μαζί σε αυτό το ευφυές ταξίδι τους (μάλλον πρέπει να σταματήσω να γράφω αναφορές για εργασίες:)!!

eeVoskos είπε...

Εντρυφήσαμε, αυτό είναι σίγουρο ;-)
Είμαι περίεργος να δω τι θα του λέμε την ημέρα της εξέτασης. Εγώ πάντως θα είμαι ειλικρινής για την "μπακαλοσύνη" του θέματος!