25 Μαΐ 2007

Dinosau

Εν μέσω εξεταστικών περιόδων -προσέξτε τον πληθυντικό που χρησιμοποιώ- βρήκα λίγο, ελάχιστο χρόνο να σας πω ένα γεια μέσα από το blog μου! Αλλά η ζωή δεν είναι μόνο διάβασμα -για την ακρίβεια, μόνο διάβασμα δεν είναι η ζωή ;-)

Έτσι, στην αέναη αναζήτηση πληροφορίας στο ίντερνετ, κάπου ανάμεσα στις ανακοινώσεις των μαθημάτων στο forum της σχολής, πέτυχα ένα άρθρο που με εντυπωσίασε! Ο λόγος για το παρακάτω τετράποδο... ρομπότ!

Το όνομά του είναι Pleo και οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι είναι η πρώτη μορφή ρομποτικής ζωής. Εγώ λέω ότι μάλλον έχουν δρόμο μπροστά τους, αν κρίνω και από το βίντεο της πρώτης παρουσίασής του. Πάντως, αν μη τι άλλο, είναι άκρως πιο ενδιαφέρον, τόσο στις αντιδράσεις του όσο και στην εμφάνιση, σε σχέση με τον πρώτο ρομποτικό σκύλο της Sony.

Όσο για τον τίτλο που προφέρεται "Ντάινοσοοα" (όπως ο δεινόσαυρός στα Αγγλικά τελοσπάντων), απλά μου τον θύμισε το γνωστό τραγούδι! (βλ. Dinosau - Parris)!

Caramelaaaaa!!! (Μιλάμε για κουλτούρα τώρα...)

4 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Καλό, αλλά λίγο πρωτόγονο μου φαίνεται ακόμη...

eeVoskos είπε...

Ναι! Εντελώς... prehistoric!

Unknown είπε...

Παντως εγω το βρισκω πολυ ενδιαφερον αν και πρωτογονο οπως λετε αλλα και διαφορετικο σε σχεση με τα αλλα κοινα ρομποτακια που κατασκευαζουν οι σχιστοματηδες.Ειναι αλλωστε μια μορφη ζωου που δε φλεπουμε πλεον και προκαλει ενδιαφερον(μου θυμιζει κατι απο Φλινστοουνς εποχη...καλο εεε?)

eeVoskos είπε...

Πάντως εγώ πάντα ήθελα ένα τυρανοσαυράκι για κατοικίδιο!
Κι αν είναι ρομποτικό, ακόμα καλύτερα! Το προγραμματίζεις να τρώει και τα ποντίκια!!