5 Δεκ 2007

Μυστικές Σελίδες & 5η Ημέρα

Ίσως οι περισσότεροι να έχετε ακούσει για το on-line παιχνίδι γρίφων που τιτλοφορείται Μυστικές Σελίδες. Ξεκίνησε πριν από 1 χρόνο και κάτι μήνες και έκτοτε έχει κερδίσει όσους ασχολήθηκαν μαζί του και δεν τα παράτησαν από την αρχή! Πρόκειται για μια απλή ιδέα που όμως μπορεί να σε κάνει να κολλήσεις μαζί του επικίνδυνα. Ξεκινάς από μία αρχική σελίδα, στην οποία βρίσκεται κρυμμένο το link για την επόμενη σελίδα. Αυτή περιέχει το link για την επόμενη, κ.ο.κ. Η ποικιλία των γρίφων είναι αρκετά μεγάλη, από ένα απλό κουμπί στο οποίο κάνεις κλικ και σε πάει σε μια σελίδα, μέχρι χωροαντιληπτικές και μαθηματικές ερωτήσεις που θα ακονίσουν το μυαλό.

Το είχα δει όταν πρωτοξεκίνησε και ομολογώ ότι το παράτησα πρώτον γιατί
ήταν καλοκαίρι(!) και δεύτερον γιατί δεν είχα συγκινηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου. Όμως όσο άκουγα γι' αυτό και όσο διάβαζα για χρήστες που έφταναν στο κορυφαίο επίπεδο τόσο η ανταγωνιστική μου φύση "άναβε" και ήθελα να το ξαναδοκιμάσω. Το ξεκίνησα σήμερα ξανά με τον πρωινό καφέ μου και έφτασα με σχετικά μικρή δυσκολία στο 4ο επίπεδο (έχει συνολικά 11). 2 ερωτήσεις με δυσκόλεψα, από τις οποίες η μία με έκανε να αναζητήσω hints σε διάφορα forum.

Επειδή έχω και μια διπλωματική όμως, θα το περιορίσω σε μία-δύο σελίδες την ημέρα!! ;-)

Πάμε τώρα στην 5η Ημέρα, τη δεύτερη προσπάθεια των δημιουργών των Μυστικών Σελίδων για ένα παιχνίδι εναλλακτικής πραγματικότητας! Δεν είναι απλά παιχνίδι γρίφων, αλλά ένα παιχνίδι περιπέτειας που λαμβάνει χώρα στον πραγματικό (κυρίως ιντερνετικά) κόσμο. Αντιγράφω από το site του παιχνιδιού:

Τι είναι η 5η Ημέρα;

Μια ιστορία μυστηρίου προδοσίας και συνωμοσιών. Ένα μονοπάτι στρωμένο με γρίφους και προκλήσεις. Ένα παιχνίδι που θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στην πραγματικότητα και το φανταστικό.

Μια μοναδική εμπειρία κατά την οποία θα εισέλθετε σε έναν κόσμο, παρακολουθήσετε μια ιστορία, συγκεντρώσετε στοιχεία, βρείτε την λύση σε γρίφους και κώδικες και στο τέλος θα κλείσετε το μάτι στην ιστορία για να ανακαλύψετε πως η ιστορία κλείνει το μάτι πίσω.

Ποια είναι η ιστορία;

Η Πέμπτη Ημέρα είναι μια διαδραστική Εμπειρία/Παιχνίδι Μυστηρίου που επικεντρώνεται στην εξαφάνιση του Γιάννη Νείλου, τραγουδιστή και ηγέτη του παγκοσμίως διάσημου συγκροτήματος Gravity Οven. Εσείς θα ανακαλύψετε τι κρύβεται πίσω απο το μυστήριο.

Και πως παίζεται η 5η Ημέρα;

Στην διάρκεια κάθε επεισοδίου θα έρθετε αντιμέτωποι με προκλήσεις και γρίφους. Οι προκλήσεις αυτές θα απαιτήσουν να επιστρατεύσετε την φαντασία και την λογική σας για να τις ξεπεράσετε. Λύνοντας κάθε γρίφο προωθείτε την ιστορία, παίρνετε περισσότερα στοιχεία και πηγαίνετε στον επόμενο γρίφο.

Διάβασα στο τελευταίο τεύχος του PC Master ένα review του παιχνιδιού από τον "πολύ" Αντρέα Τσουρινάκη (γνωστός σε όσους ασχολούνται με παιχνίδια adventures) η κριτική του οποίου ήταν ιδιαίτερα θερμή. Με παρασύρει λοιπόν να το δοκιμάσω. Όταν το κάνω θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Πάντως το γεγονός ότι έχει στηθεί ένα τρομερό σενάριο με πραγματικούς ηθοποιούς, ιντερνετικές και πραγματικές τοποθεσίες, τηλέφωνα που σου απαντάνε, κλπ, του δίνει μεγάλη αξία! Πάρτε μια γεύση από το trailer του παιχνιδιού:



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑ απο το πιο ομορφο μερος του κοσμου...ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ.
Απο τη στιγμη που σταματησα να γραφω το μονο καλο αρθρο που βρηκα ως τωρα ηταν αυτο με το "ipodfather" καθως και "Μυστικές Σελίδες" με το οποιο ασχοληθηκα και το βρηκα αρκετα ενδιαφερον game.Ελπιζω τα πραγματα να αλλαξουν και το blog soy να γνωρισει στιγμες δοξας οπως παλια.

Υ.Γ.:φοβερος ο σερ-Τακης,ανεπαναληπτος,μοναδικος.

eeVoskos είπε...

Δηλαδή θες να με πεις ότι το κόμικ δε σε άρεσε;; :-(

Κρίμα τόσες εργατοώρες που έχυνα ιδρώτα για σένα!! :-D