20 Φεβ 2008

Intellipoint: Μια ευχάριστη έκπληξη!

Άλλο ένα μεσημέρι στο εργαστήριο, πάντα χρησιμοποιώντας το πιο απλό ποντίκι της Microsoft με τα ...3 ολόκληρα πλήκτρα (2 + τη ροδέλα)! Για να είσαι ευέλικτος στην εργασία σου χρειάζεσαι τουλάχιστον άλλα 2 πλήκτρα για τις βασικές λειτουργίες, π.χ. για back & forward στον web browser.

Στον firefox το πρόβλημα λύνεται εύκολα με το extension ονόματι mouse gestures που με τη χρήση ενός πλήκτρου μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα κουνώντας το ποντίκι αριστερά, δεξιά, διαγώνια, κλπ.! Εντάξει, δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο ακούγεται, αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Όσοι έχετε μόνο 2-3 πλήκτρα στο ποντίκι σας, απλά δοκιμάστε το.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι στα windows μόνο με έξτρα software (το οποίο τρέχει με την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος) μπορούν να υπάρξουν mouse gestures. Ως οπαδός της φιλοσοφίας του ξεφορτώματος της εκκίνησης του υπολογιστή από περιττές εφαρμογές που τον κάνουν να σέρνεται, δεν ήθελα να βάλω κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα όμως να ρίξω μια ματιά στην τελευταία έκδοση του driver-utility για τα ποντίκια της Microsoft (το Intellipoint), μήπως και επιτέλους υποστηρίζει τέτοια gestures.

Για να μην πολυλογώ, gestures δεν βρήκα, αλλά βρήκα κάτι άλλο πρακτικό και όμορφο που μέχρι τώρα μόνο οι χρήστες ενός Mac απολάμβαναν με την ίδια ταχύτητα! Ο λόγος για το Instant Viewer,
μια απλούστερη εκδοχή του Expose, την οποία προτείνει η Microsoft! Πατώντας κατά λάθος το μεσαίο κουμπί του ποντικιού είδα έκθαμβος ότι αυτό το παραθυρικό χάος...

αντικαταστάθηκε από αυτό:

Μπορεί το εφέ της μετάβασης από τη μια εικόνα στην άλλη και η ταξινόμηση των παραθύρων να μην είναι τόσο ωραία όσο του Expose, αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλή προσπάθεια. Και κυριότερα, είναι τουλάχιστον το ίδιο γρήγορη με το Expose!!

Α, αν ψάχνετε software για mouse gestures στο desktop σας, το Intellipoint τελικά δεν κάνει!!

9 σχόλια:

Fouster είπε...

Good good!
Το κενό μόνο δίπλα στα παράθυρα είναι περιττό.
Κατα τα άλλα το Expose είναι ότι πιο πρακτικό και εθιστικό στην χρήση.

Δεν κατάλαβα καλά όμως. Αυτό γίνεται στα Win XP επειδή κατέβασες το καινούργιο intellipoint?

eeVoskos είπε...

Ναι! Είναι ένα feature του Intellipoint. Εντελώς απλό. Απλά στις αντιστοιχίες των πλήκτρων του ποντικιού έχει μία έξτρα επιλογή, το Instant Viewer.

Ναταλία είπε...

Μπορείς να το γράψεις και στα ελληνικά;;;

Ritmo Pilot είπε...

Και πού 'σαι παιδί... Πιάσε κι ένα καλό ντράιβερ για το σούπερ ποντίκι 5 πλήκτρων που χρησιμοποιώ από το 2001. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το DEXXA Optical Mouse.

eeVoskos είπε...

@Ναταλία:
Έχουμε και λέμε... Μεταφόρτωσα προχθές ένα ένα λογισμικό, που είναι μέρος των οδηγών για τα ποντίκια της Μικρομαλακής, ονόματι ΕξυπνοΔείκτης που δίνει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά στα αγαπημένα μας τρωκτικά! Η καινούρια του έκδοση αντικαθιστά το μεσαίο πάτημα με μια λειτουργία που η Μικρομαλακή ονομάζει Άμεσο Θεατή! Στην ουσία, αυτό που κάνει είναι να φτιάχνει μικρογραφίες των ανοιχτών παραθύρων της επιφάνειας εργασίας και να τις ταξινομεί στο παρασκήνιο σε ένα πλέγμα όπου μπορείς εύκολα να ενεργοποιήσεις όποια θέλεις. Δηλαδή όπως το λογισμικό "Έκθεση" της εταιρίας Μήλο. Βέβαια, να τονίσω ότι αυτό το ανακάλυψα ψάχνοντας για ένα άλλο λογισμικό που να δίνει τη δυνατότητα στον αρουραίο... ε, στο ποντίκι εννοώ, να μπορεί με συγκεκριμένες κινήσεις του να εκτελεί ποικίλες επιθυμητές λειτουργίες, όπως κάνει η επέκταση με όνομα "Χειρονομίες Ποντικιού" του γνωστού φυλλομετρητή ιστοσελίδων Φωτιαλεπού, κάτι που όμως δεν κατάφερα να βρω.

Ελπίζω τώρα με τα ελληνικά να έγινα πιο κατανοητός!!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μάλιστα...!!!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα κατι γινεται...αλλωστε παντα σου αρεσε να εχεις μια ταξη και μια σειρα σε οτι κανεις...εστω και με καθυστερηση...γιατι αν ησουν και συνεπης στα ραντεβου σου θα ησουν το καλυτερο παιδι...αλλα...αγαπα το φιλο σου με ελαττωματα του.

Ναταλία είπε...

Μωρέ... μήπως τώρα μπορείς και να το ζωγραφίσεις;;;; χχχ

eeVoskos είπε...

@Ναταλία:
Επειδή δεν είμαι καλός σ' αυτά, δεν ζητάς από τον ξάδερφο να σου το κάνει; Και μετά, αν ακόμα έχεις απορίες, μπορώ να επεξεργαστώ το σκίτσο του στο Paint Shop Pro!

@Φωτήξ:
Προσπερνάω τα -όπως πάντα- υπέροχα σχόλιά σου και ερωτώ... Είδες το Αστερίξ & Οβελίξ και είπες να το "γυρίσεις" κι εσύ..;!!!