15 Σεπ 2009

I need a HERO!


7 σχόλια:

Nick Greek είπε...

Αχα!Now you're talking right mate! ;)

Nick Greek είπε...

Main disadvantages

-No video-call camera
-No FM radio
-No camera flash, dedicated shutter key or lens cover
-Camera features are a bit outdated
CIF@15fps video recording (352 x 288 pixels) is below par
-No TV-out port
-No voice dialing
-Flash video playback is laggy
-Somewhat limited 3rd party software availability
-No DivX or XviD video support or a third-party application to play that
-Poor MP4 playback performance - barely watchable in video resolution above QVGA
-No Bluetooth file transfers (not without rooting)
-No proper file manager (not without rooting)

Το θέλεις ακόμα??? :P

Cybergoulion είπε...

Του λείπουν όλα αυτά; Τελικά μοιάζει περισσότερο με το iphone απ' ότι νόμιζα!

Fouster είπε...

Από ελλείψεις phone 3G ίδιο!
Το 3GS έχει καλύτερη κάμερα.


Αν και από ταχύτητα είναι σαν το 3G γιατί δεν παίρνεις iPhone 3G που έχει και το καλύτερο Appstore αυτήν την στιγμή?

eeVoskos είπε...

Με προβλημάτισες Nick. Όσον αφορά τα μειονεκτήματα:

Βιντεοκλήση - Ευτυχώς δεν έχει! Ειλικρινά με αφήνει αδιάφορο. Αλήθεια, πόσα touch-screen smartphones έχουν βιντεοκλήση; Μόνο το HTC Diamond2 μου έρχεται στο μυαλό.

FM radio - Τη θεωρώ σοβαρή έλλειψη για κινητό της κατηγορίας/τιμής του, αλλά σκέφτομαι ότι έχω 10 μήνες να ακούσω ραδιόφωνο στο κινητό, από το κέντρο εκπαίδευσης στην Τρίπολη!! Κι εφόσον έχει wifi (και 3G) υπάρχει πάντα το internet radio. Βέβαια, ίσως στο Λονδίνο να έχει καλύτερους σταθμούς fm απ' ότι εδώ...

Κάμερα - Η κάμερα είναι πίσω τεχνολογικά. Ένα φλας δε θα με χάλαγε. Οι φωτογραφίες που βγάζει είναι καλούτσικες. Σίγουρα δεν είναι Cybershot. Αυτό που με χαλάει περισσότερο είναι τα 15fps στο βίντεο. Περισσότερο μου αρέσει να τραβάω βιντεάκια, παρά φωτογραφίες. Είναι περιορισμός του hardware ή μπορεί να λυθεί με νέο firmware άραγε;;

TV out/Voice dialing - Δεν τα αναζητούσα ποτέ ως δυνατότητες!

Bluetooth - Τα disadvantages που βρήκες στο GSMArena είναι από review που έγινε στις 6 Αυγούστου. Έκτοτε, έχουν ήδη βγει δύο (δωρεάν) εφαρμογές για Bluetooth transfer, το Androbex και το Bluex.

Video playback - Είναι από τα λίγα κινητά που μπορεί να παίξει ό,τι βίντεο βάλεις (εντάξει, όχι DivX). Τελικά όμως απέτυχε σε κάτι βασικό: να παίζει τα βίντεο χωρίς να θέλουν μετατροπή. Το iPhone (ως γνήσιο iPod) απαιτεί μετατροπή σε iPhone format ακόμα και για να τα περάσεις στο κινητό. Και παίζουν άψογα. Εν ολίγοις, το κινητό που παίζει όλα τα βίντεο, χωρίς αλλαγή codec και resize δεν έχει βγει ακόμα. Πάντως δεν άκουσα κανέναν να παραπονιέται για lag σε βίντεο φτιαγμένο στα μέτρα του Hero (QVGA). Σε fora που διάβασα, οι περισσότεροι κάνουν κατευθείαν μετατροπή σε format για iPod Touch 2gen (mp4/h.264+aac, QVGA, 768kbps/128kbps), μιας που υπάρχουν πολλά προγράμματα που το κάνουν, και το περνάνε στο Hero!! Τραγικό;

File manager - Γι' αυτό δεν έχω βρει ιδιαίτερα σχόλια σε fora. Δηλαδή τι περιμέναν αυτοί στο GSMArena; Το Directory Opus;; Ακόμα και ο Windows Explorer είναι ελεεινός ως file manager!!

Τιμές:
iPhone 3GS (16GB) - £779.99
iPhone 3G (8GB) - £474.99
HTC Hero - £379.99

Γενικά, ένα κινητό με ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά (και τιμή) είναι το Jet της Samsung, το οποίο έχει λειτουργικό ...της Samsung. Το ΤΕΛΕΙΟ κινητό απλά ΔΕΝ υπάρχει. Το θέμα είναι να βρεις το ιδανικό για τις ανάγκες σου. Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που θεωρώ ότι μπορεί να έχει το Hero είναι η δύναμη! Πολλοί το χαρακτηρίζουν underpowered, αλλά γίνεται όλο και πιο γρήγορο με τα firmware updates. Ήδη με την έκδοση 1.6 του Android και την τελευταία ROM του Hero, το lag στην πλοήγηση των μενού τείνει να εξαλειφθεί.

Με δεδομένο ότι μάταια αναζητώ το ιδανικό κινητό εδώ και 3,5 χρόνια, δεν μπορώ να περιμένω άλλο(!)και οι απαιτήσεις μου είναι:
-internet
-internet
-τηλέφωνα, μηνύματα, 1-2 βιντεάκια και 9-10 φωτογραφίες το μήνα
-internet,

τι λέτε για το Hero;

Να το πάρω; Ή μήπως οι λύσεις Tattoo(£324.99)/Magic(£349.99) ικανοποιούν το ίδιο; Είναι και η μεγάλη οθόνη και το multi-touch του hero που με τρελαίνουν!

*Οι τιμές είναι από το Expansys

eeVoskos είπε...

Υ.Γ.: Ξέχασα όμως να σχολιάσω τις 3rd party applications. Αγωνιώ για την εξέλιξη του Android Market. Αλλά εμπιστεύομαι τη δυναμική της Google. Ήδη πολλοί γνωστοί developers (π.χ. εταιρίες για GPS) έχουν στα σκαριά εφαρμογές για το Adnroid. Έχει ψωμί το μαγαζί! Μπορεί τώρα να υπάρχουν ελλείψεις, αλλά κυριολεκτικά, απ' όσο διαβάζω σε fora κινητής τηλεφωνίας (δείτε και το myphone.gr) μέρα με τη μέρα η εξέλιξη του Android Market είναι ραγδαία.

Και ας κλείσω με τα τελευταία λόγια από το 10σέλιδο review του GSMArena.

"If you go back to page one of this review, you'd probably be over and over that long list of disadvantages in disbelief. We did but hell… in HTC Hero we still trust. Really, some of them are big enough like the flawed video playback (which seems more of a software issue to us), the poor video recording (anything lower than VGA@30fps hardly cuts it anymore) and the slow file reindexing. And those are just the lame implementations of features that are already there - just don't get us started on MISSING features. But still the HTC Hero is no unlikely hero in our tale, if you would forgive us the pun."

Υ.Γ. (υστερόγραφο στο υστερόγραφο): Η διαφορά στην τιμή με τα άλλα δυο Android κινητά της HTC είναι πολύ μικρή. Για Windows Mobile δε συζητάμε. Μου αρκούν XP και Vista σε desktop και laptop. Φτάνει! Και μεταξύ iPhone και Hero, σίγουρα δεν προτιμώ το πρώτο.

Κάποιος να με πείσει να μην το αγοράσω!!

Nick Greek είπε...

Δες αυτό και μετά αποφασίζεις...Ιδιο λειτουργικό, με qwerty keyboard, αρκετά μικρότερη καθυστέρηση στην απόκριση από το hero και με HVGA βιντάκι στα 24fps κλπ. Για δες το:

http://www.youtube.com/watch?v=RhCkR2Jxm8o