18 Δεκ 2010

Blogger ή Wordpress (ή ένα απόγευμα με πολλή καφεΐνη)

Προσπαθώντας να δώσω ζωή στο ημιθανές -όπως προείπαμε- blog, είπα να του αλλάξω εμφάνιση. Όπως οι γυναίκες στήνονται μπροστά στον καθρέφτη και δοκιμάζουν το ένα ρούχο μετά το άλλο, έτσι κι εγώ άλλαζα κουστούμια στο site. Και ήταν άσχημα. Όλα τους! Αναρρωτιέμαι τι κάνουν αυτοί οι τύποι της Google τόσα χρόνια. Εντάξει ρε παιδί μου, δε λέω ότι κάθονται. Έχουν τον Chrome (και το Chrome OS), έχουν τη μηχανή αναζήτησης, έχουν το Android, έχουν και τα πλάνα για παγκόσμια κυριαρχία, έχουν και υπό κατασκευή το Death Star (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αυτού του blog)... ε, πού να βρουν χρόνο για το Blogger.

Αυτά σκεφτόμουν και λέω: "δεν δοκιμάζω το Wordpress"; Είχα δοκιμάσει και πριν από καναδυό χρόνια να μεταφέρω το blog στην πλατφόρμα του Wordpress, με άκρως αποθαρρυντικά αποτελέσματα. Τα μισά post αρνούνταν να μεταφερθούν και τα μισά σχόλια επίσης. Εν έτη 2010 τα αποτελέσματα ήταν ...τα ίδια. Από το απόγευμα, και μετά από κάμποσα refreshes, retries και refills (της κούπας του καφέ), ακόμα έχει κολλήσει στη μεταφορά κάποιων αναρτήσεων. Κρίμα, σκέφτηκα, μιας που το wordpress ως γνωστόν έχει εξαιρετικά mobile templates για να βλέπεις το blog σου από το κινητό. Και με την τόσο έντονη συγγραφική δραστηριότητα σε αυτό το blog καταλαβαίνετε ότι όλοι θέλουν να μπαίνουν να το διαβάζουν και από το κινητό τους! Τέλοσπάντων, ας πούμε ότι ήταν κίνηση "τύπου-καμπούρη". Έτσι έχει ονομαστεί επισήμως η ενέργεια αυτού του τύπου που χαρακτηρίζει έργα υποδομής που γίνονται πριν χρειαστείς κάτι που μάλλον δεν θα χρειαστείς ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι όταν το χρειαστείς, δηλαδή ποτέ. Ήμουν ξεκάθαρος νομίζω. Μπορεί και όχι.

Κι εκεί που έλεγα κακά λόγια για το blogger, ωσάν από μηχανής θεός, ή Deus Ex Machina στα λατινικά -α, το μάθατε; οι βλάκες της Square Enix, λέει, θα καθυστερήσουν τελικά να βγάλουν το sequel του Deus Ex... - μπαίνω στο dashboard του blog και βλέπω ότι πλέον διατίθεται mobile view και για το blogger! Γιούπι. Οπότε μάλλον εδώ θα μείνω, στο blogger. Εκτός κι αν βελτιωθεί -δραματικά- η χρηστικότητα του wordpress. Λίγο usability testing ρε παιδιάααα!!

Μην ξεχάσετε να μπείτε να διαβάσετε αυτό το post από το κινητό σας :-P


7 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Βοσκέ, σ' ευχαριστώ! Δεν ξέρεις πόσο καιρό περίμενα γι' αυτή τη στιγμή. Ήταν τρομερή έλλειψη εδώ που τα λέμε. Από ρυθμίσεις τίποτα όμως ή δεν τις βρήκα;

Το wordpress είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη πλατιφόρμα και απορώ γιατί είχες πρόβλημα. Εγώ το Μάιο του 2007 (απ' ότι είδα) μετέφερα με επιτυχία τα πάντα στο wordpress. Σχόλια και όλα. 23 σχόλια σε ένα post τότε. Ωραίες εποχές.

Τα προηγούμενα deus ex έχεις προσέξει ότι τα έχω στο steam; Που καιρός να παίξω όμως :-P

Cybergoulion είπε...

Α, sorry κιόλας που σου κάνω spam στα σχόλια, αλλά δες κι αυτό:

http://xkcd.com/792/

Ανώνυμος είπε...

"καταλαβαίνεται ότι όλοι θέλουν να μπαίνουν να το διαβάζουν και από το κινητό τους!"
1000 μπράβο! Μια συμβουλή: Μην εμπιστεύεσαι τυφλά το word...

eeVoskos είπε...

Ναι, καμία ρύθμιση προς το παρόν. Νομίζω μάλιστα ότι η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε σήμερα! Ήμουν μάλλον τυχερός που το είδα. Το Wordpress πάντως έχει κάποια στοιχειώδη παραμετροποίηση.

Όσον αφορά το κόμικ, θυμάμαι ότι τρόμαξα όταν συνειδητοποίησα πόσο δίκιο έχουν. Για τα 2 τελευταία καρέ είμαι δύσπιστος. Θα σου στείλω το άρθρο που μιλάει για το death star της Google αν το βρω. Ναι, ήταν κλεμμένη η παρομοίωση, αλλά δεν θυμάμαι από που.

Υ.Γ.: Το σχόλιο αυτό το έγραψα από το κινητό. Ε, καιρός ήταν!

eeVoskos είπε...

Ανώνυμε φίλε δε χρησιμοποιώ word, αλλά notepad. Εμπιστεύομαι το δικό μου spell checking. Κι αν κάνω κάποιο λάθος από απροσεξία επειδή γράφω και σβήνω κάθε πρόταση 7-8 φορές, ε, τα λάθι ήνε άνθρωποινα! :-P

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα (ή καλημέρα, τέτοιες ώρες πραγματικά δεν ξέρεις ποιό από τα 2 ταιριάζει). Έπεσα τυχαία στο blog σου, διάβασα μερικές δημοσιεύσεις και φαίνονται ενδιαφέρουσες, συνέχισε ετσι! Όσο αφορά την μεταφορά αρχείων στο wordpress, πιστεύω πως απλά δεν έχεις λόγο να το κάνεις. Ελάχιστα άτομα διαβάζουν blogs από το κινητό τους και πιστεύω πως τα περισσότερα διαθέτουν κινητά προηγμένης τεχνολογίας (full touch και δε συμμαζεύεται) από τα οποία όμως συνδεόνται μέσα wi fi, οπότε τζάμπα κούραση.

eeVoskos είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο Guitar Guy!

Ας πούμε ότι, ως tech freak, απλά θέλω το blog να έχει mobile view για να μπαίνω εγώ!! :-) Έτσι απλά, για να τεστάρω και μια καινούρια τεχνολογία. Το ότι δεν θα μπει κάποιος άλλος είναι μάλλον το μόνο σίγουρο.
Πάντως το κινητό μου (Android) όπως και το iPhone ξέρω ότι έχουν πρόβλημα στην εμφάνιση του blog αν δεν έχεις ενεργοποιημένο το "mobile view". Όλα φαίνονται μικρά και πρέπει να ζουμάρεις, κλπ.