12 Οκτ 2006

Εμπορία λευκής ψήφου

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και το πανηγύρι της Κυριακής βρίσκεται στις καλυτερες μέρες του. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα στη λαϊκή παράδοση, είναι ο γύφτος και η αρκούδα! Ο γύφτος που σέρνει την αρκούδα του και την χορεύει ώστε ο κόσμος να τον ψηφ..., ε, να του δώσει τον παρά του!

Ο κόσμος απολαμβάνει το θέαμα και προτιμάει πολλές φορές τον γύφτο από τους μικροπωλητές που στέκουν παρακάτω και προσφέρουν ταπεινά το εμπόρευμά τους. Θέλουν κι αυτοί λίγη υποστήριξη. Ίσως αυτά που έχουν να δώσουν κρύβουν μεγαλύτερη αξία από την εφήμερη ευχαρίστηση του αρκουδιάρη. Αξίζουν τουλάχιστον την προσοχή μας.

Γι'αυτό σας εκλιπαρώ! Σκεφτείτε καλά ποιον θα ψηφίσετε και ποιον θα ..ψοφήσετε! Εκμεταλλευτείτε το δικαίωμα της ψήφου, σας δίνει δύναμη! Χαρείτε με τον αρκουδιάρη, αλλά προς Θεού, μην τον ψηφίσετε άκριτα αν δεν αξίζει. Ούτε επειδή θα βάλει την αρκούδα να χορέψει το τραγούδι που σας αρέσει. Το ρουσφέτι δεν είναι -ο μόνος!- τρόπος για να πετύχεις. Ας παραμείνουμε μια φορά πιστοί στους εαυτούς μας και ας μην χαραμίσουμε το δικαίωμα της συμμετοχής.

Η Κυριακή που έρχεται πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ένα πάρε-δώσε, μία εμπορία ψήφου. ΟΧΙ σαν τα πρόβατα στην κάλπη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία αυτά που γράφεις βόσκαρε, αλλά να θυμάσαι ένα πράγμα: όταν μετά από 3 με 4 χρόνια αποφασίσεις να με ψηφίσεις, τότε μη μου ζητήσεις τίποτα, γιατί θα σου έχω εκτυπωμένο το σχετικό άρθρο περί "πελατών" και το Βέγκο να φωνάζει αντί για πελάτες μου, ΒΟΣΚΕΕΕΕ!!! Κατά τα άλλα, όλα καλά.Η Καρδίτσα έγινε πράσινη φέτος.Το Msc είναι δύσκολο, η γυναίκα γκρινιάζει κι έχει ο Θεός! Άντε να τα λέμε! "Dj Karoub". Do you remember?

eeVoskos είπε...

Χα! Πράσινε DJ!
Να ξέρεις ότι δεν γράφω για να "αρέσω" ;-)

(Pilot, καιρό έχεις να μου "τα χώσεις"!)

Αυτή τη στιγμή γράφω από το γραφείο που κάνω διπλωματική, στο ΙΠΤΗΛ. Έχω καιρό εγώ μέχρι το MSc!!

Υ.Γ.1: Ο λαός απαιτεί τον Καρούμπα στην πολιτική!!! Χαιρετίσματα στη γυναίκα!

Υ.Γ.2: Αφού η Καρδίτσα έγινε ..πράσινη, να φέρω εκεί τα προβατάκια να βοσκήσουν!!