16 Μαρ 2007

Αφιερωμένο

"Αυτή είναι η μειοψηφία...


κι αυτή η πλειοψηφία



Αυτή είναι η κοινωνία...



κι αυτό είναι το γαλάζιο αίμα σας



Αυτή είναι η Δημόσια Τάξη...


κι αυτή είναι η Παιδεία σας


Κύριοι υπουργοί...


γ#@ώ τα υπουργεία σας!"


Παραφράζοντας γνωστό τραγούδι...

3 σχόλια:

eeVoskos είπε...

Περίμενα σχόλιο τουλάχιστον από ένα άτομο σε αυτό το post...
Κρίμα. Μάλλον δεν σας άρεσε...
Ίσως πρέπει να προχωρήσω στο επόμενο post...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλικάρι που αναφέρεσαι? Για μια παιδεία μπάχαλο σε μια χώρα μπουρδέλο? Και για να μην νομίζεις κάτι διαφορετικό φταίνε όλοι και κυρίως οι καθηγητές που δεν θέλουν να χάσουν τις θέσεις τους, τους παχυλούς μισθούς και το κατσιό τους. Αλήθεια ξέρεις πως η Παπαρήγα (του ΚΚΕ) πήγε τα παιδιά της σε ιδιωτικπο σχολείο (του ΓΕΙΤΟΝΑ). ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ

eeVoskos είπε...

Λοιπόν, ανώνυμο, έστω αν αυτό το μπάχαλο παραμείνει δημόσιο, ουσιαστικά δωρεάν και όσο το δυνατόν λιγότερο "μπαχαλο" απ' όσο είναι, μπορώ να κοιμηθώ λίγο πιο ήσυχος το βράδυ.

Η υπάρχουσα κατάσταση δεν βοηθά κανέναν. Δεν φταίνε ΚΥΡΙΩΣ οι καθηγητές. Φταίμε όλοι, όσοι ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση. Α, και μη μου πεις ότι καλύτερα να γίνεις μέρος του συστήματος για να το πολεμήσεις από μέσα!

Η δημόσια παιδεία νοσεί και θέλει άμεσα χειρουργείο, όχι ευθανασία για να έχουμε μόνο ιδιωτική. Η Παπαρήγα προφανώς θα κάνει (κι αυτή) αυτό που της έχουν μάθει καλύτερα. Δε νομίζω ότι αυτή μπορεί να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα έτσι κι αλλιώς.

Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που θα δώσει λύση... Και οι φοιτητές απέτυχαν, όσο κι αν φωνάζουν "μερικοί" για νίκη του φοιτητικού κινήματος. Νίκη σε μια μάχη δεν είναι και νίκη στον πόλεμο.

Μήπως να φύγουμε από το "μπουρδέλο"...; Μπορούμε να ελπίζουμε όπως ο Κάλβος;

"Ω Ελλάς, ω πατρίς μου, ελπίδων γλυκυτάτων μήτηρ!"