12 Μαρ 2007

Hotel

Όταν ήμασταν μικρά παιδάκια παίζαμε επιτραπέζια. Hotel, Monopoly, Γκρινιάρη (που τον πήραμε από τα αφορολόγητα του αεροδρομίου κατά το ταξίδι μας στο Λονδίνο στην 1η Δημοτικού) -τι θυμήθηκα τώρα!- και άλλα πολλά παιχνίδια.

Τα χρόνια πέρασαν και τώρα που είμαστε μεγάλα παιδάκια παίζουμε... πάλι Hotel! Αυτό ήταν το δώρο της Ναταλίας για τα γενέθλιά της, αλλά μάλλον εγώ το απολαμβάνω περισσότερο!
Ανακάλυψα λοιπόν εκ νέου τον ενδιαφέροντα κόσμο των επιχειρήσεων και του real estate -τύφλα να 'χει ο Donald Trump! Μάλιστα, επειδή ως γνωστόν το μιλάω το ζάρι, έχω και καλό ποσοστό επιτυχίας: 3 νίκες και 1 ήττα. Εκεί που δεν τα καταφέρνω ακόμα είναι η Monopoly, αλλά έτσι κι αλλιώς προτιμώ να αγοράζω το President από την πλατεία Ομονοίας!

Θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά... Ο λόγος είναι αυτή η (προ)τελευταία παράγραφος. Πριν από 10 χρόνια, η Monopoly ήταν ένα απλό επιτραπέζιο και τα λεφτά ήταν παραλληλόγραμμα χρωματισμένα χαρτάκια. Τώρα όμως τα λεφτά, ακόμα και τα ψεύτικα ευρώ των επιτραπέζιων, είναι κάτι "ανώτερο". Παθιάζεσαι στο παιχνίδι για να τα αποκτήσεις. Απλό παιχνίδι ή πραγματικότητα; Μήπως αυτό που τόση σημασία έχει στο παιχνίδι είναι αντανάκλαση της αληθινής ζωής και αυτού που επιζητάμε; Ή μήπως κι αυτά τα 2 επιτραπέζια είναι όργανα του καπιταλισμού που μεθοδευμένα θέλει να μας ωθήσει στην αγιοποίηση του χρήματος; -Μα τι λέω; Κάποιος να με σταματήσει!

Το γεγονός είναι ότι όποιος κερδίζει κοιμάται λίγο πιο χαρούμενος το βράδυ! ;-)

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μμμμ...η περιπτωση σου ειναι εξαιρετικα επικινδυνη.Οτι θα το συζητουσαμε καποια στιγμη αυτο το θεμα το θεωρησα φυσιολογικο και αποφανθηκα οτι ξυπνησε το "παιδακι" μεσα σου,το θεωρω λογικο πως καποια στιγμη αργα ή γρηγορα θα συνεβαινε αυτο.ισως να ειχες ρε φιλε και παιδικα χρονια δυσκολα γεματα καταπιεση και αγχος να γινεις μεγαλος κ τρανος!!! ΑΛΛΑ... ΕΛΕΟΣ δηλαδη εχεις δωσει μεγαλη διασταση στο θεμα για παιχνιδια που ειναι μονο για μικρααα παιδιααα!!!Δεν το πιστευω οτι θα διαβαζα ενα τετοιο αρθρο...Και εσυ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΛΕΟΝΝΝΝ!!!
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ...Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥς ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΤΗ ΔΙΨΑ ΤΟΥς ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ.

Υ.Γ1.:ωχχ Χριστε μου τι λεω παλι???θα χασω τον υπνο μου με σενα.
Υ.Γ2:αρχιζω δουλεια στις 8:00 το πρωι
Υ.Γ3:διαβασε το σχολιο μου στο προηγουμενο αρθρο σου.
Υ.Γ4:Σου βαζω α(ρ)ιστα τια(3)!!!
Αντε γεια!!!

eeVoskos είπε...

Μα δεν είπα ότι είμαι μικρό παιδάκι. Μεγάλο παιδάκι είμαι! :-Ρ

Όσο τη δίψα του χρήματος υποθέτω ότι έχεις δίκιο. Τώρα που το σκέφτομαι, σα να δίψασα λιγάκι. Πάω να πιω ένα ποτήρι 50ευρα!!!

Υ.Γ.1: Τι θες κι εσύ και δαβάσεις το blog μου τέτοια ώρα;;!

Υ.Γ.2: Καλά ξυπνητούρια!

Υ.Γ.3: Το διάβασα.

Υ.Γ.4: Βρε δεν μας $#%&%&*@#!

Όνειρα γλυκά ...παππού!