8 Ιουν 2006

(συνέχεια από τα προηγούμενα)


Ελπίζω να μην σας έχω πρήξει με το θέμα των κινητοποιήσεων των φοιτητών. Θέλω μόνο να κάνω ένα (ακόμα) σχόλιο. Οι φοιτητές ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να χάνουν μαθήματα. Αυτό δεν το λέω αυθαίρετα. Αν περάσει κάποιος από τα πανεπιστήμια αυτές τις μέρες θα πάθει πλάκα από την μεγάλη κινητικότητα. Γίνονται συνεχώς αντι-μαθήματα φοιτητών σε φοιτητές, συνελεύσεις και συζητήσεις με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών, ενώ σχεδόν κάθε βράδυ διοργανώνονται διάφορα events, μέχρι και βραδιές ποίησης!!

Η κατάληψη είναι μέσο έκφρασης της απόγνωσης. Είναι λύση "έκτακτης ανάγκης". Αλλά δεν παύει να είναι η μόνη(;) λύση που απομένει, μαζί με τις πορείες. Και μιας που το θυμήθηκα, σήμερα το απόγευμα είναι η πορεία που όλοι περιμένουν. Την περιμένουν φυσικά επειδή υποσχέθηκα να δημοσιεύσω φωτογραφία μου!!!! (χαχά, αστειάκι!)

Κλείνω το αρθράκι με μια φωτογραφία από το www.edopolytexneio.org. Κάνετε κλικ στο λινκ για τις Καταλήψεις για περισσότερες λεπτομέρειες! Δείχνει τις περιοχές όπου υπάρχουν καταλήψεις. Δηλαδή, κάθε πόλη που έχει σχολές!


Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνουν οι φοιτητές (και όχι μόνο) για την ενημέρωση του κόσμου. Μερικά λινκ για πληροφορίες:
http://beam.to/katalipsi
http://athens.indymedia.org

3 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι έχω και τόση ενημέρωση για το θέμα, άλλα πάντως έχω να δω τέτοιες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη από τις μεταμεσονύχτιες πορείες στο Μπεζ Πύργο, επί νόμου Παπαθεμελή για το ωράριο. Εκεί να δεις μαζικότητα...


"Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει:

Παπαθεμελή, Παπαθέμελη, απόψε ένας ναύτης το κορμί μου αμελεί..."

Πάντως αν λάβεις υπόψη ότι στο πέμπτο έτος πέρασα και αρκετά μαθήματα του πρώτου (λόγω του λόγου των πορειών που ανέφερα πιο πριν) καταλαβαίνεις ποιά θα ήταν η θέση μου αν ήμουν τώρα φοιτητής (παραστάτης στην πορεία). Πόσο μάλλον αν ήμουν ΑΚΟΜΗ φοιτητής (σημαιοφόρος!) :-)

Βετεράνος του Πολυτεχνείου

Cybergoulion είπε...

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την επαναστατική μορφή μου σαν λάβαρο!

eeVoskos είπε...

Πολύ καλός ο cyber-Τσε-goulion!
Το πρώην avatar σου ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση!