24 Ιουν 2006

Ο Λένιν κατεβαίνει στην Κόλαση

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν και το πάθος μου -ας το πούμε πάθος- για τα βιβλία του Πάολο Κοέλιο. Ο εν λόγω συγγραφέας, εκτός των άλλων, γράφει εδώ και χρόνια κάθε Σάββατο στο ένθετο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της εφημερίδας "Τα Νέα". Σε μια αναζήτηση για την ηλεκτρονική μορφή των ωραίων άρθρων του βρήκα το κάτωθι κείμενο, δημοσιευμένο το Σάββατο 10 Μαρτίου 2001 στο -τότε- ένθετο "Πρόσωπα":


Αφού έφερε εις πέρας τη Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει. Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.

Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη: οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια, τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους, οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι, ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης ­ χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους υπαλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο.

Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του: διοργανώνει πορείες και συλλαλητήρια, δημιουργεί συνδικάτα με δυσαρεστημένους δαίμονες, υποκινεί εξεγέρσεις. Σύντομα η Κόλαση είναι άνω-κάτω: κανείς δεν σέβεται πια το κύρος του Σατανά, οι δαίμονες απαιτούν αύξηση μισθού, οι αίθουσες βασανιστηρίων αδειάζουν, οι αρμόδιοι να συντηρούν τα καμίνια απεργούν.

Ο Σατανάς δεν ξέρει πια τι να κάνει: πώς να κυβερνήσει άλλο το βασίλειό του αν ο επαναστάτης αυτός ανατρέπει όλους τους νόμους; Επιδιώκει μια συνάντηση μαζί του, ο Λένιν όμως, με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλεί με καταπιεστές, του διαμηνύει με μια λαϊκή επιτροπή ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Ανώτατου Άρχοντα.

Απελπισμένος ο Σατανάς πηγαίνει στον Παράδεισο για να μιλήσει με τον Άγιο Πέτρο.

"Θυμάστε εκείνον τον τύπο που έκανε τη Ρωσική Επανάσταση;" λέει ο Σατανάς.

"­Θυμόμαστε πολύ καλά", απαντά ο Άγιος Πέτρος. "Κομμουνιστής. Μισούσε τη θρησκεία."

"Καλός άνθρωπος", επιμένει ο Σατανάς. "Παρ' όλες τις αμαρτίες του, δεν του αξίζει η Κόλαση· στο κάτω κάτω, προσπάθησε να πολεμήσει για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Σύμφωνα με τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βρίσκεται στον Παράδεισο."

Ο Άγιος Πέτρος μένει για λίγο σκεπτικός.

"Νομίζω ότι έχεις δίκαιο, λέει τελικά. Όλοι έχουμε τις αμαρτίες μας, εγώ ο ίδιος απαρνήθηκα τον Χριστό τρεις φορές. Στείλε μού τον εδώ."

Τρελός από τη χαρά του ο Σατανάς γυρίζει σπίτι και στέλνει τον Λένιν κατευθείαν στον Παράδεισο. Στη συνέχεια, με ανένδοτο και κάπως βίαιο τρόπο κλείνει τα συνδικάτα των δαιμόνων, διαλύει τις επιτροπές δυσαρεστημένων ψυχών, απαγορεύει τις συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια καταδικασμένων.

Η Κόλαση ξαναγίνεται το γνωστό μέρος των βασανιστηρίων που πάντα τρόμαζε τον άνθρωπο.

Περιχαρής ο Σατανάς φαντάζεται τι θα γίνεται στο μεταξύ στον Παράδεισο.

"Όπου να είναι, ο Άγιος Πέτρος θα μας χτυπήσει την πόρτα ικετεύοντας να μας επιστρέψει τον Λένιν", κρυφογελά. "Εκείνος ο κομμουνιστής θα έχει μετατρέψει τον Παράδεισο σε ανυπόφορο μέρος."

Περνά ο πρώτος μήνας, ένας ολόκληρος χρόνος, κανένα νέο απ' τον Παράδεισο. Με ασυγκράτητη περιέργεια ο Σατανάς αποφασίζει να πάει προ τα εκεί για να δει τι συμβαίνει.

Στην πόρτα του Παραδείσου συναντά τον Άγιο Πέτρο.

"Λοιπόν, πώς πάνε τα πράγματα εδώ;", ρωτά.

"­Πολύ καλά!", απαντά ο Άγιος Πέτρος.

"Μα, είναι στ' αλήθεια όλα καλά;"

"­Φυσικά! Γιατί όχι;"

"Αυτός ο μάγκας κάνει πως δεν καταλαβαίνει", σκέφτεται ο Σατανάς. "Πάει να μου φορτώσει πίσω τον Λένιν".

"Άκου, Άγιε Πέτρο, εκείνος ο κομμουνιστής που σου έστειλα συμπεριφέρεται καλά;"

"­Πολύ καλά!"

"Καμιά αναρχία;"

"Ίσα ίσα. Οι άγγελοι είναι πιο ελεύθεροι από ποτέ, οι ψυχές κάνουν ό,τι θέλουν, οι άγιοι μπορούν και μπαινοβγαίνουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς."

"Και ο Θεός δεν διαμαρτύρεται γι' αυτήν την υπερβολική ελευθερία;"

Ο Άγιος Πέτρος κοιτά λυπημένα τον κακόμοιρο δαίμονα που έχει μπροστά του.

"Ο Θεός; Σύντροφε, δεν υπάρχει Θεός!"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Yes comrad...
Η αλήθεια είναι ότι με έχεις μπερδέψει αρκετά.
Εξηγούμαι:
Στην Ξάνθη ξεκινάς από την ΠΑΣΠ (δεν το θεωρώ κακό) και στη Θεσσαλονίκη καταλήγεις ΚΝΕ??? Η ιστορία έχει δείξει ότι όλοι κάποτε ξεκινούν από ΚΚΕ και καταλήγουν ΠΑΣΟΚ... Περίεργα πράγματα...
Μετά βγαίνεις στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς για την υποβάθμιση του πτυχίου σου από την δημιουργία ιδιοτικών πανεπιστημίων...
Αλλά δηλώνεις ότι θα ήθελες να πας Αγγλία για μεταπτυχιακό σε ιδιοτικό φυσικά πανεπιστήμιο... Ίσως γιατί αυτοί τα κάνανε πολύ πριν εμείς αρχίσουμε και να το σκεφτόμαστε...
Μεγάλο μπέρδεμα ρε Βοσκέ... Μάλλον θα αποφασίσεις που ανήκεις και πολιτικά και κοινωνικά μετά τις σπουδές σου.(ούτε αυτό είναι κακό)
Κακό είναι να αποφασίζεις να υπηρετήσεις κατεστημένα συμφέροντα πιστεύοντας ότι προστατεύεις την αξία του διπλώματός σου πριν καταλήξεις που ανήκεις εις βάρος συναδέλφων(συντρόφων) σου, που ίσως είναι λίγο πιο αποφασισμένοι από σένα.
Στην Αγγλία πάλι...
Υπάρχει το London city αλλά και το Cardith. Την αξία του διπλώματός λοιπόν θα την μειώσει ένα καλύτερο (ή μεγαλύτερου κύρους) ιδιοτικό πανεπιστήμιο.
Αρκετά όμως έγραψα πάλι... Αυτά σε αφορμή της αυριανής πορείας...
Καλά να περνάς Βοσκέ.
Κρίμα που η υπουργός έκανε την κότα...
Στην αρχή πίστευα ότι κάτι πάει να γίνει... Κρίμα...
Απλά μη κάνεις ξανά κατάληψη για τα χάλια γενικά της εκπαίδευσης...
Μην ξεχνάς ότι προσπάθησες πολύ να παραμείνει η κατάσταση ως έχει...

eeVoskos είπε...

ΚΝΕ; Φτου, φτου μακριά από μας!
Βαριές κατηγορίες ξεστομίζεις πιλότε, αν και θα έπρεπε εσύ να με ξέρεις καλύτερα!

Πότε δήλωσα ότι ΘΕΛΩ να πάω Αγγλία;; Μήπως κάποιος "άλλος" δήλωσε ότι θέλει να πάΩ Αγγλία;
Η μόνη μου δήλωση για το τι μεταπτυχιακό ίσως ΘΕΛΩ ΕΓΩ ήταν στο ΕΜΠ, ένα μεταπτυχιακό πάνω στην Ψυχολογία, έτσι επειδή θα μου άρεσε! Τώρα για μεταπτυχιακό ειδίκευσης το συζητάμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ήθελα/χρειαζόμουν ένα. Και τότε η Αγγλία δεν θα με άφηνε αδιάφορο, όσον αφορά τη ζωή στο εξωτερικό. Αλλά το μόνο που θα σκεφτόμουν τότε είναι τα δίδακτρα σε ένα πανεπιστήμιο. Ιδιωτικό; Δεν ξέρω. Αυτά που έχω εγώ υπόψην είναι δημόσια, αλλά αυτοχρηματοδοτούμενα. Γι' αυτό και έχουν δίδακτρα.

Το που ανήκω πολιτικά και κοινωνικά -ή και ιδεολογικά αν θες- είναι άλλο ζήτημα... σύντροφε στη ζωή! Το σίγουρο είναι ότι ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ δεν με έχει αγγίξει κανείς ως τώρα. Δεν ξέρω για σένα.. Αρχίζω να αμφιβάλλω.

Και ποια είναι άραγε τα κατεστημένα συμφέροντα που λες ότι αποφασίζω να υπηρετώ;; Η (μικρή) συμμετοχή μου στις κινητοποιήσεις των φοιτητών προήλθε από βαθιά συνειδητοποίηση και πίστη στην ορθότητα των διεκδικήσεών τους/μας. Την αξία του διπλώματός μου φυσικά θέλω να την υπερασπιστώ κι αυτή!

Όσο για καθεαυτό το θέμα των κινητοποιήσεων, από τις οποίες πάντα απείχες (άραγε σε Γ.Σ. έχεις πάει ποτέ;;) είδες πολύ καλά τι "έπαθε" η Μαριέττα. Και πώς το πολιτικό κόστος την ανάγκασε να κάνει πίσω. Έκανε την κότα, ή μάλλον την πάπια και μετά ...έφαγε τα αυγά!

Και ένα σχόλιο για την Ξάνθη. Τότε, το 2001, στο τότε μέρος (Ξάνθη), στην τότε ΠΑΣΠ (δεν ξέρω τι γίνεται τώρα) δεν ακολουθούνταν η γραμμή της τότε κυβέρνησης. Ήταν μια φοιτητική παράταξη με λιγότερο έντονο τον κομμματικό χαρακτήρα σε σχέση με άλλες. Αυτά που διεκδικούσαν δεν με άφηναν αδιάφορο (άλλωστε εκείνη την εποχή πάνω-κάτω όλοι συμφωνούσαν, όπως τώρα με εξαίρεση π.χ. την ΔΑΠ). Η συμμετοχή μου εκεί δεν είχε χρώμα. Είχε μια -κάποια- άποψη. Και γι'αυτό δεν έχεις δικαίωμα να με κατηγορήσεις.

Και μη μου λες λοιπόν ότι προσπαθώ να μείνει η κατάσταση ως έχει, γιατί βιδώνομαι. Δεν θέλω να σου επιτεθώ... αλλά πραγματικά εσύ τι κάνεις για να αλλάξει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

eeVoskos είπε...

(Παρένθεση: το άρθρο στο οποίο βρήκες αφορμή να ξεσπάσεις πρέπει να είναι από ανέκδοτο! ...σύντροφε!)

Viva la revolution!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που κατάφερα επιτέλους να σου βγάλω τον άλλο βοσκό που κρίβεις μέσα σου...
Το ανέκδοτο είναι κατασκευασμένο από συγκεκριμένους ανθρώπους για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν είπα όμως ότι είναι κακό. Ούτε είπα ποτέ ότι είναι κακό να πιστεύεις οτιδήποτε και να ανήκεις οπουδήποτε...
Παρεξήγησες αυτά που είπα...
Και χαίρομαι που αναφέρθηκες στο μεταπτυχικό...
Για να κάνεις μεταπτυχιακό σε ένα κρατικό Ελληνικό πανεπιστήμιο πρέπει να σε δεχτούν πρώτα... Εκεί λοιπόν είναι που πέφτουν οι μίζες και τα λαδώματα. Αν όμως δεν έχεις μέσο το λάδωμα είναι άχρηστο γιατί δεν έχεις μέσο να το δόσεις... Αν θέλεις συγκεκριμένες πληροφορίες θα σου πω από κοντά.
Αν εσύ έχεις κάποια άκρη καλά κάνεις και φωνάζεις...
Σε γενική συνέλευση πήγα μια φορά πολύ παλιά αλλά ήταν χάσιμο χρόνου. Οι παρατάξεις μαζεύτηκαν να συζητήσουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και το θέμα εξελίχθηκε σε ιστορική και πολιτική - ιδεολογική κουβέντα που περιορίστηκε στο ποιό κόμμα είναι το καλύτερο... Κάπου εκεί ανάψανε τα αίματα και την έκανα...
Το επόμενο πρωί μόνο τα σπασμένα καθίσματα και τα πεταμένα σκουπίδια αποτελούσαν τα πρακτικά της συνεδρίασης...
Όσο κι αν σου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κάπου ανήκω σου λέω επίσης ότι κι εμένα δεν με εκφράζει κάτι... Και επίσης δεν έχω γραφτεί κάπου...
Απλά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είδα τη λύση σε πάρα πολλά προβλήματα της εκπαίδευσης...
Φωνάζεις για τα δωρεάν συγγράματα αλλά δεν σε άκουσα να πεις κάτι για το καθηγητή που ουσιαστικά σε αναγκάζει να αγοράσεις το βιβλίο του για να κάνεις μάθημα. Και μην πεις ότι αυτά σεν γίνονται.
Με αυτούς τους τύπους που μαζεύονται στις συνελεύσεις δεν έχω κανένα κοινό ούτε και κοινό συμφέρον. Στην πλειοψηφία τους είναι επαγγελματίες και παραμένουν στα τραπεζάκια των παρατάξεων μέχρι να περάσουν τα χρόνια και να υπηρετήσουν αλλιώς το κόμμα τους. Με το νομοσχέδιο είδα τη λύση σε αυτό ώστε όλοι αυτοί να φύγουν. Να φύγουν οι καθηγητές που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Να λειτιυργήσει κάποτε η συνέλευση των φοιτητών και να σταματήσει αυτή η μετανάστευση στην Αγγλία.
Μπορεί λοιπόν να με κατηγορείς ότι δεν έκανα τίποτα αλλά μάλλον εσύ εμπόδισες την αλλαγή. Δεν κατέβηκα στους δρόμους γιατί ήθελα να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Εσύ το εμπόδισες και χωρίς να υπάρχει καμία αντιπρόταση. Αρκεί να μην χάσουν όλοι αυτοί τη βολή τους...
Όσο για το πτυχίο σου δεν σε είδα να κατεβείς ποτέ στο δρόμο για τις αντιστοιχίες των πτυχίων σου με τα πτυχία άλλων χωρών που δεν έχουν καν αστυνομία. Που δεν έχουν κράτος. Αλλά αναγνωρίζονται από το ΔΙΚΑΤΣΑ ως ισότιμα με τα δικά σου.
Εκεί να δεις κατεστημένα συμφέροντα...
Λοιπόν ηρέμησε και μην θυμώνεις μαζί μου. Ίσως θα έπρεπε να θυμώσεις με τον εαυτό σου που μαζί με τους επαγγελματίες που ψάχνουν νέα μέλη για τα κόμματά τους στα πανεπιστήμια υπηρετήσατε τελικά τα ίδια συμφέροντα...
Όσο για τη γενική συνέλευση φαντάσου να πήγαινα και να τους έλεγα ότι σου γράφω...(!!!!!!!!!!!) Το λιγότερο νοσοκομείο θα με στέλναν......!!!!!!!!
Νόμιζα ότι απλά κάναμε κουβάντα για το θέμα. Δεν νομίζω ότι ήταν κάποιο ξέσπασμα. Ξέρεις ότι εσύ φταίς. Αφού δεν μπορώ ποτέ να σε πετύχω σε τηλέφωνα και μηνύματα. Εδώ τουλάχιστον μου απαντάς σίγουρα...

Άσχετο σήμερα ανακάλυψα μια υπηρεσία voip2pstn και σε πήρα μερικές φορές αλλά δεν το σήκωσες...
Λοιπόν επειδή πέρασε ήδη ένας μήνας από το καλοκαίρι σου εύχομαι καλή ξεκούραση και καλά μπάνια!

eeVoskos είπε...

1) Το ανέκδοτο είναι κατασκευασμένο για υποχθόνιους σκοπούς και στο κέντρο της γης κατοικούν ...εξωγήινοι!

2) Για το μεταπτυχιακό μάλλον τα παραλές. Όχι ότι διαφωνώ για το λάδωμα. Και η πιο καλή μηχανή για να λειτουργήσει θέλει λίπανση! (πλάκα κάνω) Απλά θέλω να πιστεύω ότι σε μερικούς θεσμούς υπάρχει για τους πολλούς (όχι για τους "γλύφτες") κάποια αξιοκρατία.

3) Δεν φωνάζω για την αξιολόγηση των καθηγητών;; Για δες τα (2) e-mail που σου έστειλα στις 13/06/2006... Ξεχνάς εύκολα! Αλήθεια, ξέρεις ότι ήδη προβλέπεται από σχετικό νόμο αξιολόγηση των καθηγητών;; Δεν σε είδα να βγαίνεις στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς για τη μη εφαρμογή της.

4) Δεν έχεις κάτι κοινό με τους "τύπους" των συνελεύσεων; Δεν έχεις τίποτα κοινό με τους συμφοιτητές σου; Δεν θέλεις να αλλάξεις τίποτα; Μήπως (κι εσύ) νιώθεις το βόλεμα; Ποιος δεν το νιώθει άλλωστε; Κι εγώ π.χ. γουστάρω να μην διαβάζω και αυτό να μην έχει συνέπειες. Αυτό που κατάλαβα αυτές τις μέρες είναι ότι οι αποφάσεις μόνο στις συνελεύσεις παίρνονται κι εκεί πρέπει να γίνει η "μάχη". Το μόνο που θα ήθελα να κάνω περισσότερο είναι να συμμετέχω πιο ενεργά στις συνελεύσεις. Νομίζω ότι αξίζει. Αγνοώ φυσικά πώς έχει η κατάσταση στην Αθήνα. Εδώ πάντως τις συνελεύσεις δεν τις πήραν οι "τύποι" που αναφέρεις.

5) Ισοπεδώνεις την κουβέντα λέγοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι η πανάκεια. Αυτό το νομοσχέδιο θα διορθώσει τις συνελεύσεις ή η συνειδητοποίηση του κάθε φοιτητή; (Και η δική σου...) Αυτό το νομοσχέδιο θα σταματήσει τη μετανάστευση στην Αγγλία;;; Αν είναι δυνατόν! Το νομοσχέδιο το έχω επισυνάψει σε ένα σχόλιο σε προηγούμενο άρθρο μου (εδώ). Κάνε έναν κόπο και διάβασε τουλάχιστον τα σημεία που έχω τονίσει. Θα δεις κατά πόσο υπερτερούν τα αρνητικά του. ΦΥΣΙΚΑ και έχει θετικά. Το έχω ξαναπεί (στο ίδιο σχόλιο). Είμαι υπέρ της αναγνώρισης του Διπλώματος του Μηχανικού ως Μάστερ (που το δίνουν οι χώρες χωρίς κράτος που λες).

6) Τώρα το δικό μου "ξέσπασμα":
ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ;; ΚΑΜΙΑ;;; Ας ξαναθίξουμε το θέμα αφού διαβάσεις πρώτα εδώ και πιο γενικά εδώ. Είναι οι συζητήσεις, μεταξύ των άλλων και για αντιπροτάσεις, φοιτητών ΜΙΑΣ μόνο σχολής. Μίας μόνο! Και υπάρχουν εκατοντάδες (και η δική σου!). Πολλές ιδέες λοιπόν υπάρχουν και τροφή για σκέψη και συζήτηση. Διάθεση να υπάρχει... Και όχι μιζέρια και ωχαδερφισμός.

7) Μα θυμώνω μαζί σου γιατί περίμενα ότι θα με ξέρεις καλύτερα και δεν θα έλεγες πράγματα που δεν ισχύουν.

Φταίω, το ομολογώ! Αλλά όχι μόνο εγώ! Αυτοι οι #$΅%&^% από το e-shop ακόμα δεν με πήραν τηλέφωνο και εκνευρίζομαι περισσότερο. Συγχώρεσέ με για το έντονο ύφος. Είναι και η ώρα δύσκολη...

Το μόνο που θέλω να κρατήσεις είναι ότι όσα κάνω, τα κάνω καλοπροαίρετα και κατά τη γνώμη μου είναι σωστά!! Κι ας έχεις διαφορετική γνώμη. Το σέβομαι. Τουλάχιστον όμως δες το σφαιρικά το ζήτημα. Διάβασε κάποια πράγματα παραπάνω και τα ξαναλέμε σε 2-3 βδομάδες απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας!

Υ.Γ.: VoIP sucks! Τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη με aDSL!

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Ίσως θα πρέπει πρωτα να διαβάζεις τι σου γράφουν και μετά να απαντάς ανάλογα...
Σου είπα ότι δεν έχω τίποτα κοινό με τα κομματόσκυλα που γουστάρουν να πλακώνονται στις συνελεύσεις. Νομίζω ότι η αποχή των φοιτητών κάθε χρόνο από τις εκλογές τους τα λέει όλα...
Αυτοί δεν είναι φοιτητές. Αυτοί είναι για να φαίνονται στα τραπεζάκια και να δημιουργούν προβλήματα.
Ένας περιορισμός διάρκειας σπουδών θα ήταν ότι πρέπει για να φύγουν οι 30άρηδες από τα κόμματα.
Όσο για την αξιολόγηση που προτείνεις από φοιτήτές ... Φοιτητές είναι και οι παραπάνω και δουλειά τους είναι ακριβώς αυτή... Να φαίνεται ότι οι φοιτητές ζητούν κάτι. Φυσικά καταφέρνουν και πείθουν και μια ικανή μερίδα φοιτητών να τους ακολουθήσει..
Πρέπει να υπάρχει κι ανανέωση στα κομματικά πόστα...
Όσο για την αντιπρόταση που λες...
Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ. Όλοι αυτοί που βγαίνουν στο δρόμο θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια επιτροπή που θα μάζευε τις προτάσεις και θα τις υπέβαλε στο υπουργείο. Αλλλά όπως λέει και το πανώ στη φωτογραφία που έχεις παρακάτω "ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ (ΑΠΑΤΗ)". Η παρένθεση είναι για να δικαιολογήσουν ότι δεν θέλουν διάλογο και τροποποίηση στα σημεία αλλά μια απόσυρση του νομοσχεδίου που πλήτει τα κατεστημένα τους συμφέροντα...
Δεν βγήκα στο δρόμο για τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης γιατί θα ήμουν μόνος μου...
Όπως οι φοιτητές που στις πορείς δεν σταματάνε τους κουκουλοφόρους για να μην γάνε ξύλο όπως αναφέρεις σε κάποιο άλλο άρθρο σου έτσι κι εγώ δεν ανακατεύομαι με φανατισμένα κομματόσκυλα γιατί δαγκώνουν...
Το νομοσχέδιο έχει πολλά καλά και δεν καταλαβαίνω τι σε ενοχλεί. Δεν είπα ότι είναι πανάκεια αλλά ότι θα διορθώσει πολλά. Για παράδειγμα δεν θα χρειάζεται να ξεζουμίσεις τον πατέρα σου για μεταπτυχιακό στην Αγγλία όταν μπορείς να το κάνεις κι εδώ...
Για το λάδωμα που λες ότι δεν πιστεύεις ότι γίνεται μάθε τι γίνονται τα κομματόσκυλλα όταν τελειώσουν από τα πανεπιστήμια. Όχι δεν θα συνειδητοποιήσει τους φοιτητές να πάνε στις συνελεύσεις αλλά θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για να πάνε. Εγώ και οι περισσότεροι φαντάζομαι δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε κάπου που θα πρέπει να φωνάξουν να βρίσουν και τελικά να μη βγει και τίποτα...
Εγώ σε αντίθεση με πολύ κόσμο και διαβάζω και πάνω απ' όλα σκέφτομαι τι μου λέει ο άλλος. Δεν λέω ότι είναι πάντα καλό αλλά ανάλογα ποιον αντιμετωπίζεις. Πρέπει να γίνει διάλογος. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία, αν και ουσιαστικά δεν κατάλαβα που διαφωνείς. Μέχρι και ανεξάρτητη αρχή προστασίας του φοιτητή από τις αυθαιρεσίες προτείνει!
Ακόμη βλέποντας την έκταση των σχολίων παρατηρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε γράψει βιβλίο!
Καλό καλοκαίρι βοσκέ. Θα τα πούμε από κοντά.

eeVoskos είπε...

Γκρρρρρ!!!

(προσπερνάω αυτή τη φορά τους υπαινιγμούς)

Μη φοβάσαι τα κομματόσκυλα. Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει ;-)

Αν ήθελες να αγωνιστείς θα έβρισκες τουλάχιστον εμένα στο πλάι σου (αλλά και μερικές χιλιάδες σίγουρα)!

Η αντιπρόταση όχι απλά μπορεί να γίνει σε ένα φόρουμ 1000 ατόμων, αλλά και κυβέρνηση μπορεί να πέσει αν θες! Φυσικά υπερβάλλω! Επίτηδες το κάνω. Θέλω απλά να τονίσω ότι το μέρος συνεύρεσης και ανταλλαγής απόψεων δεν έχει καμία σημασία. Είναι το φόρουμ των 702 που έγιναν 729, κλπ... Πειράζει;;;

Κι επειδή κουράσαμε με αυτό το θέμα, δες εδώ ένα κείμενο που "κρέμασα". Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Και γενικά, αν έχεις διάθεση και χρόνο να ψάξεις το φόρουμ, θα βρεις όλα αυτά για τα οποία διαμαρτύρονται οι φοιτητές και όλα εκείνα που αντιπροτείνουν. Δεν θέλω να επεκταθώ.

Τα υπόλοιπα από κοντά! Κερνάω καφέ στις 15 Ιουλίου (κατά τις 19:00 καλά είναι;)

Υ.Γ.: Υπόσχομαι ότι το επόμενο θέμα να είναι πιο καλοκαιρινό. Χμ, ίσως και πιο καυτό!!!